• Hjarte­sjalen
  Äldre 22 jan 04:50
  333409 visningar
  1285 svar
  1285
  333409

  Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

  Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12


  Jag startar en ny trad nu efterom del 11 gar ut om bara nagra dagar.
  Har fortsatter vi & skriva om extraslag & andra konstigheter som hander inne i brostet & som kanns svart att forsta sig pa.
  Hoppas bade gammla & nya hanger pa & e med!
  Har e gammla traden del 11.

  www.familjeliv.se/Forum-11-241/m48323521.html
 • Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
 • Hjärtt­jejen
  Äldre 12 feb 20:24

  allasväl; jag sover betydligt bättre sen jag började med min "tryptofankost". jag somnar lättare och sover längre.
  det är förmodligen därför som jag sista veckorna fått sån komaliknande sömn. selokenet får en sån läskig effekt just i sömnen....förmodligen för att hela min kropp är lugnare och att den sakteligen börjar komma in i normalt läge där jag alltid haft låg puls och mycket lågt blodtryck....att då äta seloken som dessutom sänker det ännu mer gör förmodligen att jag sover så tungt och drömmer äckliga mardrömmar{#lang_emotions_frown}blä!

  men sista dagarna när jag börjat trappa ner på selokenet så börjar jag känna igen mig mer och mer, framförallt i sömnen{#lang_emotions_smile}

  när stresshormonet minskar och serotoninet ökar så blir vi automatiskt lugnare i kroppen{#lang_emotions_smile}

  nu försöker jag komma över allt jag kan läsa om kortisol och serotonin, deras samband etc. förstår faktiskt inte varför alla läkare skriver ut en massa betablockerare och annan hjärtmedicin....det hindrar ju bara eventuella sympton. medans serotoninhöjande ökar upp det som kanske saknas i kroppen, känns mer naturligt.
  men det som vore absolut mest naturligt är ju att själv lyckas äta sig till en bättre hälsa utan medicin......tänk om det är så enkelt för oss som har godartad arytmi pga stress....ja jag tänker absolut forska vidare inom området{#lang_emotions_laughing} jag ska försöka få till ett möte med min arytmiläkare igen å fråga hur forskningen går i den frågan

  skulle oxå vilja komma i kontakt med den där jouren som rekommenderade dig ssri? är det en grupp som har hand om just arytmi på lunds sjukhus?

  finns nog mycket att lära om sin kropp....alltid ngt gott i allt jobbiga man varit med om.

  kram kram{#lang_emotions_heart}

 • Hjärtt­jejen
  Äldre 12 feb 20:52

  alltså jag ska självklart inte prata med jouren om dig.....skrev nog lite otydligt så man nästan kunde tro att det var det jag menade....
  jag är bara sååååå intresserade över hur dem tänker på sambandet mellan arytmi och serotonin{#lang_emotions_laughing} verkar som kloka läkare...

  hej igen{#lang_emotions_heart}

  ps. allasväl vart har du kommit i dina tankar kring medicinering? har du orkat jobba den här veckan....med tanke på att du känner dig stressad över arbetssituationen...?

 • Äldre 12 feb 20:57

  Hjärtfröken: Fantastiskt att du mår så mkt bättre efter bara ngr veckor med ändrad kost! Har du inga besvär av extraslagen längre, elelr?

  Ja, i alla fall ngr läkare som är experter på just arytmi - bl a då Ewa Herterwig som redan för ett bra tag sen föreslog SSRI (just då var hon inne på ngt som förbättrar sömnen) - då hon misstänkte att mina besvär förvärrades av att jag sover så dåligt.

  Hade en jätte bra allmänläkare en kort period som oxå var inen på en mkt låg dos SSRI. Men tyvärr slutade hon innan jag hann börja - vågade sen ej ge mig på det - med henen som stöd hade jag nog däremot vågat - för visste att hon hade varit lyhörd för hur jag reagerade.

 • Äldre 12 feb 21:58

  Usch nojjar just nu över att det ska vara "för sent" att rätta till mina besvär Det kanske har blivit kroniskt bara föra tt jag inte har tagit tag i det här och hittat ett sätt elelr tagit mediciner.... För e det inte risken att det blir kroniskt och stananr kvar även om man lyckas fixa balansen i kroppen?!

 • Hjärtt­jejen
  Äldre 12 feb 23:30

  allasväl; jag är helt övertygad om att obalanser i kroppen går att justera....våra kroppar är fantastiska{#lang_emotions_laughing}

  däremot tror jag om man en gång har hamnat i obalans så har man lättare för att "trilla dit" igen.....man behöver nog vara försiktig och lyssna till sin kropp lite mer noggrant...

  tankens kraft och vilja tillsammans med lite hjälp på vägen, (medicin), fysisk träning, mental träning, kost etc tror jag dock behövs. försöka ändra sitt beteendemönster.

  vi ska nog, både du och jag, lyckas komma vidare som starkare människor{#lang_emotions_laughing}

  å du, sömnen är superviktig, den påverkar åtminstone mig jättenegativt om jag har problem med den. försöker verkligen att sköta den...

  kram kram

 • LillaP­inglan
  Äldre 13 feb 09:02

  Jag tror oxå att man kan "hela" sig själv! kanske inte alla fel i kroppen men som våra extraslag och rusningar, vi kan nog säkert påverka massor genom att stressa av helt (enkelt!? ) och äta bra kost, så som serotonin låter faktiskt helt rätt!  Jag är ju ingen expert, men man är ju villig att testa iaf?! vet iaf att när jag fick sömnbrist när sonen kom, så började mina extraslag, som jag aldrig haft innan sömnbristen!

 • Moonbr­ide
  Äldre 13 feb 13:24
  Hej!

  Vilken kanonbra tråd! Jag har inte ännu läst alla inlägg med ska försöka få tid till det också.

  Jag har under fyra års tid haft extraslag men aldrig kollat upp dem. Senaste månaderna, efter att jag fött min andra dotter så har extraslagen ökat markant. Speciellt på kvällen, vid vila och om jag ligger ner. Var på VC igår och de konstaterade ves, hade ca 5-10 extraslag i minuten. De kom varannan gång, gjorde uppehåll en halv minut och började likadant igen. Läkaren ringde till hjärtspecialisterna på sjukhuset och de bestämde att jag skulle få en remiss till arbets ekg samt belastnings ekg. Det skulle inte vara något akut, endast om jag skulle känna mig yr eller svimma i samband med extraslagen.

  Mina funderingar är, om någon vet? Kan man genom en sundare livsstil minska extraslagen? (Dvs om man har ves)

  Belastats hjärtat av dessa extraslag? Dvs kan det på lång sikt påverka hjärtats kvalitet? Jag menar om det är större risk att få infarkter eller andra hjärtsjukdomar om man har ves?

  Jag fick träningsförbud under tiden de utreder. Men har precis anmält mig till sats för att börja träna. Kan ni som har ves träna?

  Trevlig helg till er alla!
  ღ ¸.?°´¯) ♥ Alicia 22 sep 2007 ♥ Leia 8 okt 2009 ♥ ღ ¸.?°´¯)
 • snartv­år
  Äldre 13 feb 15:24
   Hej!!!
  Så här tror jag MOOBRIDE

  Kan man genom en sundare livsstil minska extraslagen? (Dvs om man har ves)


  jag tror minskad stress kan minska problemen. Äta sundare tror jag endast hjälper om man har brist på något ämne vitaminer, mineraler mm man kan ju även få dessa bekynmmer vid ämnesomsättningsrubbningar. Annars får man nog lära sig att leva med det,om de kommer fram till att det är ofarliga extraslag eller stå på sig att få hjälp att behandla bort dom.

  Belastats hjärtat av dessa extraslag? 
  vad jag har läst mig till är det ofta ofarlig med extraslag men man gör ofta utredning för att inte missa bakomliggande sjukdommar.

  Jag fick träningsförbud under tiden de utreder. Men har precis anmält mig till sats för att börja träna. Kan ni som har ves träna?
  Har de gett rådet att inte träna skulle jag lyda dessa råd. kan nog vara så att man vill vara säker på att det är ofarliga extraslag och man vill testa ett arbets EKG under kontroll innan du anstränger dig utan diagnos kanske.'

  detta är bara vad jagTROR om ovan
  Välkommen hit!!
 • Moonbr­ide
  Äldre 13 feb 19:46
  snartvår>> Tack för svaret på inlägget!!
  Ja det är väl den vägen man måste vandra först, utesluta underliggande sjukdomar. Det känns inte som om jag skulle ha någon bakomliggande sjukdom, men jag vet ju inte. Det ska bli skönt att göra en utredning i alla fall.

  Är det någon som vet vilka underliggande sjukdomar som man kan ha?
  Jag har ingen erfarenhet inom detta område nämligen.

  Upplever också att det blir fler extraslag med lite sömn. Serotinin låter klokt, ska kolla upp det också.

  Idag har jag undvikit kaffe hellt och hållet. Jag upplever att extraslagen minskat. Kan det stämma tror ni?
  ღ ¸.?°´¯) ♥ Alicia 22 sep 2007 ♥ Leia 8 okt 2009 ♥ ღ ¸.?°´¯)
 • Äldre 13 feb 22:44

  Moonbride - Än en gg Välkommen hit

  Jo, visst kan kaffe påverka - särskilt om man dricker stroa mängder. Annars skriver jag under på det Snartvår skriver. Skönt att du ska bli utredd och som sagt det mest troliga är att de kommer fram till att du INTE har ngn underliggande sjukdom - precis som de gjort med alla oss andra i den här tråden (har jag för mig?!).

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.