• Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm me BF Augusti 2006 - tråd 18
  • Twixie
    Elisabethjz skrev 2010-04-29 16:38:14 följande:
    Twixie: HAHA!!!! Japp count us in =) =) Benjamin kan bli såååååå ARG så det är riktigt komiskt!!! Han höjer rösten för minsta lilla, stampar och gapar och slår i saker för Ingenting. Men för att i nästa sekund vara världen sötaste och gulligaste och säga att "jag Ääääääääääälskar dig MAMMA!!"
    Ja, det kan verkligen ändra på mindre än en hundradel från supergosig till grymt arg till supergosig igen Vill vara stor men ändå liten men ändå stor...
    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Elisabethjz

    <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-language:EN-US;} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->


    Gaaahh blir tokig på det här. Vill VETA om det är på G nu!!


     


    Ni som är proffs på det här och har fått barn mer nyss än mig, vad händer?!?!?!


     


    Var på BM besök igår och min BM gjorde en hinnsvepning utan ngt problem alls. Självklart! Sade hon när jag frågade. Tydligen har förvärkarna jag haft gjort lite arbete, har börjat öppna mig och livmoderhalsen har mjuknat och är på väg att utplånas, så det känns ju bra! Hon sa flera ggr att jag gjrot ett bra arbete hemma med förvärkar. Så de hade inte varit förgäves iallafall.

    En annan sak hon sa som förbryllade mig var, "ja i vilket fall som helst så kommer du inte vara gravid i mer än 2v till" Jag har bf 10Maj, så om 2v har jag gått 7 dgr över tiden. Hon kommenterade att bebisen låg långt ner när hon gjorde undersökningen och att hon kunde se/känna att hon tryckte mycket neråt och att jag var svullen. Så jag antar att hon kanske vet vad hon pratar om?!?!? Jag har ju noll koll iallafall =) =)

    Sen Inatt har jag fått gå massa på toa, en så kallas "tarmrensning" . Sen vid 05tiden gick slemproppen i samband med att jag fick molvärk i rygg och mage. Sen kom det rätt kraftiga SD/värkar tätt ett bra tag. Tills jag gick upp för att greja lite.... Nu kommer dom mycket mer sporadiskt och känns inte på samma sätt. Iof så är jag ju igång och grejar så kanske inte "känner efter" lika mycket. MEN va fasiken, vill veta.

    Nu har iallafall David kört Benjamin till farmor, känns olustigt att ha honom hemma in i det sista. Ifall det blir att man behöver åka in snabbt. Men känns å andra sidan lite dumt ifall det ska klinga av nu och så får vi hämta honom igen......

  • Twixie

    Elisabeth - SPännande att det är på G iaf När jag väntade Melvin fick jag också hinnsvepningen som satte igång det hela men inte med riktiga värkar utan mer molande jobbig smärta. Med Malte där det kom igång helt av sig själv hade jag annan typ av värkar. Men jag kan ju  inte säga att det enbart var pga hinnsvepningen som jag fick annan typ av värkar. Kan det vara så att du har svårare att ta värkarna när du ligger och därför upplever dem som starkare? Jag gick ut och gick en rask promenad när jag väntade Malte och hade värkar för då kände jag knappt värkarna men så fort jag lade mig ned så fick jag så ont att jag knappt visste vad jag skulle ta mig till vissa värkar. Så gick jag upp så var de från vissa knappt kännbara till iaf uthärdliga. Har du ringt förlossningen? Jag ringde först när vattnet gick (efter snabba promenaden ) för det var först då som värkarna verkligen tilltog och gick ned i tid. Från 1 värk var 15 minut cirka till var tredje minut. De blev nästan lite arga på att jag ringde så sent eftersom jag var omföderska och vattnet gått. Malte hade också BF 10 maj


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • mollan nu

    elisabeth: spännande! Då tror jag det blir bebis den här veckan för er. Jag blev dålig i magen 2-3 dar innan båda förlossningarna och slemproppen gick kvällen innan med båda också.


    ♥♥ Alma 060809 ♥♥ ♥♥August 091030♥♥
  • Pesco

    Har ni erfarenhet?

    Ellen har diarée, varierande från helt vattnig till krämig, ibland åt klutthållet (men sällan). Varat mer än 4 veckor, förlorat 1 kg (väger nu 9 ist f 10 kg).

    Testat:
    - inget fullkorn
    - inga frukter som päron, plommon
    - ingen laktos
    Testar nu helt mjölkfritt.

    Har kontaktat 7 vårdinstanser och har 3 mån  väntetid till barnläkare (sthlm). Via VC får vi blodprov på
    - laktosintolerans
    - glutenintolerans
    - mjölkproteinallergi

    Har någon upplevt liknande? Vilka tester har ni gjort? Vilket resultat?

    Måste driva på vården. Funkar inte med barn som gråter när hon bajsar, gråter vid blöjbyte, matvägrar. Vården tycker hon är pigg och dricker - dvs det är inget problem utan "går säkert över på några månader". Bajsar ner flera set kläder dagligen. Ibland bilbarnstol, eller rakt genom kläderna bajsar hon ned mig, trots blöja.

  • Anke

    pesco - usch vad jobbigt. det låter ju verkligen som du har gjort det mesta man kan göra. vi har tvärtomproblem med en kille som är jätteförstoppad och bara gråter när han bajsar. så så har vi det. vi tyckte det var nästan skönt när han var magsjuk (eller om det var reaktion på penicillinet) och räser-bajsade upp till armhålorna, för då antog vi att han fick ut allting i alla fall....


    ★*☆ Nora 060810 ☆ Eskil 090502 ☆*★
  • Bebbilina

    Elisabeth: Hoppas det kommer igång. Min slemmis gick på morgonen och sedan på kvällen började värkarna. Spännande!!!

    Pesco: F hade liknande perioder, vi fick aldrig reda på vad det berodde på men jag tror att det kan ha haft samband med tandsprickningar. Vi försökte ge majsvälling och andra stoppande produkter men sedan fick jag höra att man inte skulle pilla för mycket med sånt själv, för då kunde man kanske orsaka förstoppning istället. Minns att jag tyckte det var tur att han var så glad i att bada iaf så att man kunde duscha av allt bajs. Det var inte så kul. Men en månad låter som lång tid!? Och att hon ska behöva gråta när hon både bajsar och äter låter inget vidare. Kan man tänka att hon får ont i magen av att äta då? Inotyol salva tyckte jag skyddade öm rumpa bra mot bajset iaf. Så ni har kontaktat 7 olika läkare redan!? Ligg på ännu mer tycker jag! Kram!

Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm me BF Augusti 2006 - tråd 18