Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
 • Sön 31 jan 2010 15:52
  265078 visningar
  1284 svar
  Inlägg från pågmamman Visa alla inlägg
  1284
  265078

  Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

  HEMLIS: Vad kul att höra lite från dig! & ja, du ska verkligen känna dig duktig som led dig igenom gastroskopin! Skönt att allt såg bra ut Jag gjorde det oxå för typ ett år sen tror jag - hade en läkare som var inne på att mycket av det jag kände och trodde var från hjärtat kom från magen! Dr som gjorde gastroskopin sa att det var roligt när man för en gg skull fick se en mage med så fina slemmhinnor! Men jag hade dock ett litet bråck - som han trodd möjligtvis kunde vara svar på i allaf all vissa av mina symptom och kanske ibland "reta" igång hjärtat.

  Däremot skulle jag oxå göra kolloskopi men gav upp då jag avbokat 3 ggr för att jag ibnte förmådde mig att göra förbehandlingen- Var jämt förstoppad men när jag slutade ta lergigan till natten så släppte det - så antar att det var medicineringen och tror inte att det finns ngn anledning att göra koloskopi längre.

 • Ons 3 feb 2010 20:43
  #64

  LillaPinglan: Beklagar verkligen..... Ta hand om dig kram

 • Mån 8 feb 2010 17:36
  #70

  Hej alla! Hur e läget - rätt tyst här just nu. Hoppas det är ett gott tecken kram på er

 • Mån 8 feb 2010 19:12
  #72

  Nä, men misstänker att hjärtläkaren försökt ringa - för haft flera missade samtal från privatnummer på jobbet.... Gulp! Läskigt!

 • Tis 9 feb 2010 18:45
  #73

  Min läkare ringde i morse ang mitt 24 tim EKG. Tydligen var det oftast så då jag kände obehag att jag "bara" fick tillfälligt högre sinus takykardi - ca 110. Men vid ngt tillfälle hade jag 16 extraslag på raken! Stör mig att jag inte vet vilken typ - hon var så jäktad oxå - så kom mig inte för att fråga! Hon skulle tydligen ringa ngn arytmi jour för att få reda på vad man skulle göra nu - kändes lite mysko - kanske bättre att åter skicka mig till min arytmi expert på LUS.

  Usch, var inne hos chefen i dag och beklagade mig över att det nya projektet som jag jobbar i får mig att må dåligt - hon vet inte om min "hjärt-problem"! Men så här kan jag inte ha det länge till!

 • Tis 9 feb 2010 21:14
  #76

  Jo, det jag reagerade på vara att de kom i streck - alltså inga vanliga slag imellan. Men så kanske det kan vara och ändå ofarligt?! Lyckas bara hitta att det inte är bra med många extraslag i streck

  Tror inte hon vet att jag är rätt påläst och vet att det finns både farliga och ofarliga extraslag. Men innan har hon ju sagt att vad det än är så är det ofarligt. Men i dag sa hon ingenting. Men antar att de hade kallat in mig om det var farligt? Nu sa hon bara att hon skulle ringa igen då hon hade pratat med den där jouren.

  Men hon sa att hon trodde det var stressrelaterat - för ibland hade jag skrivit att jag hade besvär då det inte syntes ngt särskilt och ibland hade det synts att hjärtat slog extraslag utan att jag noterat att jag kände ngt! Så är alltså på helspänn och har "spökkänningar" ibland...... Kroppen vet inte heller hur den ska tolka mina signaler.

  Med chefen är jag mest rädd att hon ska tycka att jag undanhöll detta då det blev bestämt att jag skulle få det här uppdraget. Är anställd på Arbetsförmedlingen och jobbade på en anna förmedling med "vanliga" förmedlingsuppgifter och sökte mig inte till detta projekt utan blev erbjuden det då jag sökte mig till Arbetsförmedlingen i min hemkommun. Har i efterhand förstått att de hade rätt svårt att få folk till detta projekt - för med fasit i hand tycker jag att jag inte har rätt kompetens för detta uppdrag och att uppdraget har alldeles för vaga ramar - vilket känns extra när man inte har gedigen erfarenhet att luta sig på!

 • Ons 10 feb 2010 18:11
  #77

  Läkaren har inte hört av sig än igen - så går här och har hennes ord om "16 extraslag i rad" ringande i mina öron Ingen aning om jag hade fler elelr det "bara" var denna serie t ex.

