• majbebbe

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    AlexandraViberg skrev 2012-10-02 13:06:29 följande:
    Ni som blivit gravid! Ni och alla andra i denna tråd förstår att jag är nervig nu. Men mitt förra x upptäcktes i 6+1 och togs bort på 6+2. Är jag då löjlig som tycker det är riktigt ologiskt att jag ska på kontroll med vul denna gången på 6+4? Dvs efter att jag redan hade opererat bort den förra gången?? När gjorde ni era vul? Måste väl gå på iallafall 6+0 eller?? Tacksam för svar!

    Jag hade också det problemet då jag enligt senaste mens hade mitt x redan på 4+5. Men de sa att det var bättre att vänta så man verkligen såg något. Gjorde vul när jag var 6+5. Jag vet inte vart gränsen går men jag vet att den bm jag pratade med sa att hon förstod att jag ville ha en tid så fort som möjligt.
  • majbebbe

    Verkar vanligt att man inte oroar sig förrän efter något hänt. Har heller inga minnen av att jag oroade mig något nämnvärt under graviditeten med sonen. Men nu tror jag att jag genomgått alla stadier av oro som man kan ha innan v.25. Rörelserna som gjorde mig tokig under första graviditeten är mest lugnande nu...

  • majbebbe

    Åh så bra, Petra! Men det är ju helt otroligt att man kan se något så litet och dessutom med ett tickande hjärta. Våran var 7mm på vul och jag förundras fortfarande över hjärtslagen...

  • majbebbe

    Vill inte skrämmas men jag opererades på vad som efter senaste mens var 4+6. Men jag ska också tillägga att jag känt stickningar och ibland mindre hugg under den här graviditeten som sitter rätt. Sedan känner man ju allt när man får plus efter x, så du ska se att allt är okej. Men man är orolig och det är okej. Försök att inte låta det ta över för mycket bara (lättare sagt än gjort) men du får tänka på att spolningen gick bra vilket borde ge dig optimala förutsättningar.

  • majbebbe

    Mina smärtor i samband med x-et var så kraftiga och kom som ett blixtnedslag så jag hade ju inga mindre smärtor som förvarning så att säga. Därför är jag fel person att svara på vad det du känner kan vara. Men när det gäller att oroa maken så är det väl bättre att prata av sig än att gå och bära på oro. Hjärnan är bra på att skissa upp värsta senarion vilket också kan motarbetas lite av att få prata och sätta ord på sina känslor och tankar.

  • majbebbe

    Vad nyfikna ni är då här var vi helt överens om att vi inte ville veta vad det är för kön och sonen har inga problem med det. Men vi har ju förebilder av båda sorter som gör att han tycker att både lillasyster och lillebror låter bra.

  • majbebbe

    Grattis till dottern Lemis! 
    Det är orättvist och väldigt tråkigt att hon inte mår bra, men det verkar ju ändå som det finns mycket att göra åt det och att många överlever (sökte lite på nätet). *styrkekram*

  • majbebbe
    melea skrev 2012-11-28 20:25:23 följande:
    Idag har vi varit på vul och sett en liten blinkande prick sittandes inne i livmodern! 3 veckors skräck för ett nytt x är äntligen över! Opererades 5e mars, fick behålla äggledaren så oron var stor att det skulle ske igen.
    Åh vad skönt! Grattis!
Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3