• Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Nu fortsätter vi vårt babbel under resan mot våra små. {#lang_emotions_smile} Här samlas vi som har diabetes typ 1 och är gravida, för att diskutera dagliga blodsockerkontroller, hba1c, tillväxtultraljud, mat och annat som har med hanteringen av vår diabetes under graviditeten att göra.

    Välkommen!

    bf-tråd: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m47858295.html

    förra tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m48213362.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-06 22:13
    Ny bf-tråd!!! www.familjeliv.se/Forum-2-143/m51905038.html

  • Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare
  • blehnda

    Halloj!

    Ja nu är jag super nyfiken på både wille o sinnika!

    Gud så skönt det var på vattengympan i fredags, jag ska absolut fortsätta att gå dit. ingen tyckte att det var någe konstigt med mig när jag gick upp och tog bs varje kvart och drack lite saft, dom var så förstående! känns faktiskt redan lite bättre i ryggen efter att ha gått 7 km med stavar varje dag i två veckor nu. hoppas det blir lättare ju mer muskler som kommer tillbaka.

    Nu är det faktiskt ganska bra att vara helsjukskriven, jag kan vara ute i underbara vårsolen hela dagarna och bara njuta, och se på när snön sakta men säkert tinar bort!

    Idag gick jag in i vecka 28 (27+0) känns superkul att närma sig 30v gränsen, sen är det bara upploppssträckan kvar! =)

  • Vilda Tiger

    Blehnda
    Ja, jag känner så med, då jag gick in i v 30 igår. Så bra att det känns bättre i ryggen för dig.

  • ebyl

    Blendha: Ja visst är det härligt med vattengympa! Jag kollar bara bs före å efter passet, men det beror ju säkert på hur man reagerar på motion! Sen är jag rätt "slarvig" eller hur man ska uttrycka det med mitt bs. Tar det som det kommer... Vilket jag många gånger blir arg på mig själv över.

    Vilda: Vad skönt för dig att få sjukskrivning tillslut!!

    Själv kämpar jag för att slippa det, men det är av många olika anledningar. Ekonomi, socialt osv. Sen funkar ju mitt bs bra på jobbet också. Däremot kanske inte kroppen. Men jag har lagt in semester för att få färre arbetspass å hoppas att jag orkar med fram till 27/4 då jag tar för givet att jag får HP.

    Skrutt: Hoppas det är på G för dig! Bra med positivt tänkande!

  • Fixaren

    Halloj!

    Är jag bara förvirrad eller är tråden flyttad? Jag har kollat massor och inte hittat den, men tillslut så :)

    Här händer ju massor =) Spännande!

    Jag börjar oxå närma mig. Härligt! Nu ska bara kroppen fatta att den ska börja "träna" för att putta ut den lill*.
    Var på ctg och hos bm idag, hon tyckte inte att jag skulle behöva gå hela vägen ut eftersom jag har så ont, så hon flyttade min "avstämmning" (kommer inte ihåg vad det hette) 4 dagar.. Så nu är det "bara 14" dagar kvar.. Och då hoppas jag VERKLIGEN att kroppen är redo, för åh jag vill bli av med allt vatten nu!!!!!!
    Jag hade gått upp 3kg på 1 v.. *pust och stön* och likadant förra veckan.. och 6kg på 2 veckor känns lite väl mycke.. Men då vet jag ifall att jag inte inbillar mig när jag känner mig tung..

    Vilda: Va skönt att vara sjukskriven, det är ju så mycket lättare at t a hand om sig själv då.. :)

    Jag är så nyfiken på er som är nära eller "har passerat".. Sinnika, Wille och skrutt är på tur va?

    Ta hand om er alla goa glada =)

    Kram kram

  • Vilda Tiger

    Fixaren
    Tur att du hittade tillbaka. Så skönt att du bara har två veckor kvar, och så SPÄNNANDE!  Vi väntar på besked från Wille och Sinnika. Ang ditt vatten så vet jag hur det känns. Då jag väntade Lyckeli hade jag enorma mängder vatten i kroppen. Bl.a. gick jag på 12 dagar upp 11 kg. DET var skillnad! Men det var många gratiskilon ner efter förlossningen. Denna gång har jag bara fläsk och 20 kg sådant blir nog svårare att få bort... och det lär bli mer för jag har ju tio veckor kvar.

  • Fixaren

    Vilda: Ja, jag insåg att jag har gått upp drygt 6kg på 12dagar.. huu.. massa vatten.. får ju inte ens på mig skorna längre.. MEn åh vad jag hoppas att det försvinner fort efter förlossningen, jag är såååå trött på att ha sån smärta i handen.. Dumma dumma carpeltunnlar.. *blää*
    Superfin är du! Jättego mage! :) Och en helt förtjusande dotter.. Jag är oxå sugen på att köpa ny kamera, men jag e så kass på vad man ska ha. Så det blir inte av, men oj va bra bilderna blir!

  • Vilda Tiger

    Fixaren
    Tack! (ang magen och dottern)  Jag är jättenöjd med kameran, köpte mig en Canon EOS450D och till och med en amatör som jag kan få riktigt fina bilder med den enkelt.

  • Wille 2008

    Hej flickor!

    Jag tittar bara in en liten snabbis idag! Har knappt haft på datorn senaste veckorna, men allt är fint. Är super-duper trött idag då den trotsigaste 2 åringen i världen varit sjuk och uppe och sprungit de senaste nätterna. Med mini liten (som eventuellt ska få heta Klara) ä'r allt fantastiskt. Hon sover hela tiden. Galet är det dock att vara tvåbarnsmorsa. Mannen är hemma men det hjälper inte. Det blir mycket fokus på stora syrran.

    Heja på alla er som är på slutspurten nu! Hang in there!
    Själv ska jag gå och byta en bajsblöja{#lang_emotions_cool}...troligen nummer 612 i ordningen för dagen!

    SNART får ni en längre rapport. Kanske till och med imorn...vem vet!

    Kram och god natt!

  • Vilda Tiger

    wille
    ÅH! Grattis! Så underbart att höra att ni mår bra och att det blev en liten tjej! Jag ser fram emot att höra en längre rapport om förlossningen och livet som småbarnsmamma.

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare