• angio101

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    acinna: kommer ihåg känslan, gick dock över 13 dagar med tvåan.

  • angio101

    Idag är det tre år sen mitt X med akutsnitt och hela fadderullan. Tittar på mina två fantastiska småttingar (2 år samt nio månader) och är så tacksam att det gick så bra efteråt.

  • angio101

    tereseA: opererade bort äl i januari-10, började försöka mars, plussade sent i maj, sonen född 110202. plussar igen i aug-11 (oskyddat men oväntat). Dottern född maj-12. har nu spiral för att läka ihop efter två täta graviditeter innan en ev trea.

    Utomkvedet kom på andra månaden vi försökte.

  • angio101

    mona19: jag hade mitt X jan 2010 och bortopererad äggledare, blev gravid i maj, pojken kom feb 2011, blev gravid igen i aug, tjejen kom maj 2012.

    Dina chanser att bli gravid har minskat med ca 5-10%, inte 50% som man gärna tror. Den kvarvarande äggledaren kan plocka upp ägg från båda äggstockarna.

  • angio101

    mona19: vi började försöka efter första riktiga mensen, så nånstans i början av mars 2010 tror jag det var.

    Jag ringde till mvc och begärde att få ett återbesök och svar på mina frågor ang operationen så mvc bokade tid åt mig på kvinnokliniken . Vid återbesöket gjordes även en gynundersökning (kvinnokliniken på Danderyds sjukhus, Stockholm) och ett ultraljud över äggstockar/ledare och jag fick klartecken att försöka på nytt. En av mina frågor var om jag hade läkt ihop tillräckligt, opererades med "kejsarsnitt" ej titthål, att musklerna i magen skulle vara ok när väl en gravidmage började komma. Läkaren sa att magen börjar inte växa förrän tidigast om tre månader och då är du verkligen läkt. Däremot hade jag känselbortfall under naveln ner till skötet pga avskurna nerver i snittet. Snittet sitter dessutom i bikinilinjen så den hamnar under gravidmagen upptäckte jag sedan.

    Jag har haft lätt att bli gravid alla tre gångerna, 2-3 månaders försök om ens det första gången. Andra här i tråden som det har tagit längre tid för har ibland blivit hjälpta av att få sin kvarvarande äggledare spolad.

  • angio101

    Otåligast: Jag har två lyckade graviditeter efter mitt X (blödde inte vid X) och de kändes alla likadana. Nojjade precis som du fram till vul bägge gångerna och kommer göra det igen om vi vill ha en trea. Det "hör" tyvärr "till" efter att man har gått igenom X, verkar det som. För mig så var nojjandet liiiite mindre vid tvåan, jag skulle ju inte vara barnlös om andra äl pajade.

  • angio101

    Lilyy: Låter som mitt X (min första graviditet). Sitter nu med två solstrålar på ett och två år.

    Otåligast: Gjorde vul 6+2 (tror jag) med B, 7+3 med S (semestertider och jag testade sent).


    X jan-2010, äl akut bortop, B feb 2011, S maj 2012
  • angio101

    Lilyy: Ja, har bara en äggledare kvar. Vi har lätt för att bli gravida - 2 månader för Xet, 2 månader för B (väntade in en mens efter X), fick tillbaka mensen efter 3 månader trots helamning, sen 3 månader (kanske 5 samlag men oskyddat (ja den berömda småbarnsolusten hade jag)) plussade jag med S. Nu kör vi med spiral så min kropp hinner läka ordentlgt, har fortfarande foglossningskänningar snart ett år efter Ss födelse.

    Vi var båda 35 när vi började försöka, så jag var helt inställd på att det skulle ta minst ett halvår-9 månader innan jag blev gravid första gången, men tji fick jag :)

  • angio101

    SuperS: Så hade jag med dottern, bruna "dagen-före-mens" flytningar och sedan en kort, knäpp "mens" som jag trodde var riktig men att kroppen inte hade blivit helt regelbunden efter förlossningen än. Jag testade ändå en vecka senare då jag var monstruöst trött och hade i bakhuvudet att vi kört oskyddat. Japp, ett plus.

    Håller tummarna för dig.

  • angio101
    Lappgeten skrev 2013-08-15 15:02:58 följande:
    Hej tjejer!
    Tittar in en sväng så att ni vet att jag lever. Det går bra för oss, jag har nu gått in i vecka 21 och mår nu riktigt bra. I början av graviditeten mådde jag verkligen piss på alla sett som gick tror jag.
    Förra veckan var vi på RUL och såg en livlig krabat som sparkade och boxade hela tiden =)
    Jag är otroligt glad över  att IVF fungerade för oss och tacksam att vi kommit dit vi är nu.

    Sköt om er!    
    Vad kul att höra Lappgeten!
  • angio101

    jag fick vul vid min andra normala graviditet efter X utan snack. Fick vänta lite för att det var semestertider, tror vulet var i v7. Gick dock på en privatklinik.

  • angio101

    Jag har inte heller känt nåt i mitt X-snitt (bikini) under mina två efterföljande graviditeter. Det sitter liksom under gravidmagen.

Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3