• Hjarte­sjalen
  Fre 22 jan 2010 04:50
  258827 visningar
  1284 svar

  Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

  Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12


  Jag startar en ny trad nu efterom del 11 gar ut om bara nagra dagar.
  Har fortsatter vi & skriva om extraslag & andra konstigheter som hander inne i brostet & som kanns svart att forsta sig pa.
  Hoppas bade gammla & nya hanger pa & e med!
  Har e gammla traden del 11.

  www.familjeliv.se/Forum-11-241/m48323521.html
Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
 • Hjarte­sjalen
  Tis 26 jan 2010 10:07
  #21
  Cheva skrev 2010-01-25 18:20:04 följande:
  Jag har lite Lyrica som kanske skulle hjälpa men nu har jag testat det i nån månad men det verkar inte bita något vidare. Det är som om det lever sitt eget liv och ibland klipper det till en just som man tycker att det känns lite bättre. Trots att jag har haft det så många år nu så blir jag inte riktigt klok på vad som löser ut extraslagen och inte heller har jag vant mej att leva med dom. Men det är bara att kämpa vidare.Ha detMvhM
  Ja precis, det e det som e sa otackt med det hela att man kan ha det sa lungt o skont o sa plotsligt sa hander det o man undrar vad sjutton.....{#lang_emotions_undecided}
 • Hjarte­sjalen
  Tis 26 jan 2010 10:10
  #22
  finskaflikkan skrev 2010-01-25 10:56:21 följande:
  Hej tjejer!  Hoppas allt e bra med er!  Här e de lugna gatan med hjärtat ÄN så länge!  Men e orolig inför flytten på fredag...   För så fort jag gör nåt tungt eller tränar så börjar hjärtat slå konstigt och i otakt..  Funderar på om jag vågar ta en bisoprolol för förebyggande syfte för den dagen!?!  Hmm... Svårt.. Hur skulle ni göra?
  Om det ar ok att ta en tablett da o da i forebyggande syfte o om du kannt tidigare att det har hjalpt sa tycker jag att du ska gora det, men jag vet inte hur det ar att ta en bara sadar, har du pratat med din lakare om det sa du vet med sakerhet att det e ok?
  Vart ska ni flytta, e det hus el lagenhet?
 • Tis 26 jan 2010 11:36
  #23
  Hjartesjalen skrev 2010-01-26 10:10:01 följande:
  Om det ar ok att ta en tablett da o da i forebyggande syfte o om du kannt tidigare att det har hjalpt sa tycker jag att du ska gora det, men jag vet inte hur det ar att ta en bara sadar, har du pratat med din lakare om det sa du vet med sakerhet att det e ok? Vart ska ni flytta, e det hus el lagenhet?
  Han sa att jag kunde ta vid behov bara men absolut inte varje dag... 
  Jag ska flytta till lägenhet med min son.. 
  Jag och sambon separerar.. Bott i hus nu i 4år.. Inte kuL! 
 • Hjarte­sjalen
  Tis 26 jan 2010 11:45
  #24
  finskaflikkan skrev 2010-01-26 11:36:08 följande:
  Han sa att jag kunde ta vid behov bara men absolut inte varje dag...  Jag ska flytta till lägenhet med min son..  Jag och sambon separerar.. Bott i hus nu i 4år.. Inte kuL! 
  Ohhhh vad trakigt o jobbigt!! Forstar verkligen att du mar extra jobbigt nu da..Aldrig roligt med separationer...Kram pa dig!!
  ja, men da tycker jag du kan ta tablett nu infor flyttdagen sa du kanske kan lungna ditt hjarta lite under en sadan pressad dag.
 • Tis 26 jan 2010 17:12
  #25

  Har gjort arbets EKG i dag - SÅ stolt Hade en puls på typ 130 då jag började cykla! Det enda de såg var sinusrytm inga hackningar och blodtryck som tedde sig som det skulle!! Men ändå kändes det som hjärtat fladdrade lite - så kanske e det trots allt spääningar och nacke! Dock sa denna läkare som tidigare att min sinusknuta lever lite sitt eget liv som kan slå 140 utan att jag rör mig bara av att jag är lite stressad! Hon poängterade att det inte var ngt farligt men ack så jobbigt.  Väntar nu på besked från senaste 24 tim EKGn!

