• kim86

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Tråkig attityd den dr hade Vilda. Fyyy vad tråkigt..
    hoppas du slipper vara gravid för resten av livet.. =)

  • kim86

    Härligt att allt var bra Nasse..


    skönt o veta att du inte kommer gå över. gissar att Vilda är rätt avundsjuk.. =)
  • kim86

    Villhabarnigår. Jo, fortfarande mycket låga värden.. 

    Alltså, lite egoinlägg, men var hos dr på KK idag, och är så jävla ledsen. Jag visste inte ens varför jag skulle på läkarbesök idag, för det har jag inte fått ngn info om. Det kommer ut en snäll BM och tar mitt bltr och ett urinprov och lyssnar på hjärtljuden (magiskt) sen får jag träffa dr.
    Jag hade verkligen förberätt mig mentalt för att ta upp att jag hade det väldigt jobbigt på jobbet just nu med lite personal, mycket spring och massa låga BS. (pratade med diab.läkare igår och han sa "hmm, sänk dina doser då", nähääää, det fattar man ju inte att det har ngt samband, jävla dumbom.) och att jag har mycket ont av fogarna och en inflammation i höften, och kanske skulle kunna tänka sig att sjukskriva mig på 25-50 % så att jag verkligen kan orka hålla bs så lågt som jag har det nu, hba1c 4,5. Han bara tittade på mig o sa nej. Du måste typ vara invalid för att jag ska sjukskriva dig. "lite småkrämpor har alla gravida, då skulle jag bli tvungen att sjukskriva alla, det hör till". Sen sa han, boka en tid till Bm på vägen ut om någon vecka. Det var hela läkarbesöket. Nej, förresten, han började mötet med att säga "du har allt gått upp lite mycket i vikt va?.

    Alltså, jag blir såå himla ledsen, lyssnar läkare inte på en alls?. Känner att det är heltidsjobb att bara hålla koll på bs nu, att smärtan sänker bs och att stressen sänker det också. Jag är verkligen inte arbetsskygg, och älskar mitt jobb, men det är för mycket nu. Fick inget gehör. Hur dåligt ska man behöva må innan man får gå hem nån extra timme på eftermiddagen? ska jag riskera dåligt bs bara för att jag SKA fortsätta jobba.
    Snälla , är det bara jag som är extremt gravid-känslig, eller har jag lite rätt?? 

  • kim86

    Vilda.
    Jag vet. Men när jag stressar så blir jag låg. Har säkert inget adrenalinpåslag som påverkar kortisolproduktionen eller ngt. Men sånt får man ju veta också om man pratar med sina pat, o som sagt alla funkar olika.
    Jag har alltså 3 olika diab dr som ringer mig från endokrin, 3 olika BM på KK och har träffat 3 olika gyn-läkare på KK. Jag har absolut ingen uppföljning för fem öre.
    Jag fick ingen hjälp med remiss eller info om vart jag ska vända mig till sjukgymnast för fogarna eller ngt.
    Och det roliga är, jag har inte vägt mig en enda gång på KK., så jag vet inte vad han baserade det på. Har gått från 70 till 77 och är i v 22, trodde inte det var så mycket..
    Jag funderar på att ringa BM iaf och be att få träffa en annan dr. Vet inte hur mycket det hjälper dock. Känns bara tungt att jobba 8-17 hela tiden nu och varken orkar eller hinner tänka på mina bs, och går och lägger mig direkt när jag kommer hem.
    Ska jag ringa och be att få träffa en annan, eller söka en dr utanför kk? 

  • kim86

    Tack så hemskt mycket bägge två. det betyder jätte mycket..
    jag tog mod till mig o ringde min BM som du sa vilda.. o hon var väldigt förstående.. bokade in mig till annan dr nu redan på fredag... ==) se hur det går... 

    lycka till imorgon vilda... jag håller tummarna... =) 

  • kim86

    Turkiskpeppar.
    gud vad roligt.. kul o se dem på UL. =)
    jag har inte fått höja mina doser alls än. är i v 23 nu och ligger fortfarande på doser under dem jag hade innan jag blev gravid. Vad jag har förstått så är det VÄLDIGT individuellt..
    Hoppas denna veckan går lika bra med bs..

  • kim86

    Jätte grattis Ebyl... =)
    Måste vara helt underbart och väldigt omtumlande..
    Ska genast in o kika i din blog..

    Vilda.. Bebis för dig igår? 

  • kim86

    Nu har jag träffat en annan dr som var jättetrevlig..
    Hon sjukskrev mig 50 % och kändes verkligen som hon förstod mina bekymmer med bs värden på eftrmiddagarna.. och att jag verkligen är helt slut efter en eftermiddag med 2-5 låga värden varje dag på jobbet..
    Kändes jättebra, och skönt att någon tog sig lite tid och lyssnade.. 

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare