• Hedblomster

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    Hej alla!


    Jag opererade bort min högra äggledare i fredags pga utomkvedshavandeskap. Väldigt okomplicerat, äggledaren hade inte spruckit och inget blod i buken. Men tycker informationen från läkarna varit ganska vag tyvärr. 

    Jag fick höra att det är någon liten sammanväxning på vänster äggledare men att tratten ser bra ut så det ska gå fint att försöka igen. Var ganska hög på morfin och minns inte allt. Men vad innebär ens detta? Varför får man sammanväxningar? Varför har jag dem? 

    Och förresten - det är vanligt att blöda efter operationen va? Från slidan dvs. Jag hade lite blod direkt efter, sedan bara bruna flytningar lördag och söndag, men imorse blödde jag lite som mens men mindre och det har fortsatt under dagen. 

    I övrigt känns allt väldigt ledsamt och jag sörjer barnet som inte blev. Känner så med er alla härinne nu när jag vet vad det innebär... 

    Min dröm är nu att få ägglossning om 2-3 veckor och kunna försöka på en gång igen, men vem vet vad som händer. 

    Kram!

  • Hedblomster
    asterisco skrev 2017-09-25 18:21:12 följande:

    Exakt samma hände mig förra måndagen, idag är jag åter på jobbet men fick gå hem tidigare med tårar som spruta. Är väl hormonerna kanske men detta tog så hårt på mig.

    Första graviditet & inget MF innan, så jag ska vara glad ändå. Men jag är så orolig inför nästa graviditet, just för tillfället vågar jag inte ens tänka på att försöka. Jag skulle inte fixa att gå igenom detta igen.

    De tog bort vänster äggledare men höger är kvar, jag tyckte det också var otroligt dålig info, kommer jag blöda? När är hcg ur mig? När beräknas min cykel komma igång osv osv..

    Hur har det gått för er andra efter ert X?

    Idag hugger det som mensvärk hela dagen & påminner mig om förra veckans OP.

    Orkar inte gråta mer


    Beklagar verkligen! Det var min första graviditet också men såhär 4 månader senare skulle jag ändå säga att jag mår bra. Sörjer det fortfarande men är mer rädd att inte bli gravid igen. Vi är på tredje försöket efter operationen nu.

    Har läst min journal efteråt och där står så mycket jag inte förstår. Tex att min kvarvarande äggledare är nerbunden mot ovariet med adherensstråk. Vad innebär det liksom?! Önskar man fick prata med nån som kan!
    Bloggar på havingyourbaby.vimedbarn.se. Försökt bli gravid sedan mars 2017, utomkvedshavandeskap i maj 2017.
  • Hedblomster

    Justja jag kan nämna också att min första ägglossning kom ca tre veckor efter operationen. Mina cykler är något längre efter operationen tycker jag.


    Bloggar på havingyourbaby.vimedbarn.se. Försökt bli gravid sedan mars 2017, utomkvedshavandeskap i maj 2017.
  • Hedblomster
    asterisco skrev 2017-10-04 17:42:22 följande:

    Hej!

    Vad skönt att du mår bättre nu och inte är räds en graviditet. Jag börjar också förlika mig med tanken att bli gravid men jag känner mig så sorgsen i kroppen fortfarande.

    Hur lång tid tog det för er att bli gravida första gången? Tar det längre tid nu upplever du? Jag håller tummarna för er. Jag sluta med piller i början på feb & vi blev gravida i juli, så gick väl relativt fort.

    Tog ett graviditetstest igår som nu visade negativt. Min cykel har inte kommit igång alltså mens, men det känns som jag haft ägglossning nu i dagarna. Jag vet inte om man ens kan ha det, men fick bara den känslan.

    Skulle vara intressant att höra någon som blivit gravid efteråt, hur det gick..

    Kram till alla!


    När det blev utomkveds var det tredje försöket att bli gravida, och nu har vi precis passerat tredje försöket efter operationen så det verkar ta längre tid nu. Har tyvärr inte blivit gravid än.
    Bloggar på havingyourbaby.vimedbarn.se. Försökt bli gravid sedan mars 2017, utomkvedshavandeskap i maj 2017.
  • Hedblomster
    jevana skrev 2017-10-10 22:13:39 följande:

    Min första graviditet var utomkveds i februari 2015 efter ca 5 försök. I slutet av sommaren 2015 var det en kemisk graviditet (mf) och sedan tredje gången gillt plus i januari 2016. Den gången tog det sig och vår älskade dotter fyllde nyss 1 år <3

    Mina cykler ändrade inte efter X men jag miste heller inte äggledaren då jag endast behandlades med cellgift.


