• kim86

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Villhabarnigår.
    Restriktioner för p-glukos tagning gäller för typ 2 diabetiker. Du kan aldrig neka en dyp 1:a att ta massa bs. Sen är det ju för ens psykiska välmående emellanåt och om man ej är gravid att man ska försöka släppa det lite. Men de restriktionerna finns alltså bara till för att primärvården inte ska skriva ut onödigt mycket hjälpmedel för typ 2 diabetiker. Oroa dig inte. =)

    Sänker också doser här nu. Tror det är pga värmen. Man ska väl inte observera sänkta doser som ngt farligt redan i v 27. Det är väl senare ett tecken på att moderkakan lägger av.? inte sant?.

    Hoppas ni har haft fina o varma dagar nu. Lite väl svettigt emellanåt, men man får inte klaga nu när det väl har blivit varmt..

  • kim86

    Villhabarnigår.
    Ja, tiden går galet snabbt. =)
    Jag var också hög igår. Hade känning på em, sen låg jag mellan 12-15 hela eftermiddagen. Blir askass av det. Sen har jag varit låg 2 ggr inatt. O då är man inte så pigg heller. Känner igen mig i vad du säger. Känner sig "dålig" när man inte får till värdena. Jag trodde mitt hba1c skulle ha höjts när jag tog det förra veckan. Men det låg på 4,6. så jag är supernöjd.
    Grattis Turkiskpeppar. =) Härligt att allt såg bra ut och att dr tyckte att allt flöt på bra. (gör faktiskt mer än man tror ibland o få lite uppmuntran från läkarkåren)

  • kim86

    Usch villhabarnigår. Du har haft lite jobbiga nätter nu..
    V 28 idag. Som sagt, tiden bara flyger iväg. Ska på TUL om 10 dagar och sen är det ju kontakt med MVC varannan vecka. Galet. Ska försöka skjuta på näst-nästa besök lite dock så vi kan njuta av lite semester... =)
    Jag har under 12 år också bara varit under 7 i hba1c 3 ggr tror jag. Så att jag skulle ligga under 5 låter också som ett skämt. Men det går. =)

  • kim86

    Villhabarnigår.
    Jag fick höja mina doser direkt när jag plussade. Sen sänkte jag igen i v 9-10 fram tills v 21 tror jag. Jag har inte höjt mycket nu heller, ligger ungefär på samma doser som innan gravven men tar lite mer i bolus dock. Men jag hade jätteproblem med känningar mellan v 10-20 för att jag var sååå insulinkänslig. så detta är nog helt normalt..=)

  • kim86

    Oj Nasse7..
    Skönt att allt gicvk bra trots allt.. O att ni har er lilla son hos er...
    Förlossningen gick snabbt då? =)
    Massor av grattis o ser fram emot bilder...

  • kim86

    Guud så skönt. O slippa ligga i plågor i 48 timmar.. =)
    Skönt att de upptäcker sånt så snabbt och att de vidtar åtgärder snabbt också när ngt verkar vara fel.
    Nej, det är nog bara dumt o grubbla om man själv skulle ha påverkat det på ngt vis..

  • kim86

    Jag ska på TUL om en vecka.. Första.. lite spänd då man får se hur den ligger på kurvan.. =)
    hoppas på en liten/normal rackare....

  • kim86

    Ja. ska bli helt underbart. Orolig är man ju alltid inför UL. Men mest roligt.. =)
    Sitter o gör en fotobok på nätet över hela graviditetsresan.. sitter här o bölar för mig själv.. =) snacka om att vara horminstinn.. Kan knappt fatta att det bara är typ 11 veckor kvar.. Även om jag gissar att man är rätt trött på det i slutet... =)

    Kul för dig turkiskpeppar också med Ul. Det kommer gå kanon..

    Lycka till på Ul den 27/7 villhabarnigår.. mysigt för er o se den lille. vilken vecka kommer du vara i då? 

  • kim86

    Turkiskpeppar. Grattis till bra värden o att allt var bra med lillen.
    Jag hade också nu för första gången en liten blödning på ena ögat. De sa att det nog hade med att göra att jag sänkt mina värden så mycket på kort tid. Skall på ny kontroll snart i v 33, hoppas det är borta då. Men läkaren sa att det inte var några förändringar som man gjorde ngt åt.
    Jag tog urinprov i onsdags och fick då reda på att det var GBS (grupp B-streptokocker) talade med en snäll BM om detta i fredags o var lite orolig, har läst mycket om det nu o det verkar vara lite farligt.. Någon som har erfarenhet av GBS i era tidigare graviditeter?, ska lämna nytt u-prov på tisdag när jag ska på TUL. Hoppas allt är bra med lillen då.  

  • kim86

    Villhabarnigår, jag ska på läkarbesök, TUL, CTG och flödesmätning imorgon. så jag lämnar urinprov då med. Så får vi se om det kanske lugnar att prata med dr lite. Tydligen så har 30 %av alla gravida dessa bakterier i urinen eller slidan. Så jag hoppas man kan släppa det lite. O att jag kan sluta vara nervös att det ska vara en JÄTTEbebis där inne.. =)
    Tackar som frågar.. =) 

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare