• angio101

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    Hej alla,

    Hemma igen efter två veckor i Hongkong, har aldrig sett så många skyskrapor förr :)

    Mika1980: kul att höra från dig igen, säger som så många andra oldies här, läser tråden ofta, skriver mer sällan, mest när nån vill ha en solskenshistoria, är nu i v20 med andra barnet efter X.

  • angio101

    Lemis: Grattis till plusset.

    Nu med nr2 fick jag vänta till v8 för vul pga av tidsbrist/läkare på semester samt att jag plussade sent. hade inga direkta gravidsymptom förrutom tröttheten som lätt kunde bortförklaras med att tigurr höll mig vaken om nätterna. Men visst var jag nervös den där en och en halv veckan. Just nervositeten  mellan plus och vul kommer man nog aldrig undan, även om den var lite lättare när det gällde syskon (för mig iaf)

    Jag har aldrig haft nåt problem att få komma på tidig vul, så länge de har haft tider, så fort jag sagt att jag har haft ett X innan så blir de så hjälpsamma.

  • angio101

    Lemis: varken spydde eller hade ömma bröst i början av den här graviditeten, var bara så infernaliskt trött. Alla får olika symptom... Är nu i v25. Håller alla tummar för dig.

  • angio101
    litenbu skrev 2012-02-01 08:57:53 följande:
    Vilken härlig tråd ni verkar ha!
    Får man hoppa in hos er?

    Jag hade mitt x 2009. Det var ingen rolig upplevelse precis som många av er säkert vet. Dock blev jag opererad och fick behålla båda mina äggstockar. Läkaren sa då att jag har en del ärrvävnad, och borde vara uppmärksam vid en senare planerad graviditet.
    NU äntligen har jag och min sambo plussat efter många försök. Ska på tidigt vul den 7 och är jätte nervös. Både att det ska sitta fel el såklart inte vara något.

    Annars så har jag inte haft ont och ingen blödning, så fördelarna ligger väl på min sida so far.
    Hur har det gått för er?

     
    Om det är en solskenshistoria du vill ha så kan jag bjuda på min :)

    Är nu i v29 med andra barnet sedan mitt X i jan2010, vä äl bortopererad då den sprack utan förvarning. Sonen fyller ett år imorgon. Gick på tidiga vul bägge gångerna och kommer att begära det igen om det blir aktuellt med fler barn. Jag har haft samma (milda) gravsymptom i alla tre gångerna. Rädslan för X försvinner nog aldrig, men den mildras en aning.
  • angio101

    litenbu: jag blir inte kräkillamående, möjligtvis "för mätt", inga ömmande bröst, inte särskilt trött, hormonell en 3-4 gånger de tre första månaderna, inga direkta cravings eller hunger, däremot så har jag "lätt mensvärk" motsvarande för mig dan innan jag börjar blöda nästan konstant i början. Nu sista gången satte höfterna igång och bråka tidigt, men det är ju för att det är så tätt mellan ettan och tvåan.

    Så här dags för ett år sen låg jag på förlossningen öppen 6cm. tigurr tittade ut 18.08. HjärtaBaby

  • angio101
    litenbu skrev 2012-02-02 21:38:41 följande:
    Får man fråga när era x upptäcktes och hur?
    Jag var lite slö och sjuklig, så jag stannade hemma från jobbet på onsdagen v8. Åt middag och blev illamående och spydde, jaha gravidillamående fast på kvällen tänkte jag. Jag har en släng av IBS, så magkrångel efter maten är inget ovanligt för mig. Ont i magen och magkrångel, resten av kvällen, inga blödningar, men mer och mer ont och kallsvettig. sambon ringde 1177, men eftersom jag hade ont i hela magen, inte lokaliserat till nån sida, och inga blödningar så trodde de magsjuka. Fortsatte in i sängen där jag låg och skakade i några timmar, när jag var tvungen att ta mig till badrummet blev jag så yr att jag var tvungen att krypa (sambon kan inte lyfta mig). Vi ringde till 1177 igen, samma svar pga inga blödningar "men åk in till gynakuten ni hör till när den öppnar om ni är oroliga" KS gynakut öppnar kl 0800. Jag, min dåre, tänker att så länge klarar jag mig nog. Kl 06 ringde min sambo efter ambulans då jag var grå och kall, SOS alarm ville skicka mig till Huddinge (bor norr om stan). Kunde inte ta mig till ambulansen själv utan blev buren i trappklättrande sittbår (bodde då två trappor ner utan hiss).  I ambulansen bestämmer de att ta mig till Danderyd istf Huddinge (mkt närmare) eftersom de inte kan ta blodtryck på mig. KOmmer in till DS gynakut, de gör ett vul, upptäcker blod i buken, kan inte sätta nålar på mig förrän de försöker med halsvenen, jag är tydligen i chock och mina ådror har kollapsat, 15 min efter intag ligger jag på operationsbordet. Enligt journalen hade jag 1.5 liter blod i buken. det blev inte titthål utan kejsarsnitt för min del och de tog bort den spruckna äggledaren. Hade sedan en problemfri läkning och blev gravid efter 4 månader.

    när jag väl kom in till sjukhus så skedde allt väldigt fort och profesionellt, även eftervården var bra för min del.
  • angio101

    Grattis Mmbop, vad skönt att inte gå över tiden!

    Jag måste säga att de 9 dagar jag gick över med tigurr var långt värre/tråkigare/träligare än att all väntan på äl, BIM och vul innan. Hoppas det inte blir likadant den här gången, har nu två månader kvar till BF

Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3