    Skönt att höra att du lyckades få ett barn <3 
    Starlights skrev 2017-10-10 22:25:58 följande:

    Kan väl dela med mig av en lite positiv historia i alla fall. Jag fick utomkveds förra hösten/vintern. Min första graviditet, och den var planerad. Blödde i ett par veckor, fick lämna blodprov för att kolla hcg, och blev sedan opererad. De tog bort höger äggledare. Fick höra att det brukar gå ganska lätt att bli gravid igen, ofta kompenserar den andra sidan så att det släpps ägg oftare från den sida som har äggledare, samt att den äggledare som finns kvar även kan fånga upp ägg från "andra sidans" äggstock. 

    Jag fick inga blödningar efter operationen och efter ca 6 veckor kom min mens igång igen och återgick direkt en normal och regelbunden cykel. Det tog ca 6 månader efter operationen (5 försök eftersom vi väntade en cykel efter operationen) innan jag blev gravid igen. Eftersom jag haft utomkveds tidigare så fick vi komma in för ett tidigt VUL i vecka 8, och fick se ett pickande hjärta.

    Går in i vecka 18 idag och ska snart få göra RUL, magen växer som den ska och inga blödningar alls denna graviditet.  


    Grattis! Kul att du blivit gravid :) Hoppas allt gått bra och fortsätter gå bra!

    Jag har också tagit bort högra äggledaren och vi väntade en cykel efter op. innan vi försökte igen. Har försökt tre gånger efter hittills och går in på fjärde försöket snart. Hoppas, hoppas det går vägen. 

    Bloggar på havingyourbaby.vimedbarn.se. Försökt bli gravid sedan mars 2017, utomkvedshavandeskap i maj 2017.
  • Hedblomster
    asterisco skrev 2017-10-18 08:35:43 följande:
    Tack för din historia! Jag hoppas att allt går bra på RUL!

    Jag har hört så många som säger att det går fortare efter X.. 5 försök är inte fort för mig, men det kankse är fort i "läkarvärlden" eller graviditetsvärlden? Jag är så oerfaren, är 28 år men inte tänkt på att bli gravid förrän nu detta år så jag har liksom aldrig lyssnat ordentligt när andra pratat on det.

    Åh vad jag inte orkar med ägglossningstester & få placebo symptom igen och ta negativa gravtester Gud vad neggo jag låter. Men jag vill bara vara gravid och att allt ska vara bra!

    Ta hand om dig, massor med lycka till er och er bebis! Stor kram
    Håller med om att 5 försök inte känns fort... Efter att jag hade utomkveds läste jag på flera ställen om folk som blivit gravida igen 3 månader efteråt och då kändes det JÄTTELÄNGE. Jag visste inte hur jag skulle så ut att vänta ens en vecka till kändes det som. Men jag ställde in mig på 3 månader ändå och nu har det gått 4... Hade också någon idé om att innan jul MÅSTE jag vara gravid, det är ju långt dit. Och nu är det inte så långt längre. Så skulle det gå på femte försöket nu skulle jag ju vara glad och det kanske skulle kännas som om det gått fort, men fem gånger känns LÅNGT när man har det framför sig. Så jag förstår verkligen hur du känner :( Har också mått psykiskt dåligt över detta, eller gör fortfarande, men kan jobba som vanligt. Har mycket ångest på kvällar och nätter som håller mig vaken ibland dock. 

    Tråkigt att ni kommer missa äl! Alla försök känns ju viktiga. Hur länge är ni ifrån varandra? Kan det gå att försöka ha sex precis innan ni skiljs åt och hoppas att spermierna lever tills äl? Håller tummarna iaf!
    Bloggar på havingyourbaby.vimedbarn.se. Försökt bli gravid sedan mars 2017, utomkvedshavandeskap i maj 2017.
  • Hedblomster
    asterisco skrev 2017-10-23 15:01:22 följande:

    Jag har samma mål som dig och jag håller tummarna för oss! :) hoppas det kommer gå bra för er på detta försök! Vi kan väl försöka uppdatera varandra och peppa varandra i denna X-dvala.

    Är du orolig för att det ska bli utomkveds igen? För visst hade du en ledare kvar?

