Inlägg från: Sweetheartno1 |Visa alla inlägg
  • Sweetheartno1

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Imorgon är det dags att ta bort sensorn, TUL och samtal med förlossningsläkaren ang storlek på bebis och snittdatum hoppas jag !

    Och på morgonen ska jag ta blodprov hos neurologen ! :O
    synd att det är olika sjukhus !
    Fullspäckad dag med andra ord !

  • Sweetheartno1
    Lajka skrev 2011-06-14 23:56:30 följande:
    hej, vad fick du för datum? Jag har nästa TUL den 30e, och snittdatum är satt till den 7/7 - kanske får vi ligga på bb ihop :)
    Haha har också mitt sista TUL den 30:e. Fick snitt tid den 5/7. Väger hon närmare 5 kg ville Gisela att jag skulle snittas den 1/7. Så får se hur det gär ! Börjar bli nervös ! 
  • Sweetheartno1
    LillaNY skrev 2011-06-16 10:49:45 följande:
    Hur gick det på TUL? Växer hon fortfarande?
    Min bebis var också en massa plus på TUL i v 32 så det lutar mot kejsarsnit Jag som verkligen har kämpat för att slippa snitt... Fast jag kommer inte göra nytt TUL förrän i v 37, då det bestämmer definitivt om snitt.

    Ska in till specMVC idag och göra ctg. Tänkte försöka få igenom att jag inte ska bli körd till uppvaket i flera timmar helt ensam efter snittet. Har fått det på hjärnan och börjar gråta så fort jag tänker på att jag ska skiljas från pappa och bebis. Hur har ni som gjort snitt gjort/kännt? Är det verkligen nödvändigt att ligga på uppvak om man inte blivit sövd?
    Ja det går käpprätt uppåt ! ligger på +63% nu och hon väger ca 4175g och önskvärd vikt i v 35 är ca 2500g .
    Hur mycket plus låg du då?
    Jag kommer bli snittad antingen den 1/7 eller den 5/7, det beror på hur mycket hon väger den 30/6.
    Är riktigt nervös, hade hoppats på en vaginal förlossning och att hon skulle ha stannat av i växten.
    Hade jätte bra  HbA1c på 5,1% sist. Och har bra värden, förutom efter frukost ! 

    Jag fick ligga på uppvaket efter mitt snitt, även fast jag inte blev sövd. Om barnet inte mår dåligt så får dom vara med har jag för mig ! Det gick ganska fort för mig för jag somnade ! Tungan ute Så fort man kan röra på tårna så får man komma till BB ! 
  • Sweetheartno1
    VäntanochLängtan skrev 2011-06-16 15:06:39 följande:
    +63%, jisses!! Jag som legat kring 5% i hba1c hela graviditeten hittills börjar bli riktigt nervös när jag läser detta! Nu är jag bara i v 23+0, men undrar redan hur allt ska sluta... Hur har du legat tidigare i hba1c under graviditeten? Har de någon teori om hur det kan ha skenat iväg så mkt på vikten? Hur mkt + var det vid första TUL:et?

    Hoppas det går bra för dig!
    På första TUL låg jag på +20,1%. På andra låg jag på +36%. Och nu +63%.
    Kan kan inte riktigt förstå att det har skenat iväg såhär. Hade uvi för ett tag sedan och då sprang sockret iväg under pencelin kuren.
    Dom trodde att det skulle dala ut när jag gjorde det sist.
    Endå teorin dom hade var mina toppar efter frukost. Men jag tycker att det är lite lite för att få en bebis på denna vikt ! Jag får helt enkelt bara hålla tummarna och hoppas på det bästa !  
  • Sweetheartno1
    Jeena skrev 2011-06-16 15:30:41 följande:
    Hej hej!!

    Har en liten fundering bara, ni diabetiker som tar sprutor.. hur gör ni när magen blivit större? Sticker i "bullen", alltså i den spända huden eller trixar ni på nåt sätt för att få båda armarna att nå till de fluffiga handtagen på sidorna (hihi) eller sticker ni bara i låren? Andra tips på ställen att sticka?
    Min mage är inte så stor än, v18 men känner mig ju redan otympligare än vanligt och det fick mig att börja fundera på hur tusan man ska göra sen??
    Jag "klämmer" inte huden längre, sticker bara in nålen och det går jätte bra i dom fluffiga kärlekshandtagen !
    Imagen tar jag även fast det är stramt. Fungerar utmärkt !

    Annars kan du ju ta det snabbverkande i överarmarna och smalbenen !  Ta där du kan helt enkelt ! 
    Långtidsverkande sa min ssk att jag ska ta antingen i fluffisarna eller låren ! 
  • Sweetheartno1
    Lajka skrev 2011-06-17 00:18:50 följande:

    Hihi, ja vi får se vad TUL den 30e visar, om de vill plocka ut lillebror tidigare, nu är jag uppe i +34%, vilket jag tycker känns enormt, men alla på SpecMvc verkar tycka att det är helt normalt - om det inte går uppåt mer än så kommer han ju 'bara' att ligga på 4,5 kg vid 40 veckor, o det gjorde iofs både syrrans (som inte har diabetes) och 2 kompisars små dunderklumpar också, så det är är väl inte så farligt ändå... Önskar dock att Gisela gjorde planerade snitt, det skulle kännas extra bra! Vilken tid har du?