  Men snälla - ngn här som vet om det kan vara ofarligt med många extraslag i raken och om de hade kallat in mig om de misstänkte att det var "farliga" extraslag?

 • Ons 10 feb 2010 19:39
  #85

  Tack tack goa goa ni I så'na här stunder är denna tråd ovärderlig!!!!!! Kram kram

 • Tor 11 feb 2010 18:15
  #92

  Fortsättning:
  Så nu har jag pratat med läkaren igen (fick ringa själv) - men tala om att man blir stressad - hon pratade i en strid ström - utan pauser för mina frågor - så jag fick avbryta henne och ta i för att få frågat några av mina frågor i alla fall. Tala om stressande - och hon som sagt att jag är väldigt stressad - hjälper ju inte direkt med henens beteende

  Så himla onödigt att hon ringde mig före hon pratat med jouren (som jag lyckades få bekräftat att det var arytmi expert på LUS) och skrämde upp mig i onödan - hon kunde ha väntat.

  Nu drog hon i alla fall i gång om att jouren sagt att de tror att man behöver bryta min "ondacirkel" med en låg dos SSRI. Jag lyckades få in "Jo, men man kan ju FÅ hjärtklappningar av dem" - & det hade tydligen hon oxå sagt - men de tyckte det var värt att göra ett försök. Bla bla - hon bablade på om att hon skulle remitera mig till min allmänläkare (som jag typ haft femtielvastycken & den jag är skriven hos nu har jag aldrig träffat) - det enda jag tänkte under hela hennes "blajande" var "Men är mina extraslag "goda" eller "onda""?! Tillslut fick jag in "-men e extraslagen farliga?!" Nej - säger hon då. Vad är det för typ frågar jag. "Ja både VES och SVES" säger hon. Så sa jag men har hört att många i streck är farligt. "Nej då inte på dig" sa hon. Tillslut fick jag fram att "serien" tydligen var SVES - vilket är helt ok att ha serie i enl henne.

  Sen frågade jag om de kunde göra ngt. Nja, ablation är ngt drastiskt att ta till redan, sa hon då (jag har haft besvär i 3 år!).

  Lyckades oxå påpeka att en del av besvären som jag har hade jag inte detta dygnet - men då sa hon att man kan utgå från att det är av samam typ bara att det kan kännas olika. + att mitt psyket vid detta laget tror att allt som händer i de regionerna är hjärtat - vilket säkert stämmer i och för sig. Så hon tyckte inte att det behövdes bära EKG längre tid än ett dygn. Hade tydligen aldrig vid mina "rusnings-känningar" högre än 110 - max 120 i puls.

  I alla fall skulel hon kalla mig om 2 månader igen för uppföljning.

  Funderar på att boka tid med kuratorn på VC - som känner till mig väl och som har varit samma vid alla läkarbyte - för att rådfråga hur hon tycker jag går vidare. Vill inte äta SSRI och har precis börjat hos en ny sjukgymnast som jobbar med andning och terapi kombinerat - Vill ge det en chans först. Men samtidigt - kanske dax att ge SSRI en chans.

  Måste fråga er; vet ni vad ni har för typ av extraslag? Alltså VES (kammare) eller SVES (förmak). Är det ngn mer än jag som har både SVES och VES. Om jag fattade rätt på henne så var båda typerna vanliga och dessutom ofarliga (om inte du hade flera VES i rad) hos gemene man.

 • Tor 11 feb 2010 20:26
  #93

  hjärtfröken: Jag åt seloken och sen selocen zoc 25 mg - och mådde skit dåligt (speciellt av zoc.en) - Känner bland annat igen beskrivningen av dina uppvaknande på natten! För att inte tala om hur dåligt jag mådde när jag gick av den (slutade direkt för den gick inte att dela mer) - & då hade jag som sagt en mkt låg dos! Mina extraslag började föresten först i samband med att jag gick av denna medicin - så jag var felmedicinerad! Har oxå både låg puls och lågt blodtryck. Det är ju skillnad från dig som verkligen behövde ngt som dämpade hjärtat. Men i alla fall - ta det lugnt med nertrappningen! Har föresten sedan dess haft en låg dos inderal vid behov - funkar mkt bättre för mig och inga biverkningar.

  Jag ska föresten oxå börja på medicinsk yoga i mitten av mars - ser jätte mkt fram emot det

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.
Svara i tråden...