    För oss så sluta jag med piller i feb, blev gravid i juli och då hade vi sex 2-3 dagar innan ÄL enligt NC. Så får väl hoppas att det kan gå så denna gång med.


    Jag vill jättegärna att du uppdaterar hur det går för dig:)

    Jag växlar mellan att bara anta att det kommer gå bra nästa gång (är mer orolig att inte bli gravid alls) och att fundera på anledningen till varför det blev X och vad det betyder för nästa gång. Precis, jag har vänstra äggledaren kvar. Jag funderar mycket på att jag ju har haft klamydia och om det kan vara anledningen. En gång hade jag vad jag trodde var urinvägsinfektion men läkaren hittade inget i urinprovet men jag fick antibiotika ändå och det blev bättre. Antar att det skulle ha kunnat vara infektion i äggledarna. Så ja, lite orolig är jag men av någon anledning tror jag lite naivt att det ska gå bra också. Men från början trodde jag aldrig att jag skulle råka ut för X öht men det hände ju... Är du orolig?

    Håller tummarna! 2-3 dagar innan kan ju absolut gå! :) Vi har försökt ungefär lika lång tid ser jag! Vi började i mars men jag åt inga p-piller innan så kroppen var i fas direkt. Blev gravid i maj dock så ganska snabbt. Opererades i juni och började försöka igen i slutet av juli tror jag.
    Bloggar på havingyourbaby.vimedbarn.se. Försökt bli gravid sedan mars 2017, utomkvedshavandeskap i maj 2017.
  • Hedblomster
    asterisco skrev 2017-11-13 07:05:24 följande:

    Hej Hedblomster! Hur går det för dig?

    Jag måste få dela min glädje & oro, jag fick ett plus idag, tidigt såklart V4.. & nu är jag dö orolig, ska försöka få tag i Kvinnokliniken för ultraljud för att se så det ligger rätt. Jag vågar inte vara glad förrän dess. Min sambo är inte hemma (kommer hem på onsdagkväll) så jag hoppas jag får en tid för UL på torsdag för jag vill berätta för honom live inte via telefon.

    Det gick alltså på andra försöket (första försökte vi inte ens pga att jag inte visste när ÄL var), känner mig lättad, glad men aj så orolig..

    Kram


    Wow! Grattis!!! Håller verkligen tummarna för dig! Det är ju större chans att det sitter rätt än att det inte gör det:) Vilken lycka! Uppdatera när du vet mer:)

    Här går det inte så bra. Är på femte försöket efter utomkveds nu.

    Kram <3
    Bloggar på havingyourbaby.vimedbarn.se. Försökt bli gravid sedan mars 2017, utomkvedshavandeskap i maj 2017.
  • Hedblomster
    asterisco skrev 2017-11-13 12:00:38 följande:

    Tack! Håller tummarna för dig!!

    Ja jag vill att det här ska gå bra nu, inget utomkved och inget MF nu, låta mig få vara gravid bara & föda ett friskt barn! Är glad nu vilket jag var rädd att jag inte skulle vara, men är jätteglad, men också såååå orolig för allt! Ska ringa kk & också få kontakt med kurator!

    Jag uppdaterar dig! Håller tummarna för dig! Heja! Din tid kommer!

    Kram


    Hej!

    Hur går det för dig med graviditeten? :)
    Bloggar på havingyourbaby.vimedbarn.se. Försökt bli gravid sedan mars 2017, utomkvedshavandeskap i maj 2017.
  • Hedblomster
    asterisco skrev 2017-11-19 19:54:16 följande:
    Hallå det går bra, extremt trött & lätt illamående som det ska vara.

    Var på VUL i fredags, de kunde se ngt pyttelitet i livmodern men de kunde inte se tydligt, ska tillbaka på fredag igen & hoppas de kan se ngt då - då kan jag bli glad & börja oroa mig för vanliga saker

    Hur är det med dig? Hoppas att du känner dig lugn & tar en cykel i taget!
    Såg nu något på andra besöket? Hoppas!

    Här är det som vanligt. Har precis fått mens så blir ett sjätte försök efter op, nionde försöket totalt. Bim på nyårsafton... Så besviken idag. 
    Bloggar på havingyourbaby.vimedbarn.se. Försökt bli gravid sedan mars 2017, utomkvedshavandeskap i maj 2017.
  • Hedblomster
    asterisco skrev 2018-01-13 09:23:16 följande:

    Hej Hedblomster! Tänker på dig, hur går det?