    Tänk dessutom på att de har drygt 10% felmarginal på Tul!!! MIn första beräknades väga 3200, men när han kom ut dagen efter var han fortfarande inte tyngre än 2800!!!


    Ja usch nu är det jobbigt att vänta ! Bara 1 vecka och 2 dagar kvar till TUL. Ska även på inskrivningssamtal den dagen ! 
    VIlken tid ska du vara på TUL ? Jag ska vara där 10:30. 
  • Sweetheartno1

    Om förlossningen skulle vara på g, är det dags att sänka insulin doserna då ?

  • Sweetheartno1

    Diabetesrond imorgon. Har noll koll på bs längre. Super lågt, sedan skyhögt efter en halv banan. Kommer få skäll imorgon ! På torsdag är det TUL och inskrivningssamtal till op. Väger hon för mycket så är jag två barns mamma på fredag. Annars på tisdag nästa vecka ! Hoppas, hoppas, hoppas hon kommer till oss på fredag !

    Mina fötter är svullna till tusen hela tiden. Hjälper varken med massage eller högläge. Usch det är så jobbigt ! Vad har ni för knep mot svullna fötter ?

  • Sweetheartno1
    Lingah2 skrev 2011-06-26 20:59:30 följande:
    kommer du bli igångsatt på fredag isåfall?:)
    jag blir igångsatt imorgon elelr på tisdag ..börjar bli sjukt nervös :p
    Näe jag får kejsarsnitt ! Obestämd Dom tror hon väger närmare 5 kg ! Gråter
    Ganska läbbigt ! 
  • Sweetheartno1
    Lajka skrev 2011-06-27 23:51:11 följande:
    Hej hopp, ingen fara med kejsarsnitt, fick oväntat göra mitt andra i torsdags Baby, så nu är lillebror ute, han vägde trinda 3760g o är superfin - vi är hemma redan, så nu är alla diab.ronder, tul o dyl helt onödiga Skrattande

    men lycka till, o oroa dej inte, tydligen blir "sockerbarn" större totalt sett, alltså längre också, vilket är obekvämt under graviditeten, men inte verkar påverkar hur svårt det är att få ut dom!
    Nejmen GRATTIS ! Skål
    Började det spontant ? Vilken vecka var det ?
    Jag är i v 36+6 idag och proppen har gått och har värkar på kvällar och nätter och är öppen ca 1,5-2 cm. 
    Får hoppas att hon iaf stannar tills på fredag morgon ! Om det nu blir på fredag vill säga !  
  • Sweetheartno1
    LillaNY skrev 2011-06-28 22:03:25 följande:
    Sweetheart - Om du kommer igång av dig själv slipper du väl kejsarsnitt? Eller vill du göra snitt nu? Jag är allt lite avis... Tycker det är varmt och tungt nu, är i v 36+2 och tuggat isbitar hela dagen.

    Märker ni andra att ni får lägre blodsocker när det är varmt ute? Jag har legat lågt hela dagen och undrar om det kan vara värmen.
    Nej då blir det akut snitt då !  
    Dom vill inte att jag ska föda vaginalt. Har epilepsi, dibabetes  och en fet unge !
     

    Ja jag har låga värden när det är såhär varmt ! Kroppen går ju på högvarv !  
  • Sweetheartno1

    Min bebis väger ca 4990g och hon blir utplockad imorgon vid 8-tiden. Känner mig nervös men ändå lättad.

    Var det inte någon annan som fick bebis på ca 5 kg ?

  • Sweetheartno1

    08:47 kom vilda till världen och vägde 5150g och är 53 cm. ( v. 37+2 )
    Hon andades själv till en början, men sedan fick dom sätta på respirator och nu har dom kört iväg henne till ett annat sjukhus. Sitter och väntar på min sjuktransport så jag kan komma till min lilla tjej !

  • Sweetheartno1

    Har ni haft jätte svårt med amningen ? Nu orkat hg inte mer. På sjukhuset så pumpade jag ut ca 100-110 ml. Nu när jag ska amma henne då finns det bara 50 ml i båda bröstsen. Hon vägrar ta bröstet utan amningsnapp. Funderar mer på att ge upp nu. Har druckit olika teer och ätit olika saker för att få igång det. Men inget händer. Mår så sjukt dåligt !

  • Sweetheartno1

    Tack för alla svar.
    Vilda tar ju hellre bröstet än flaskan. Om hon inte är vrål hungrig !
    Hon somnar vid mitt bröst och sover en stund. Och då måste hon väl vara nöjd ? Vill väldigt gärna amma men det verkar inte fungera och det gör mig sjukt ledsen !

    Vilda kan ju knappt suga på en nappflaska. Hat en Philips avent oc en MAM first bottle. Vad har ni till era ? (ni som använder det.)

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare