Inlägg från: challis777 |Visa alla inlägg
  • challis777

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    fridanilsson skrev 2011-03-06 16:30:42 följande:
    tack :) är bara i v 6 så går inte på mvc än, går bara hos diabetes-sköterska/läkare men de är inte informerade om min graviditet än, vilket de kommer bli om det inte var missfall. fick blödningen i v 5 och det kan inte ha varit nidations-blödning för det blödde för mkt för det (som mens) i 4 dagar plus att de väl kommer före v 5?

    Ring specmvc och be om tidigt ul/vul.


    När jag blödde vid min förra graviditet så var det lite, bara på pappret.


    När jag fick missfall blödde jag som vid mens.


    Förklara läget så du slipper fundera! Hoppas det går bra!

  • challis777
    fridanilsson skrev 2011-03-10 20:39:30 följande:
    känner igen det där, jag e hungrig men har ingen aptit, äter 2-3 mål om dagen men de e knappt, inte sugen på något över huvud taget, vet inte hur jag ska klara äta för 2..
    Så var jag de första veckorna, men nu i v. 9 är jag hungrig och har aptit igen.
    Sen ska man inte äta för två, haha!
    Man behöver inte äta så mycket mer än vanligt, kanske ett mellanmål extra per dag.
    Jag har gått upp ca 14 kg vid mina andra grav.

    Det var ok, för det kan man gå ned sen.
    Min kusin skyllde hela tiden på att hon skulle "äta för två", och hon gick upp 40 kg under sin grav!!!!
    Och har int gått ned mer än 20, trots att det var snart 5 år sedan...

    Däremot har jag fått avsmak för kaffe. Klarar inte av mer än en halv kopp. Och jag som brukar älska kaffe kan ju inte tacka nej när jag blir bjuden.

    Jag har fortfarande inte berättat än, inte ens för familjen...
  • challis777

    Jag är jättetrött också, men jag kan ju inte vila hemma, inte med en 11 månaders och en 2,5 åring... Har försökt få dem att vila samtidigt men det går inte...

    I dag ska jag åka iväg och jobba extra, som pers. ass.
    Konstigt nog känns det superskönt, jag kommer få ta det ganska lugnt, och mest troligt få sova en hel natt (minns ej när det hände sist!).
    26 timmar kommer jag jobba, längtar

    På onsdag ska jag på ul igen, jag är så nervös.
    De här första 12 veckorna går såååååå sakta!

  • challis777

    Är det vanligare att vi diabetiker mår illa? Själv har jag klarat mig från illamående men är sjukt trött i stället.
    Men hellre det än att må illa.

    Har vi någon lista eller nåt på i vilken vecka alla här inne är i?
    Skulle ju vara kul att ha kanske för man glömmer ju hela tiden vart alla är :-/

    Själv går jag in i v. 10 i dag

  • challis777
    VäntanochLängtan skrev 2011-03-17 13:08:50 följande:
    När jag och sambon var på inskrivning hos Barnmorskan i månadags så förstod jag det som att de gör dateringsultraljud (alltså beräknar när bebisen ska födas fattade jag det som iaf :)) i samband med att de gör KUB. Fattade jag rätt då eller är det först vid ultraljudet i v.18 (eller när det nu är) som man gör datering? Min barnmorska bara rabblar ultrajud och veckor hit och dit som komma skall så man hänger inte med ett dugg vad som kommer när. Har sagt till via endokrin att de får fixa en lista på undersökningar som man kommer göra så man hänger med, för jag är trött på att inte hänga med när barnmorskan pratar som att man redan kan den här karusellen. Blir så rädd att nåt missas också.

    Får man ett moderskapsintyg i samband med dateringsultraljudet eller när kan man få det, i vilken vecka? Det man ska skicka in till försäkringskassan alltså.

    Hinner man se nåt av fostret under KUB eller är det bara snabb mätning av nacksvullnad och sen uträkning och en risksiffra och sen hej då?

    Känner mig lite vilsen....
    Kan svara för hur det är i Umeå.
    Jag ska på KUB i v. 13. Då mäter bm fostret och kan säga ung hur långt gången man är. Jag har redan mätt två gånger, MEN det är först i v. ca 18 som läkaren mäter och kollar ordentligt som man får ett BF som man ska gå efter. Då får man också moderskapsintyget som skall skickas till Fsk.

    När jag gjort KUB förut så har jag fått se ordentligt, och min BM har varit snäll och visat att "här ser vi ju hjärtat som pickar, och här ser vi magen, armarna, osv". Jag har också fått fina bilder i 3D med mig hem.

    Helt otroligt vad man kan se redan i v. 9+3. Har fått med mig tre bilder där man kan se armarna, benen, navelsträngen och pannan har redan fått en rundad form Ser ut som en liten människa redan, men med stort huvud!
  • challis777
    helena76 skrev 2011-03-19 16:12:53 följande:
    Hur känns det när bebben sjunker ner i bäckenet/fixerar sig?! Vet att jag varit gravid innan, men kommer verkligen inte ihåg hur det kändes då?! ;)

    Har, efter jag varit inlagd och fick de jobbiga förvärkarna, kännt mig mkt "mera gravid" än innan...typ att det trycker mer mot urinblåsan. Blir nästan som "inkontinens-loppet" när man ska ut och promenera, mera sliten och snabbt ont i ländryggen om jag typ står och lagar mat eller diskar eller annat. Har svårt att se på mig själv om magen sjunkit ner ngt, men inbillar mig att jag är lite mindre andfådd och att det är lättare att andas nu?! Svullnar i benen också, har inte gjort det innan...

    Vet att barnet fixerar sig mkt senare vid andra graviditeten. Har det, för er andra som är gravida för 2:a eller kanske 3:dje gången, inneburit att förlossningen är nära när barnet sjunker neroch fixerar sig?!
    För mig var det så med nr 2. När magen sjönk kom Naima ca 1 vecka senare, däremot var hon fortfarande inte fixerad när jag var på ul 2 v innan.
  • challis777
    sakurasaj skrev 2011-03-21 18:31:08 följande:
    Hej alla! Jag har varit lite frånvarande då vi är på neo med vår son. Han är två veckor idag. :)

    Jag vet att det finns en tråd för oss som inte är gravida längre men jag vet inte var den är, och jag undrar hur sjutton man gör med amningen... Jag ammar och pumpar eftersom Ludvig till viss del sondas, men jag dimper direkt i blodsocker. Det går väldigt fort neråt och jag vet inte hur jag ska göra. Har sänkt alla doser jättemycket, lägre än innan graviditeten, men har känningar och rekyler om vartannat. Behöver min ork! Hur gör man?
    Grattis till Ludvig, fint namn föresten!

    Min diab SSK gav mig tipset att alltid dricka en mer, eller ta en frukt samtidigt som jag ammade/pumpade. Det funkade ganska bra, men oftast fick jag äta en eller två druvsocker också.

    Minns att jag köpte en stor låda negerbollar på kiosken på lasarettet när jag låg på NEO med sonen, åt upp hela lådan på en vecka, utan att få ett enda högt värde!
    Det var tider, haha!
  • challis777
    NewYork2011 skrev 2011-03-23 08:10:12 följande:
    Hej allihopa!

    Är inne ibland och läser här, lär mig otroligt mycket Det bästa forumet man kan tänka sig som typ 1 diabetiker och som väntar på graviditet eller är gravid.

    Har nu äntligen blivit gravid! Jag och min sambo har försökt i över 1 år, så det är otroligt efterlängtat
    Jag är nu i 5 + 0...Hur brukar sockret vara, brukar det oftast krävas mer insulin eller mindre så här i början?! Har själv ännu inte märkt av någon större skillnad. Men jag antar att det kan vända snabbt...

    Skall på inskrivning om ca 1,5 vecka, det skulle ta ca 2 timmar. Vet ni vad man gör då?

    Hälsningar Jessica.
    Grattis Jessica!
    Oftast brukar man få sänka sina doser i början av sin graviditet.

    På inskrivningen så går du (bra om mannen också är med), igenom sjukdommar som du har/ligger i släkten.
    Man kollar blodtryck, urintest, vägning.

    Jag har gjort ul för att bekräfta graviditeten samt se ung hur långt gången man är, men jag vet inte om det är standard på alla ställen.

    Man tar också upp vanor, om kosten, alkohol och tobak.

    Om du har frågor kan du fråga vad du vill, inget är för konstigt
    Om du kommer på något så skriv ned dem, för när man väl är där glömmer man fråga (i alla fall glömmer jag!).

    Jag fick ett schema för hur upplägget ser ut (går i Umeå), vilka veckor man ska på koll, ultraljud, när man ska lämna blodprover osv. Bra att ha!

    Om du inte tagit HbA1c på ett tag så får du göra det nu. Man ska ändå kolla blodgrupp och lite andra prover.

    Lycka till, och Grattis igen, jag vet hur det är att kämpa innan det där efterlängtade plusset dyker upp!
  • challis777
    helena76 skrev 2011-03-23 09:36:55 följande:

    Hej alla!


    Hoppas ni mår bra?


    Jag har de sista dagarna blivit så lös i magen..går på toa x flera/dag, ngt jag inte brukar göra, uppblåst i magen och sedan igår kväll lite illamående som fortsatte inatt (inte kräkts dock)... Inga värkar direkt...bara som vanligt med sammandragningar då jag är ute och promenerar. Har läst mig till att förlossningen kan va i intågande när man blir lös/orolig imagen!?!? Vet att jag troligtvis bara önskar att det ska sätta igång snart, men undrar om det är ngn som kännt så här ett tag innan förlossningen satte igång?

    Inga direkta förändringar när det gäller b-gluc än iaf.


     


    Just det ja, så hade jag med, jag blev lös i magen några dagar innan förlossningen(kanske 5-10, kommer inte riktigt ihåg).
  • challis777
    helena76 skrev 2011-03-24 09:11:15 följande:
    Hej hej! Nu verkar min mage ha lugnat sig lite igen?! Blir knäpp på kroppen....känns som om den bara driver med mig hela tiden!? Eller så vill man att dagen D ska närma sig så att man letar symtom frenetiskt!? Kanske snarare är det sista?! ;)

    Nåja, den som väntar få se... Nu är det Ullerad jag fokuserar på! ;) Skönt tänka på ngt annat lite...Shopping är ju alltid kul!
    Förstår verkligen om du inte vill missa Ullared!

    Har slemproppen gått än för dig?
    Min gick i omgångar tills storklumpen kom, och när den manetliknande saken gick, så tog det bara 2-3 dagar tills dotter kom.
Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare