• Jaynee

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    Hej hej, går det bra att tränga sig på? Jag blev opererad igår för ett x som satt i vänster äggledare, jag känner mig inte ledsen och deppig pga någon förlust, snarare är jag glad att jag åkte in och tvingade dem att undersöka mig så det gick så bra som det gick (ringde in först och såklart sa de att de inget kunde göra, jag väntade och sedan började jag få ont, då sket jag i om de kunde se något eller inte, jag ville ha en undersökning!). Allt har gått så fort och jag känner mig i oförskämt bra skick både psykiskt och fysiskt.

    Hoppas det finns plats för en till, för nu ska vi bara vänta en extra cykel på läkarens begäran (eller råd kanske mer) och sen kör vi!

    Och lycka till ni andra också, om det går bra GRATTIS och om det går dåligt för tillfället, hoppas det vänder snart.

  • Jaynee

    Tack tack :)

    Har suttit och läst på lite, det står olika siffror överallt men på fertilitetsguiden står det att ca 50% lyckas fullfölja en vanlig graviditet efter ett x.

    Vi har ju inte provat igen ännu, så ska väl inte deppa ner mig totalt ännu, men hur många här på ett ungefär är gravida nu? Eller har kanske till och med fullföljt en graviditet och fått en liten? Hur lång tid har det tagit er på ett ungefär?

  • Jaynee
    Stella 78 skrev 2010-03-19 18:53:51 följande:
    Med tanke på min bakgrund (ej blivit gravid på 2 år innan X) så blev jag superfertil efter X!!!  Blev opererad i mitten av juni sista gången och var sedan gravid i september. Fick mf, fick plus igen i okt men fick extremt tidigt mf igen och sen blev jag gravid i november och är så fortfarande (20:e veckan nu). Så för mig verkade X påverka mig enbart positivt... Håller tummarna att det blir så för dig också!
    Men oj! Vad kul att det blev så!

    Jag ska sluta läsa på om allt, när jag plussade blev jag genast hemskt rädd för att det skulle vara både det ena och det andra, mest rädd var jag för att få ett utomkveds, och så blev det såhär... haha, ödets ironi.

    Jag hoppas att jag har samma tur som du sen.
  • Jaynee
    Mell skrev 2010-03-28 09:03:13 följande:
    Vi väntade tills mensen kom tillbaka efter operationen (tog 4 veckor) och sen dess har jag inte haft nån mer mens eftersom jag blev gravid på den efterföljande ägglossningen... :) Jag är nu i vecka 26 med en bebis i magen som mår alldeles prima!
    Skönt att höra att ni lyckats (!) efter mer eller mindre strapatser :). Det lugnar mina funderingar.
  • Jaynee

    Usch, mitt hcg har stigit i och för sig bara från 220 till 270 på en vecka, och förhoppningsvis är det bara en topp som går ner igen, annars blir det medicinering också innan vi kan börja om från början. Jag har ingen lust med mer sjukhus nu, armarna är sönderstuckna och ovissheten är som vanligt jobbig.

    Trodde dom var säkra på sin sak när dom sa att allt gått bra och att det var som det skulle igen... men det räckte tydligen inte att vara bland de 2-3% som överhuvudtaget får utomkveds, utan man ska vara med i de 10% av de 2-3% där det fortsätter växa ändå efter OP också(förhoppningsvis är inte fallet så, men det vore min vanliga tur).

    Det var ett litet svar på din fråga också Frikadellen. Hoppas att det går nu när du försöker att inte tänka så mycket, faktsikt så är det lättare att bli gravid om man stressar mindre, och allt som hänt oss alla blir ju stora stressfaktorer, så avslappning och leva lite i nuet är säkert en väldigt bra medicin :).

  • Jaynee
    Stardust skrev 2010-04-06 14:10:24 följande:
    Hej alla i denna tråd. Jag har nu läst ikapp i alla 3 trådar (tog ett par timmar) och vill gärna ansluta till denna grupp med starka kvinnor!! Jag opererade mitt X i början av december. Det som skiljer mig lite ifrån er är att jag gjorde min första IVF behandling och det var denna som resulterade i mitt X. Jag opererades med titthål och läkarna beslutade att jag skulle få ha kvar min äggledare. Allt gick väldigt snabbt och smärtfritt i mitt fall då det upptäcktes tidigt. Jag började småblöda på min TD. Hade aldrig speciellt ont utan det var positivt grav test i samband men blödning som gjorde att det blev vul och blodprov och sedan konstaterat x på höger sida. Jag har nu genomgått mitt 2a IVF försök vilket resultarade i ännu ett + på TD i lördags. Jag har inte fått någon blödning ännu som jag fick förra gången. Ska undersökas på måndag 12/4 med vul för att se om det nu sitter på rätt ställe. Är fruktansvärt nervös, mår dåligt och kan inte tänka på något annat än att det kan vara ännu ett x. Är i något slags limbo nu där jag vet varken ut eller in. Letar symptom hela tiden...blir tokig!! Har oxå en fråga till er som genomgått X. Hur misstänkte ni att det var utomkveds? Blödde ni? När började ni blöda isf?
    Det är så jobbigt att vänta, hoppas det satt sig rätt och går vägen!