 • Tis 26 jan 2010 17:15
  #26

  Oj upptäckte precis att detta inlägg som jag skrev i går råkade jag lägga i gamla tråden, se nedan, skrivet i går vid 18-tiden:


  Finskaflikkan - min "arytmi-expert" har oxå varit inne på extrakänslig sinusknuta i mitt fall. Men e inte säker på att hon är på rätt spår... Har föresten 24 tim ekg på mig nu - isch - gillar inte och har naturligtvis lite halvhög puls av nervositet - vilket e dumt - för då brukar inte hackningar och rusningar komma.

  Fick mätaren i morse - synd att jag ej hade den i natt - för som vanligt då jag är extremt trött och sover tungt så höll hjärtat på med mig då jag vaknade upp ur min "dvala". Vaknar då efter ca 4 timmars sömn efter intesiv dröm (inte alltid mardröm ofta bara att jag hållt i gång intensivt liksom). Hjärtat känns som det flaxar och kör ofta i gång magen på mig och gör mig kissignödig (!) - inte alltid jätte hög puls -  inga tunga slag och slag som inte går att påverka med andningen - känns som det e på gränsen till att sticka i väg snabbt hela tiden och när det gör det föranleds det av hackningar. Detta händer om jag t ex far upp snabbt i detta läge - men går jag upp långsamt så kan jag ofta få det att kännas lugnare och mer "normalt" efter en stund. Känner mig stel (eller blir?!) och lite yrslig och ont i huvudet.... Dagen efter e jag alltid jätte trött! Antar att jag sover djupt för att återhämta mig och att puls och blodtryck går lågt och hjärtat kompenserar med att sticka i väg?! Första gg det hände var nämligen då jag fick seloken..... Men detta har aldrig fångats och när jag försöker beskriva det för läkare - säger det att det nog är psykiskt... Kanske det kan vara?! Men ack så obehagligt! Hoppas det hände i natt igen! Men tyvärr sällan så intensivt två nätter i följd.
 • Hjärtt­jejen
  Tis 26 jan 2010 20:11
  #27

  Hej alla!
  Jag är ny här, eller rättare sagt ny att kommentera. Har följt tråden sen september förra året då mina "hjärtproblem" började. 
  Har precis som de flesta här inne en väldig massa problem med extraslag och ett allmänt hoppigt hjärta...dock aldrig ngr rusningar.

  Jag har både legat inlagd på sjukhus, gjort arbets EKG, ultraljud, en massa provtagningar och vanliga EKG....mitt hjärta är enligt mina läkare friskt och starkt och jag har sk. goda extraslag. I perioder har jag haft så mycket som 30-40 felslag/min..dvs upp mot 30 000/dygn. Dessa perioder (kan vara i månader)är rent utsagt skitjobbiga.
  Jag har sedan november ätit seloken zok 100 mg, vilket hjälper något....jag känner av hoppandet men något dåvare. Varit sjukskriven till hälften sen november.

  Problemen försvann under 3 veckor i december, underbart skönt, men kom tillbaka som ett brev på posten efter nyår:(

  Det jag kan känna med den här sidan (tack hemlis/trådstartaren & alla andra) är att den hjälper (iaf mig) mer än något annat. Sällan har ju läkarna haft samma problem....Här inne känner man igen sig och kan identifiera sig med varandra OCH känna att det finns fler med samma problem och förstå att det finns ljusningar.....man får liksom bort en del av sin rädsla, å det är ju bra! :)

  Vet inte om det är fler än jag som kan känna en viss hopplöshet över sjukvården och hur man går vidare med ngn som mig som är färdigutredd....problemen med extraslagen kvarstår ju dock. Bara för att det inte är farligt så är det förbaskat jobbigt, och jag kan absolut inte tänka mig att ha så här livet ut. Vill dessutom bli medicinfri.

