• Jaynee

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    Hej alla, nya som gamla Glad

    Har BIM idag, provade testa, men stickan ville inte fungera, kom inget kontrollstreck och det blev inte sådär ens så vätskan gick uppåt. Tar det som ett tecken på att jag ska vänta lite till, antar att jag som många andra här just nu har en oregelbunden cykel. Det är spännande och skrämmande på samma gång.

  • Jaynee

    Jag var i vecka 7... 6+3 om jag minns rätt.

    Jag har plussat idag förresten, bim+6, det ser mörkt ut, men hoppas ändå att det bara handlar om sen ÄL och att hcg-mängden stigit mer i blodet än i kisset. Shit.

  • Jaynee

    Mycket fina berättelser allihop. Det är läskigt det här med utomkveds.

    Jag hade en ganska odramatisk upplevelse, plussade trots att jag inte kände mig gravid (det är ju i och för sig enda gången jag varit gravid, men det kändes ändå fel). Jag läste på om alla hemska komplikationer, som den väldigt nervösa förstagångsgravida kvinna jag var. Berättade lite smått för närmsta familjen och närmsta vännerna, en dag kom det bruna flytningar och jag ringde till sjukvårdsupplysningen och de sa att de inget kunde göra.

    Ett par dagar senare var jag hemma hos en kompis och fick som en kraftig mensvärk, så jag tvingade henne att sitta bredvid mig i bilen hem (hon har inget körkort och jag ville absolut inte åka själv ifall något hände), vi hämtade upp min sambo så han kunde köra ner till sjukhuset där vi fick vänta i flera timmar. På ett vul kunde det konstateras att jag åtminstone inte var gravid på rätt ställe och sköterskan (som var väldigt kall och dålig på att sympatera) var i alla fall bra på sin sak då hon kunde ana ett eventuellt utomkveds trots att hennes kollega trodde det var en svullnad från ÄL.

    Veckan efter hade jag kontroll och då fick jag även opereras.... det var det jobbigaste i hela historien, att jag fick ligga nästan ett helt dygn utan mat och vatten, inte ens sockerdropp dom första 12 timmarna, i väntan på operation för jag "mådde för bra". Eller hon på ultraljudet då, men som sagt, det var inte så dramatiskt.


    Sejda79 skrev 2010-06-15 10:45:53 följande:
    Har ni fått någon uppföljning efter era operationer?

    Klart man är orolig för framtiden. Kommer vi att kunna få barn igen? Kommer det att bli missfall eller utomkveds även nästa gång? Jag hade lätt för att bli gravid innan mitt utomkveds, men nu har min menscykel blivit så oregelbunden så det är svårare att pricka rätt.
    Fick väldigt bra uppföljning faktiskt, fick ta blodprov varje vecka tills hcg-värdet var normalt. Kan man inte kräva det?

    Känner också en stor oro över vad som kommer, och är nu vääääldigt orolig över vad som gömmer sig i mitt innandöme.
    Rondellen skrev 2010-06-15 13:12:35 följande:
    Det finns alltså goda chanser att jag blir gravid under detta år!
    Åå så bra! Skönt att de faktiskt tänker på omständigheterna. Lycka till!
  • Jaynee
    ingela0101 skrev 2010-06-17 22:13:29 följande:
    Nu har jag också varit på utredning! Det känns skönt att ha gjort ngt. Min sambo hade många spermier men inte så jättemånga som simmade bra. Det behövde dock inte betyda så mkt då det kan skilja mkt mellan olika gånger. Men det kan vara en orsak till att det tar tid...

    Mina prover såg också bra ut. Jag har varit orolig att det är pga att jag har haft klamydia för 10 år sedan som ställt till det för mig. Så jag bokade en tid för att spola min äggledare så jag fick veta ifall jag hade passage o det har jag! Känns himla skönt.

    Men, nu har jag blivit lite orolig igen. Gynekologen såg nämligen att det var ägglossning på gång. Jag gjorde VUL 2 gånger med 3 dagar mellanrum o hon trodde att jag skulle ha ägglossning igår el idag. Men jag har inte fått ngt plus på mitt ägglossningstest. Är det ngn som vet ifall man kan ha ägglossning ändå utan att plussa på testet? El är det så att det är ngt fel med min ägglossning o det är därför som jag inte fåt ngt plus.

