Inlägg från: majnollnio |Visa alla inlägg
  • majnollnio

    Vinter/vår/sommar mammorna i Luleå 2009/2010

    UL gick jätte bra, det var helt klart värt dom 450 kronorna kan jag säga. Hon var jätte duktig och gick igenom exakt allt man kan på bebisen. Tror jag låg där ca en timma och hon berättade vad allt var, kollade hur mkt den vägde (543 g fick hon fram), jag hade en väldigt stor moderkaka (som jag även haft med dom två andra), hon kollade efter klumpfot, downs syndrom, läppspalt .. ja allt! som jag inte hade en aning om att dom ens kunde kolla efter??

    Och könet, ja det bekräftade hon ca 5 ggr och jag väntar en liten FLICKA! ♥ hon var över hundra procent säker och sa att jag fick komma och lämna pojken hos henne om det kom en sån 'SÅ säker är jag' också visade hon blygdläpparna massor av gånger osv. Tror hon tog 7-8 bilder på bebisen som hon skulle maila över till mig :) den ville dock inte visa sig i profil så hon fick ingen sån bild.

    Och hon hade inte 3D som jag trodde. Så det var en liiiten, men bara liten besvikelse då jag trodde jag skulle få testa det ;)

    Nä allt som allt är jag toknöjd över besöket och kan varmt rekomendera henne. Flytande svenska pratade hon också, nu är ju det här mitt sista barn (som planen iaf är) men hade jag fått fler hade jag absolut åkt tillbaka!

  • majnollnio

    jag har varit till torneå och gjort hos en BM som har jobbat i både sverige och finland i måånga år. nu jobbar hon halvtid i torneå och halvtid i uleåborg. det var just över gränsen så jätte nära egentligen ;) en ikeatrip och UL, perfekt kombination!

    jag var i veckan 25 då jag gjorde det. hon sa att man ser bäst och sånt i vecka 20-26 men det går väl annars också. men då är det allra lättast! :)

    och ja, det är himla kul att det blir en tjej. storasyster är överlycklig, haha ;)

  • majnollnio

    åh, vill också med o äta sallad! har varit så sjukt sugen på sallad i flera dagar nu men gör ju inget annat än jobbar, även onsdag såklart! :( idag har jag iaf fått ihop havandeskap-ansökningen så ska skicka in den och se om det blir avslag som jag tror.

    fick lite panik då jag fyllde i den och insåg att den isf skulle gälla från 15 mars, det är ju jätte snart ju! :)

    snart måste jag kunna komma på någon träff, blir knäpp av att sitta i kassan och se alla gravida kunder och undra varje gång 'hm, undra om det där kan vara någon från tråden?' haha ;)

    krutgumman : ja hon var jätte bra på svenska så det är inga problem! men hör av dig i tid till henne, hon jobbar som sagt bara halvtid i torneå så hon är ju inte så där ofta :/

  • majnollnio
    grattis till pojken! :) o alla som har tyckt att min flicka var så stor (4620g) då ligger hon lite i lä då :)
  • majnollnio
    åh, jonna! =) trevligt värre att du också hittat hit.

    och inge fika för mig nu heller =( jobbar till 19.00 imorgon. om det nu är den här onsdagen ni pratar om??? jag har inte hängt med så bra sista dagarna.
  • majnollnio
    Onsdagsfika på Mat och prat klockan 11.00 den 17 februari

    * Sofia N -
    * Maria
    * Erika
    * Erica - humilis (tar med Tilde om Sandra tar med Ebba)
    * Pernilla och Ebba (mest troligt)
    * Malin & Alice (om mamman orkar bära runt på barnet)
    * Jaana & Amadeus den "lille" (om vi hunnit hem)
    * Malin och Julia
    * Anna (Liams mamma)
    * Linnea
    * Sandra (och Ebba mest troligt)
    * Maria (majnollnio) testar skriva upp mig och hoppas på att jag är ledig då!
  • majnollnio

    Vad ni hinner skriva hela tiden, fattar inte vad jag gör då jag inte hinner sitta här (förutom jobbar då)!

    Har varit hos BM idag och hon var tvungen mäta min mage 3 ggr .. Någon som vet vad ni hade för SF mått runt vecka 28? (går in i 28 imorgon).

    Orkar inte gå tillbaka 100 sidor nu, var det kl 11 eller 12 fikat skulle vara på onsdag?

  • majnollnio

    Okej, verkar vara det normala att följa den vecka man är i. Jag låg dock på 31 cm?! nu i vecka 26+6 .. Och hann bli lite fundersam då hon mätte om så många gånger och undra om det verkligen kunde stämma. Låg ändå en bra bit över översta strecket, så därför börja jag fundera om jag var SÅÅ onormalt stor =/

    Hon skulle iaf ringa spec i sbyn på måndag och höra om en tid till mig, fattade inte riktigt vad jag skulle dit och göra, men antar jag får veta det på måndag då hon ringer upp mig. Sen fick jag även en läkartid till måndag för att ta några prover osv ..

  • majnollnio

    Jo min tanke var ju också att dom kanske skulle kolla upp bebisen och så. Har ju fått åka på många extra UL med mina två tidigare barn. Då har det ju varit tillväxt-UL för att se så dom inte är för stora (för vad jag klarar av eftersom jag är trång!) men nu är ju allt bestämt redan, hur stor eller liten bebis jag än kommer få så måste jag förlösas med snitt. Fanns absolut inget annat alternativ enligt BM.

    Vi får väl se vad som händer på måndag. Hon var dock inte nöjd över att jag har sammandragningar ganska ofta och även yrsel. Även om jag inte haft det så mkt dom andra graviditeterna trodde jag det var väldigt vanligt?

Svar på tråden Vinter/vår/sommar mammorna i Luleå 2009/2010