• Hjarte­sjalen
    Äldre 22 Jan 04:50
    413255 visningar
    1291 svar
    1291
    413255

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12


    Jag startar en ny trad nu efterom del 11 gar ut om bara nagra dagar.
    Har fortsatter vi & skriva om extraslag & andra konstigheter som hander inne i brostet & som kanns svart att forsta sig pa.
    Hoppas bade gammla & nya hanger pa & e med!
    Har e gammla traden del 11.

    www.familjeliv.se/Forum-11-241/m48323521.html
  • Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
  • Hjärtt­jejen
    Äldre 12 Oct 11:40

    ansan57, varmt välkommen hit Hjärta jo det är en härlig tråd att luta sig tillbaka på när man har sina jobbiga dagar/perioder.

    jag tror inte att du ska oroa dig, du verkar ju kollad ordentligt. extra tryggt oxå att du lyckades pricka in ekg när du hade en massa extraslag. då har de garanterat kunnat identifierat dina slag och vad det är för typ.

    att det kommer i perioder är vanligt och kan bero på massa olika saker. själv tror jag att det för en del kan hänga ihop med menscykeln. jag är själv mer känslig från ägglossning och fram till början av mens.

    sen tror jag att extraslag ofta hänger samman med våra hormoner överhuvudtaget. framförallt hänger det ofta samman med överskott av stresshormoner.

    du kan inte identifiera om du har varit stressad sista tiden? både fysisk och psykisk stress kan påverka mycket. på mig är den psykiska stressen, funderingar och oro en stor bov.
    sover du bra? dålig sömn påverkar i allra högsta grad.

    försök att släppa oron och lita på dina läkare så ska du se att bara det lugnar ner hjärtat :)

    ta hand om dig, kram från hjärtfrökenHjärta

  • Äldre 12 Oct 20:24

    Ansan: Välkommen hit !
    Håller med Hjärtfröken i det hon skriver, det kan bero på massa olika saker som vi gör, inte gör och känner... det finns tyvärr inga givna svar.

    Jag slutade i Söndag med mina Stressgard (får inte äta 2 veckor före operationen), känner mig orolig, ångestfylld och irriterad.
    De hjälper nog mig ganska mycket ändå de där pillren..
    Fler som fortfarande äter Stressgard ?

    Hur mår ni andra ?

    Kram

  • Hjärtt­jejen
    Äldre 12 Oct 21:41

    Libä007, jag äter fortfarande stressgard men bara 2 tabletter om dagen. iom att jag börjar må bättre så har jag oxå börjat trappa ner på dessa och hoppas att min kropp ska klara sig själv, att jag fått tillbaka naturligt serotonin i takt med att kortisolet börjat sjunka :)

    om du känner dig tryggare så kan du kanske prova att äta kost med mycket tryptofan, det som bildar serotoninet...kan absolut hjälpa. å det kan ju inte vara ngn fara inför operation att äta extra mycket utav kalkon, kyckling, havregryn, valnötter, bananer etc ;)

    försök att tänka på molnen jag berättade om tidigare när oroliga tankar kommer, det fungerar verkligen om man tränar ngr gånger, lovar :) för mig har det verkligen hjälpt och jag kan lova att jag är den oroliga typen (har alltid varit).....

    ta hand om dig, kram

  • Äldre 12 Oct 22:04

    Hej på er och välkommen Ansan 57. Detta är ett helt underbart forum!!

    Jag ville bara säga hej egentligen...har en bra period med hjärtat men har och är fortfarande dunderförkyld och hostig. Hela familjen har hostat i flera veckor nu, så vi är lite trötta på det. Både jag och min dotter har astma, så det piper och rasslar och hostas.

    Jaja, ta hand om varandra och njut av livet. Det är här och just precis nu.

    Kram och godnatt!

  • ansan5­7
    Äldre 13 Oct 17:25

    Hej och tack för välkomnandetHjärta

    Härligt Linda att du har lugnt med hjärat! Jättejobbigt med förkylning, jag var sjuk i 2 v för  ett tag sedan med feber och jättejobbig hosta, känns skönt att vara frisk igen.
    Tack hjärtfröken för goda råd, du har rätt jag är nog lite stressad just nu. Det är jobbigt efter perioder med es för man är spänd och väntar bara på att de ska komma tillbaka. Har nu varit lugnt i 3 dgr och jag börjat slappna av. Har fått en remiss till hjärtläkare för att få ytterligare undersökning, enl min läkare för att jag ska känna mig lugn. Har en jättegullig läkare (jobbar på vårdcentral som sekreterare och har där en toppenläkare) hon säger att jag har ett skojfriskt hjärta!

    Sitter just nu och tittar på "Elvis i glad Hudik" härliga människor som verkligen lever i nuet.
    {#emotions_dlg.flower}
    Må bra!
    Ansan

  • Äldre 16 Oct 14:54

    God helg på er !

    Här verkar det vara lungt, hoppas det är ett gott tecken..
    Jag har klarat mig utan Stressgard nu en vecka, åt också bara två tabletter på morgonen och inga på kvällen.
    Lite känningar har jag haft men inget jättejobbigt, är dock på dåligt humör då min fot fortfarande inte är bra vilket betyder att jag inte kan träna som jag vill. Har tagit till cykeln lite för att få upp lite puls, tycker dock inte det är kul o cykla...
    Om en vecka opererar jag mig och då lär jag få hålla mig lugn ett par veckor, hoppas det går bra..

    Hur mår ni andra ?

    Kram på er !

  • ansan5­7
    Äldre 17 Oct 11:47

    Hej!
    Jag mår ganska bra men är lite orolig. Ska åka med jobbet ill Wien på torsdag och är orolig att få extrslag på planet. Jag har ju gjort arbetsprov som var bra men är orolig ändå. Var på promenad 1 tim igår och det var härligt men jag är för feg för att träna hårdare. Ni som gör det är jätteduktiga tycker jag. Vädret är härligt idag också så jag ska ut igen, har en hund vilket gör att jag måste ut och det är bra.
    Jag gjorde en stor operation för många år sedan, sövd i 5 tim, och allt gick bra även om jag var rädd innan. Det finns ingen gång man är så bra övervakad som vid en operation. Lycka till LiBä! Flört

    Någon annan som varit ute på resa och fått extraslag då? Kändes det mer oroligt än när man är hemma?

    Ha en skön höstdag!Solig

  • Äldre 17 Oct 12:38

    Ansan57: Jag var med min syster och våra barn i Egypten, April 2010. Flyget gick bra och även tiden där nere. Dock hade vi oturen och fastnade 8 dygn extra pga askan. Sista 5 dygnen levde vi i kappsäck, vi var stand by på 15 minuter blev väckta på nätterna osv. Oerhör pressad och stressad situation, trots detta höll sig hjärtat lung ända tills vi landade i Göteborg. Följande två veckor trodde jag att hjärtat skulle ta kol på mig, hade det skitjobbigt och slutade med en kväll/natt på akuten innan det lugnade ned sig.
    Antagligen handlade det om att vi kommit hem och då släppte all stress och press och kroppen bröt ihop helt enkelt.
    Om jag ser till mig själv har jag nog faktiskt mest extraslag när jag är hemma i min egna trygga miljö, reser jag så håller de oftas upp... konstigt..

    Ang motion så har jag periodvis jobbigt även under motion, men jag låter det inte skrämma mig utan ger mig på det igen..

    Iallafall lycka till med resan och hoppas ni får kul..

    Kram !!

  • Äldre 22 Oct 13:47

    Här var det dåligt med aktivitet...

    hoppas ni mår bra, jag är skitnervös över att mitt hjärta ska flippa ur under operationen i morgon o att jag inte ska vakna mer... Usch..

    Kram på er..

  • Äldre 22 Oct 14:37

    LiBä: Oroa dig inte - de har super koll på hjärtat under en operation - jag har nojat vid alal mina och operationspersonalen har sagt att det skulle vara det bästa tillfället för hjärtatat att flippa ut - då du har så mycket sjukvårdspersonal runt dig...

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12