    Efter op har min cykel varit lite konstig men jag brukar alltid plussa på ÄL-test ganska sent. Och jag borde inte ha ÄL på ca 5 dagar men kan gynekologen ha sett så fel? Hon såg att ägget hade växt o att det kom från rätt sida o allt. Hon om ngn borde ju veta när ägget släpper.

    Jag är lite nervös att det är ngt fel på min ägglossning :(
    En nära vän till mig använde äl-tester när de planerade nr två, hon fick aldrig utslag men det blev en son. Jag är inte så insatt i hur såna fungerar, men för henne gick det ju ändå.
  • Jaynee
    angio101 skrev 2010-06-19 10:20:05 följande:
    jag tror det skiljer på uppföljning om man blir opererad, får cellgift eller vänta-och-se. Jag fick inte heller nån uppföljning med blodprov efter att de opererade bort min äggledare. jag tjatade till mig ett besök med kirurgen, men då var det mer uppföljning på hur snittet läkte
    Ja juste, det är ju mindre risk för "rester" om man får ta bort hela äggledaren, tänkte inte så långt. Ändå, kan tyckas, att de borde mäta för patientens skull, eller åtminstone ha någon som helst uppföljning efter operationen. Som att man får komma in och kanske som du titta på hur snittet har läkt eller bara få berätta hur det känns efter operationen. Hcg- värdet sjunker väl inte till 0 (eller vad var det som va normalt, under 7?) på en gång heller även om man måste ta bort den, så det kan ju få vara bra att få följa sin kurva också och se att det går åt rätt håll hur eller hur.
  • Jaynee

    Usch, nu har det börjat blöda lite smått här, men har inte ont än... tänkte avvakta lite under dagen och se om det tilltar eller blir mindre. Får väl åka in ikväll annars.

  • Jaynee
    Camila skrev 2010-06-21 17:45:38 följande:
    Jag håller tummarna att det inte blir mer!!!

    KRAMAR!!!!!!
    Tack för tummarna, jag hoppas jag kunde säga att dom har hjälpt, men jag vet inte än.Glad
    saltflingan skrev 2010-06-23 10:30:36 följande:
    Hur har det gått för dig?
    Det har inte blött något mer sedan i måndags, och det var bara lite lite. Jag testade med CB-digital den med veckoindikator som fortfarande visade 1-2 veckor (jag vet att det inte är något säkert sätt, men nöden har ingen lag). Eftersom det kom blod, jag inte har så mycket symptom och testet visade fel veckor ringde jag till gyn för att få komma in på en undersökning, men hon svarade som vanligt "vi kan inte se något ännu, du får nog vänta till din bokade tid", jag har tid för VUL första juli, jag kommer gå under!  Jaja, kort och gott, inget mer blod, men en ständig oro och undran.
  • Jaynee
    Camila: Klart jag kommer berätta vad som händer Glad, just nu känns det ibland som att jag har "vanlig" växtvärk och ibland som att det spänner i äggledaren, men det är inget som gör direkt ont. Vill inte spekulera riktigt än om det är på riktigt.
  • Jaynee

    Jag är ganska säker på ett vanligt MF den här gången, har molvärk eller som kraftig mensvärk just nu och blöder stora klumpar. Glömde bort det alternativet i min noja, var helt inställd på bebis eller X. Känns inte så farligt i alla fall, tänker behålla min tid för VUL ändå, så får de väl se om resterna kommit ut. 

  • Jaynee

    Tack så mycket, det är så fint att det här forumet finns.  

  • Jaynee
    Camila: Tack vad fint av dig Solig

    Jag uppdaterar lite sent eftersom vi packade och bilade uppsala-göteborg direkt efter gyn igår.  Jag fick hur eller hur ett mf konstaterat, det fanns inga rester kvar utan det var fint och hon sa att det fanns många fina äggblåsor, vilket är positivt antar jag. Så det är bara att fortsätta mysa på. Jag får se det positiva, att jag är icke-gravid under semestern och kan ta mig ett glas vin med de andra vännerna. Det kommer när det kommer.