    Vi landar i v 13 nu, skönt att det värsta är förbi. Ska på KUB på tisdag, hoppas allt ser bra ut.

    Hoppas ni haft en bra & lugn jul!


    Hej! Vad snällt av dig :) Senaste försöket gick inte heller så nu är vi på tionde totalt, sjunde efter X. Väntar ägglossning vilken dag som helst... var och spolade min äggledare hos en privat gynekolog för åtta dagar sedan och har i alla fall passage så det var bra :) gynekologen tyckte vi skulle försöka tre månader till på egen hand och sedan kontakta vården. Har höga förhoppningar nu eftersom man hör om folk som blir gravida efter spolning men vill inte bli besviken.

    Jättekul att höra att din graviditet fortskrider som den ska! Vilken DRÖM att vara gravid :) Hoppas kub går bra också, håller tummarna för dig. Har ni rul inplanerat också? :)
    Bloggar på havingyourbaby.vimedbarn.se. Försökt bli gravid sedan mars 2017, utomkvedshavandeskap i maj 2017.
  • Hedblomster
    Jeex skrev 2018-01-15 20:45:48 följande:

    Här är en till med ett X i bagaget.

    I aug-17 blev det ambulans in till sjukhuset och akut op i v.8. Vi blev väldigt chockade att jag var gravid med tanke på min p-stav. Hade inga direkta gravidsymptom, lite ont i brösten, men det kopplade jag ihop till att mensen närmade sig. Hade inga direkta smärtor/blödningar som jag kunde koppla till att något inte var som det brukade. Men tre dagar innan jag blev op började få lite ont, vilket jag trodde var pga förstoppning.

    Men tre dagar senare ringde min sambo sjukvårdsupplysningen (själv tyckte jag det var onödigt då jag klarade av vardagen och hade spenderat hela dagen i stallet och tänkte att det gjorde lite ont pga det) och dem sa att vi skulle åka in direkt då det kunde vara blindtarmen.

    Och efter det gick det fort. Låg väldigt övervakad på östra och sedan i full fart med ambulans till Sahlgrenska då mina blodvärden sjönk rejält (vilket inte var konstigt när jag gått runt med en blödning i magen)

    Blev op under natten och min hö äggledare togs bort. Vaknade upp relativt smärtfri och fick åka hem några timmar senare.

    Var lite öm i såren efteråt och hade tur som inte blödde så mycket och länge efter op och både mens och äl kom igång efter några veckor.

    P-staven är uttagen sedan sep och vi båda två kände att efter detta är vi mer än redo för att bilda familj. Så detta blir första försöket för oss att bli gravida med BIM 4/2.


    Beklagar att du behövt vara med om det! Hoppas bara att det går snabbt för er nu när ni känner er redo, och att allt går bra :) jag har försökt igen sen i juli nu utan framgång men för vissa går det ju väldigt snabbt!
    Bloggar på havingyourbaby.vimedbarn.se. Försökt bli gravid sedan mars 2017, utomkvedshavandeskap i maj 2017.
  • Hedblomster
    Tremblement de Terre skrev 2018-09-23 19:11:34 följande:

    Är det någon här som fortfarande är aktiv?

    Fick operera bort ena äggledaren i augusti, var i v 8.


    Aktiv och aktiv, är fortfarande kvar och inte gravid iaf! Opererade bort höger äggledare i juni 2017. Beklagar att det hände dig :( hur mår du?
    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
  • Hedblomster
    Tremblement de Terre skrev 2018-09-23 21:31:43 följande:

    Ja alltså.... jag mår väl bra. Det blev inga komplikationer och jag har läkt som jag ska. Är däremot inte helt ok mentalt sett. Det typiska "alla runtomkring blir gravida" startade direkt. Kan inte glädjas åt andra alls och det är svårt att typ le och gratulera.

    Hur mår du?


    Ungefär samma. Det upptäcktes i tid så blev aldrig urakut och jag läkte bra. Tyckte hela upplevelsen var traumatisk dock och jag hade hunnit glädjas en kort stund åt en graviditet... Så det sörjer man ju. Sen såklart att jag inte blivit gravid igen är ju jättejobbigt. Varför fick jag bli gravid så snabbt om det bara skulle tas ifrån mig och sen inte bli gravid alls? Kan inte heller glädjas åt andra. Ibland känner jag att jag HATAR alla gravida haha... Tycker de kan hålla sig tills jag blivit gravid. Inte rationellt alls.
    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3