• Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm me BF Augusti 2006 - tråd 18
  • Anke
    Svirroo skrev 2010-03-30 19:29:27 följande:
    Anke: Är ni nöjda med städningen? Tar gärna tips via inbox på fb.
    vi har bara haft dom en gång och då bokade vi faktiskt storstädning. man får  timmars städning. det lägre priset får man om man delar städ med en granne. har man ingen sån som vill dela kostar det runt 870 eller nåt sånt.
    jag tycker det är värt det. finns antagligen mycket bättre men då mycket dyrare, så detta duger jättebra för oss. de byter till och med sängkläder om man lägger fram det. himla skönt.
    ★*☆ Nora 060810 ☆ Eskil 090502 ☆*★
  • Twixie

    Anke - Tar gärna lunch nåndag Behöver komma ut

    Jag letar ffa efter ett mer utåtriktat arbete, det är så långt jag kommit . Trivs inte alls instängd på kontoret där enda kontakten är telefonen som ringer en gång i veckan . Som Elisabeth - helst som koordinator på något sätt men kan också tänka mig "enklare" arbetsuppgifter också om det innebär kund-/människokontakter.
    Trivdes t.ex. kanon mycket bättre på Liljeholmen (när centrum byggdes) än på detta och där skrev jag in de som skulle arbeta. Alltså arbetsutmaningen var totalt minimal men det var ett helt underbart gäng att arbeta med och alla kände sig värdefulla för den arbetsuppgiften de gjorde så ibland betyder företagsklimatet mer än själva arbetsuppgifterna. Det jag främst letar efter är ju något där jag kan kombinera med ssk utb. Funderar i många olika banor kring det. Gillar ansvar och utmaningar i arbetet. Där man får utmana sig själv och tänka utanför ramarna. Är det någon som hör något där det är fördel (eller krav) på vårdutbildning så hör av er. Finns många arbeten där ute som man inte visste fanns


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Twixie

    Tack för tipset Anke


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Bebbilina

    Twixie: inom mitt område kan ssk ibland jobba med kliniska prövningar det tror jag kan vara ett roligt och intressant arbete!

  • Bebbilina

    Har någon här springcykel till era barn? Funderar på en till F men tror ni han är för stor och borde få "riktig" på en gång?

  • Marfa

    Bebbilina jag vill jobba med kliniska prövningar men har ju bara min receptarieutbildningen och ingen sskutbildning. Funderar på att läsa en kurs på 5 veckor i Uppsala i höst för att kunna söka min in på ett företag som håller på med det här i Lkpg.
    Elisabeth jag förstår precis vad du menar med en arbetsgivare som kan uppsakatta ens arbete. Vi hade stormöte på jobbet för alla börjar misstrivas. Chefen var helt konfunderad för hon trodde att allt var guld och gröna skogar. Kanske inte när man bara ska ställa upp hela tiden och inte få något för det. Sen är jag vansinnigt trött på att jobba kvällar och varannan helg. Men frågan är bara vad man skulle göra om man bara gick in och sa upp sig.

  • Bebbilina

    Marfa: ja de är lite fräcka de där kliniska prövninga företagen. Var på en föreläsnng på karolinska och då hade företaget en egen kurs som kostade en hel del. Hade man gått den hade man visat att man var väldigt intreserad och de valde först bland dem som gått den. Min kollega är ganska tuff och räckte upp handen och sa att om det inte skulle kunna gå att internutbilda såna som oss som ju faktiskt utbildta oss eftergymnaialt i 10 år eller mer tyckte hon det bara var att utnyttja folk som letar jobb. Men för övrigt tror jag att det kan vara gansa kul jobb.

  • Twixie
    Bebbilina skrev 2010-03-30 21:29:13 följande:
    Har någon här springcykel till era barn? Funderar på en till F men tror ni han är för stor och borde få "riktig" på en gång?
    Vad innebär det? *nyfiken*
    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Bebbilina

    Twixie: det är som en vanlig två-hjulig cykel men utan trampor. Jag har läst lite om cykling på nätet och det verkar som om TSV inte rekommenderar två-hjuling med stödhjul innan 5 år! De säger att stödhjul orsakar måsna olyckor för det går för fort framåt. Dessutom lär de sig inte balanstekniken som de sägs göra med springcykel. Där sitter de på sadeln och först går fram och när de själva hittat balansen lyfter de fötterna och har balansen. Sedan ska de lätt kunna byta till vanlig tvåhjuling utan stödhjul senare. Hittade en på Toys`r us färr 399:- och tänkte försöka kolla om den verkar bra (fast den här på bilden är en annan sort som var mkt dyrare!).


  • mollan nu

    Jag vet att smuggels Milton haft springcykel några år. Han är en fena på den och kan cykla på vanlig trampcykel nu, utan stödhjul.


    ♥♥ Alma 060809 ♥♥ ♥♥August 091030♥♥
Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm me BF Augusti 2006 - tråd 18