    Hoppas ni alla har en härlig sommar, kram på er! 
  • Jaynee

    Tack tjejer, jag vet att det är väldigt vanligt med missfall, har hört att det kan vara upp emot 50% där hcg-värdet inte hunnit stiga så högt att man ens vet om graviditeten, och sedan 10-20% någonting innan alla organ bildats. Så det är jag inte så orolig över. 

    Och semestern är bra för både kärlek och avslappning Flört,  om vi har vi tur är vi både rejält utvilade och gravida när vi kommer tillbaka till jobben efter sommarens äventyr.

  • Jaynee

    Hej hej och välkomna både Ekaterina och MCT79!

    Angående menscykel-frågan så har min alltid varit ganska oregelbunden, eller innan jag var 17 hade jag mens varannan-var tredje månad sisådär, sedan satte jag in en p-stav och hade ingen mens till i vintras då den togs ur. Nu är det olika, men de få gångerna jag haft mens har det varit en gång per månad, med ett par dagars diff (svårt också eftersom jag hunnit vara gravid och förlorat det två gånger sedan februari och hormonerna spökar hit och dit).  Så har inget riktigt svar där personligen.

    Och MCT79, jobbigt att det inte blir något resultat, men det är säkert ingen fara, någonstans läste jag (så typiskt mig att inte komma ihåg mina källor, men det var säkert här på FL) att det i genomsnitt tar åtta månader innan man blir gravid. Försök att sysselsätta dig med annat så du inte bara går och grämer dig över varför du inte blivit gravid ännu. 

    Lycka till båda två Glad

  • Jaynee
    MCT79 skrev 2010-07-10 12:03:35 följande:
    Tack Jaynee för dina ord, jo du har såklart rätt.. vi har inte försökt så länge.. egentligen.. det känns bara länge eftersom vi började i december... :)

    Men våren räknas ju knappast. Bara härda ut! ÄL i dagarna som kommer nu! :)
    Jag vet precis hur du känner, det känns som en evighet sedan vi plockade ut min stav (december här också). Sen tror jag det bidrar att det har varit så mycket sjukhus och uppståndelse, många erfarenheter på egentligen ganska kort tid, hade då inte trott att jag skulle få uppleva både ett X och ett mf inom fyra månader när vi började den här resan i alla fall.

    Hoppas det tar sig den här gången för er Glad, och passa på att njuta av varandra under tiden ni väntar.
  • Jaynee
    angio101: Vad kul att du kommer in och uppdaterar oss! Du verkar ha en aktiv liten krabat i magen Solig.

    Tråkigt att ditt X är kvar och spökar, men även om h*n blir beräknad till den 28:e så är det sällan som det blir prick den dagen, såvida du inte ska få planerat kejsarsnitt. Bröllopet är jobbigare, hoppas att det mest bara är dina hormoner som spelar spratt med dig och att du kan vara lycklig ändå, tänk på det du har istället för det du kunde ha fått. Lycka till med allt och skriv gärna igen, det är roligt att höra lite från er som lyckats ibland också Skrattande.
  • Jaynee
    LYCKA82 skrev 2010-08-02 10:14:02 följande:
    Jag har ytterligare ett utomkvedshavandeskap. Var på VUL idag och det fanns ingen graviditet i livmodern... känns som hela världen förfaller....Hur går det för dig Lia? Hoppas innerligt att det går bra för dig..
    Usch vad världen är orättvis, kan inte gudagubben skicka ut de nya Xen till dem som aldrig haft något?! Hoppas du tar dig igenom detta utan att gå under helt, lycka till Hjärta.
  • Jaynee
    LYCKA82 skrev 2010-08-02 11:18:13 följande:
    Tack... jag ska försöka ta mig igenom detta oxå... har tidigare haft aggressiva cellförändringar för några år sedan oxå + att jag har remumatism... verkar få ALLT!!!!
    Stackare, men å andra sidan "what doesn't kill you makes you stronger", om det nu stämmer, kanske svårt att tro det i dagsläget, men när stormarna lagt sig. Än en gång lycka till !
Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3