    Jag började hänga här så fort jag plussat och läste om alla möjliga komplikationer som kan uppkomma, efter ett par veckor fick jag småblödningar och ringde i panik till gynakuten, där svarade dom med standardsvaret "vi kan inte göra något, det är så tidigt, du får vänta och se". Ett par dagar senare började jag få en hemsk "mensvärk" och åkte in (som var ett råd jag läste i någon tråd här "Åk in och ställ dom mot väggen så måste dom titta på dig, om du ringer säger dom åt dig att vänta och se.), dom hittade aldrig någon pågående graviditet och bokade in mig på ett nytt vul en vecka senare där ett x konstaterades. Den där veckan emellan vulen var den jobbigaste i mitt liv, men jag hann också bearbeta och acceptera att det inte var som det skulle och att jag förmodligen var tvungen att opereras.

    Som sagt, hoppas det går bra för dig nu! Försök att tänka på annat och inte leta tecken på x, försök leta tecken på en vanlig graviditet :).
  • Jaynee

    Mitt hcg har sjunkit igen, skönt, min läkare sa att jag kunde komma in om två veckor nästa gång och jag hoppas det är på noll då så vi bara kan gå vidare och fortsätta jobba på en bebis.

  • Jaynee
    Kräfta2009 skrev 2010-04-11 15:31:27 följande:
    Hej! Jag opererades för x för två veckor sedan. Fick behålla äggledaren. Nu har mitt hcg dock stigit och i morgon ska jag få cellgifter. Någon som vet vad som händer med det blod som finns i buken om man får cellgifter???? Jag trodde att om det fanns i blod i buken så gjorde man alltid operation. Har fått väldigt dålig info på sjukan, hoppas på att få lite mer i morgon..... Det verkar förresten vara väldigt olika vad läkare säger angående när man får försöka igen. Fick höra igår att man kan försöka efter att första mensen varit, men de flesta här verkar ha fått svaret att man ska vänta 3 månader.
    Oj, men dom borde ju kolla upp om det är blod kvar. Kanske att kroppen tar reda på det själv och du får gå på efterkontroller? Fråga imorgon när du kommer till läkare, antar att det bara är sköterskor som tar blodprov och av egna erfarenheter vet jag att det är svårt att få ur dom information angående ens egna tillstånd, för dom vet helt enkelt inte, är inte insatta i situationen som läkarna är.

    Om att försöka igen sa min läkare att hon rekommenderade oss att hoppa över en cykel och köra igen sen, dom flesta får nog höra tre månader (för titthål, 6 månader för öppen buk-op) och det är vad jag läst på nätet också. När jag frågade min läkare om det så svamlade hon lite om att det var för den psykiska återställningen och ingenting om att det skulle vara farligt för kroppen att bli gravid så tätt inpå ett x, men som sagt, det är svårt att få ett rakt svar om det mesta ifrån vården.

    Annars kan du ringa sjukvårdsupplysningen och fråga, dom borde väl veta?
  • Jaynee
    Kräfta2009 skrev 2010-04-14 15:22:40 följande:
    Stella 78: Grattis till graviditeten, jätteunderbart!!! Har oroat mig hela dagen och halva gården över att jag inte har ont efter cellgifterna. Läkaren sa att jag kommer att få ont i buken och att det brukar börja 2-3 dagen......Undrar nu om sprutan inte hjälpt, om något är helt galet fel!!! Vad tror ni??? Någon annan som inte fick ontSka inte ta hcg-prov förrens på tisdag, långt tills dess. Förresten, under sista ultraljudet så var jag öm på höger sida också. Kan två ägg bli befruktade och ett ägg fastna i varsin äggledare? Alltså kan man ha x i båda äggledarna samtidigt? Under alla ultraljud så har man mest fokuserat på vänster sida liksom för det är där jag haft mest ont. Jag är säkert bara överdrivet nojjig, men undrar i alla fall...... Kram på er!
    Hej igen, eftersom jag inte tagit cellgifter så har jag ingen aning om den delen, det får någon annan svara på. Däremot vet jag att jag också kände av båda äggledarna trots att det var i vänster mitt x satt, och den högra har också spökat nu efteråt trots att hcg värdet går neråt. Tvivlar på att någon har sån maximal otur att det skulle fastna i båda samtidigt, men det är väl inte omöjligt att det kommer ett ägg från varje har för mig att om man får tvåäggstvillingar så kan det väl släppa från båda, eller är jag ute och cyklar? Men som sagt, det kan spöka lite i alla fall, försök att ta det lugnt till blodprovet (lättare sagt än gjort, jag vet, men inte så mycket mer att göra).
  • Jaynee

    Min första mens sen op började idag (opererades 16e mars har jag för mig), när ämnet ändå nämns, den är inte som den brukar vara, det är lite mörkare och lite mer än vanligt. Åååh, så skönt att allt börjar om! Förhoppningsvis lämnar jag mitt sista hcg-prov för den här gången i nästa vecka också, så kan vi starta på ruta ett igen och ge allt ett nytt försök. Har vi tur vinner vi högsta vinsten!

Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3