  Man vet ju att extraslag (även vid så massiva som jag kan ha) ofta är stressrelaterade på ngt sätt....då bör vården kunna erbjuda vård inom det området... Tyvärr fungerar det inte så, iaf inte i min kommun. Så nu har jag tagit tag i situationen själv och fått en remiss till ett företag som heter PBM. De agerar från flera håll, både på det psykiska och det fysiska planet. Specialistläkare, naprapater, sjukgymnaster, KBT-are, avslappningsteknik etc etc. Ska bli superspännande.
  Sen ska jag oxå imorgon börja med medicinsk yoga...en speciell yoga som just är passande för människor med bl.a mina/våra problem. Extraslag kan komma  efter att kroppen har gått med för höga halter av kortisol(stresshormon) en längre tid. Kortisolet i sig gör så att serotoninet (må bra hormon) inte får tillräckligt med utrymme. Detta i sig gör att hjärtat kan bli extra retligt.....Att vi andas fel (högt upp)kan vara en bov i dramat.....Och det är här yogan kommer in, att lära sig andas rätt och balansera upp kroppen och dess hormonbalans.....jag har stora förhoppningar:)
  Jag lovar att återkomma och berätta mer kring detta.

  Ja, det var lite om mig.....känns nästan som om jag känner en del utav er, följt er en längre tid nu.....så jag tyckte nog att det var på tiden att jag presenterade mig:)

  Så hej, här är jag:)

 • Tis 26 jan 2010 20:16
  #28
  Hjärttjejen skrev 2010-01-26 20:11:39 följande:
  Hej alla! Jag är ny här, eller rättare sagt ny att kommentera. Har följt tråden sen september förra året då mina "hjärtproblem" började.  Har precis som de flesta här inne en väldig massa problem med extraslag och ett allmänt hoppigt hjärta...dock aldrig ngr rusningar. Jag har både legat inlagd på sjukhus, gjort arbets EKG, ultraljud, en massa provtagningar och vanliga EKG....mitt hjärta är enligt mina läkare friskt och starkt och jag har sk. goda extraslag. I perioder har jag haft så mycket som 30-40 felslag/min..dvs upp mot 30 000/dygn. Dessa perioder (kan vara i månader)är rent utsagt skitjobbiga. Jag har sedan november ätit seloken zok 100 mg, vilket hjälper något....jag känner av hoppandet men något dåvare. Varit sjukskriven till hälften sen november. Problemen försvann under 3 veckor i december, underbart skönt, men kom tillbaka som ett brev på posten efter nyår:( Det jag kan känna med den här sidan (tack hemlis/trådstartaren & alla andra) är att den hjälper (iaf mig) mer än något annat. Sällan har ju läkarna haft samma problem....Här inne känner man igen sig och kan identifiera sig med varandra OCH känna att det finns fler med samma problem och förstå att det finns ljusningar.....man får liksom bort en del av sin rädsla, å det är ju bra! :) Vet inte om det är fler än jag som kan känna en viss hopplöshet över sjukvården och hur man går vidare med ngn som mig som är färdigutredd....problemen med extraslagen kvarstår ju dock. Bara för att det inte är farligt så är det förbaskat jobbigt, och jag kan absolut inte tänka mig att ha så här livet ut. Vill dessutom bli medicinfri. Man vet ju att extraslag (även vid så massiva som jag kan ha) ofta är stressrelaterade på ngt sätt....då bör vården kunna erbjuda vård inom det området... Tyvärr fungerar det inte så, iaf inte i min kommun. Så nu har jag tagit tag i situationen själv och fått en remiss till ett företag som heter PBM. De agerar från flera håll, både på det psykiska och det fysiska planet. Specialistläkare, naprapater, sjukgymnaster, KBT-are, avslappningsteknik etc etc. Ska bli superspännande. Sen ska jag oxå imorgon börja med medicinsk yoga...en speciell yoga som just är passande för människor med bl.a mina/våra problem. Extraslag kan komma  efter att kroppen har gått med för höga halter av kortisol(stresshormon) en längre tid. Kortisolet i sig gör så att serotoninet (må bra hormon) inte får tillräckligt med utrymme. Detta i sig gör att hjärtat kan bli extra retligt.....Att vi andas fel (högt upp)kan vara en bov i dramat.....Och det är här yogan kommer in, att lära sig andas rätt och balansera upp kroppen och dess hormonbalans.....jag har stora förhoppningar:) Jag lovar att återkomma och berätta mer kring detta. Ja, det var lite om mig.....känns nästan som om jag känner en del utav er, följt er en längre tid nu.....så jag tyckte nog att det var på tiden att jag presenterade mig:) Så hej, här är jag:)
  Hej och välkommen!  
  Va intressant de lät med de där om yogan! 
  De måste du bara berätta om när du varit där!  
  Kanske nåt för mig? 
  Vart finns de om du vet förstås fler ställen än där du bor? 
 • Tis 26 jan 2010 20:17
  #29
  pågmamman skrev 2010-01-26 17:15:28 följande:
  Oj upptäckte precis att detta inlägg som jag skrev i går råkade jag lägga i gamla tråden, se nedan, skrivet i går vid 18-tiden: Finskaflikkan - min "arytmi-expert" har oxå varit inne på extrakänslig sinusknuta i mitt fall. Men e inte säker på att hon är på rätt spår... Har föresten 24 tim ekg på mig nu - isch - gillar inte och har naturligtvis lite halvhög puls av nervositet - vilket e dumt - för då brukar inte hackningar och rusningar komma. Fick mätaren i morse - synd att jag ej hade den i natt - för som vanligt då jag är extremt trött och sover tungt så höll hjärtat på med mig då jag vaknade upp ur min "dvala". Vaknar då efter ca 4 timmars sömn efter intesiv dröm (inte alltid mardröm ofta bara att jag hållt i gång intensivt liksom). Hjärtat känns som det flaxar och kör ofta i gång magen på mig och gör mig kissignödig (!) - inte alltid jätte hög puls -  inga tunga slag och slag som inte går att påverka med andningen - känns som det e på gränsen till att sticka i väg snabbt hela tiden och när det gör det föranleds det av hackningar. Detta händer om jag t ex far upp snabbt i detta läge - men går jag upp långsamt så kan jag ofta få det att kännas lugnare och mer "normalt" efter en stund. Känner mig stel (eller blir?!) och lite yrslig och ont i huvudet.... Dagen efter e jag alltid jätte trött! Antar att jag sover djupt för att återhämta mig och att puls och blodtryck går lågt och hjärtat kompenserar med att sticka i väg?! Första gg det hände var nämligen då jag fick seloken..... Men detta har aldrig fångats och när jag försöker beskriva det för läkare - säger det att det nog är psykiskt... Kanske det kan vara?! Men ack så obehagligt! Hoppas det hände i natt igen! Men tyvärr sällan så intensivt två nätter i följd.
  Okej! 
  Sa han nåt mer om sinusknutan? 
  Vad som orsakar de? 
  Om man kan "bota" de? 
  Kram
 • Tis 26 jan 2010 20:40
  #30

  Hjärtfröken: Välkommen! Kloka ord PBM - låter intressant - såg att det finns i Malmö - nära mig & att man kan få remiss från primärvården! Låter vettigt. Berätta hur det går. Vi har konstaterat tidigare att rätt många av oss här inne är mellan 30 - 40 år - får man fråga hur gammal du är? Känns som det är en klassisk ålder för dessa probelm... många av oss vittnar oxå om att ha haft mycket kring oss och om att vara "duktiga" flickor - känns det igen?

  Finskaflikkan: Nej, tyvärr fick jag inte mycket mer info - annat än att hon trodde att sinusknutan kunde vara påverkad av min whiplashskada.... & hon verkade bombsäker på att där inte visade sig ngr extrabanor elelr celler - men fattade ej riktigt hur hon kunde veta det!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...