• majbebbe

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    Hej Allihopa! Har läst här i tråden ett tag men inte vetat om mitt nick är tillräckligt anonymt för att hålla det lite hemligt att vi nu försöker med syskon. Men nu har vi kommit fram till att de närmaste kan nog lista ut det ändå samt att det hjälper inte att hålla det hemligt och gå och våndas för sig själv.
    Jag kanske skulle nämna att jag hade ett x i våras också .
    Den historian ser ut så här: Vi hade inte "planerat" för syskon men heller inte skyddat oss mer än kört avbrutet. Min annars så regelbundna cykel hade börjat uppföra sig konstigt så jag reflekterade inte så mycket över att mensen var sen. Vi var på semester utomlands och när jag var på bim+5 sa kroppen till mig att testa. Jag fick ett starkt plus och något chockade började vi lite smått att planera för framtiden. Men senare samma eftermiddag/kväll kom smärtorna. Vi fick ut en läkare till hotellrummet som inte kunde hitta något men som p.g.a. det positiva testet såg till att vi fick åka in till en klinik. det blev x antal blodprover (för att bekräfta graviditeten samt se hcgnivåerna) och tre stycken vul innan de hittade att buken var full med blod och det var akut operation som gällde. Jag opererades efter lunch dagen efter jag blev inlagd och jag tackar alla högre makter för att de övertalade mig att stanna över natten. Av läkaren fick jag reda på att operationen hade gått bra samt att de hittat en avbruten graviditet som de tagit bort. Senare fick jag veta att den vänstra äggledaren hade brustit samt att de tagit bort en bit av den. Jag fick ligga kvar på sjukhuset i ytterligare 4 dagar.
    Vi tog det lungt över sommaren och har nu börjat försöka aktivt. går in på vårt 5:e försök nu och jag vet att jag varit alldeles för fixerad och stressad. Försöker jobba med inställningen, det går sådär men jag är lite lugnare för tillfället.

  • majbebbe
    Lemis skrev 2011-11-22 12:19:21 följande:
    Majbebbe. Välkommen. Ledsen att du också råkat ut för detta. Och tur att det fanns bra vård i utlandet. När jag fick akutop för ett år sedan så sa läkarna att jag skulle vara glad som bor i Sverige när detta hände. Jag gick till vecka 10 och fick då min äl bort op med snitt. Vi vill också gärna få syskon till vår pojk. Vi har försökt ett tag nu. Min mens är väldigt oregelbunden.
    och till mig sa dem att det var bra att jag var i grekland och inte i afrika . har haft turen att mensen stabiliserat sig ganska bra efter op. hade du regelbundet innan op?
  • majbebbe
    Supers skrev 2011-11-22 14:58:13 följande:
    Välkommen Majbebbe:, tråkigt o höra om ditt X. Jag blev akutopererad i april detta år, vi har försökt i princip sen dess men ingenting händer, så nu har vi en liten paus...från alla tester o äl o bim, men händer det så händer det..men jag känner att jag behöver fokusera på nått annat , men det är ju klart tanken försvinner inte helt ...

    Det går upp och ner så är det ju, känner mig stressad eftersom jag är lite äldre & har längtat efte rbarn såå länge o nu har jag hittat min dröm man & vi längtar efter barn..
    Men vi ger inte upp :)

    Min mens är lite oregelbunden, cykeldagarna varierar men bara på mga dar hit o dit.
    Hoppas ni lyckas snart Solig
     
    Här försöker jag tänka att jag är lyckligt lottad som har en son, samtidigt som det är lite stressande då jag helst inte skulle vilja ha allt för långt mellan barnen. Men det är ju bara en dum tanke i sammanhanget, jag vet ju att jag fortfarande är "ung" och att det kommer när det kommer. Har tempat de senaste cyklerna men vi har ändå försökt att köra när vi känner för det och typ minst varannan dag runt beräknad äl. så tempen har jag mest använt för att se så jag har ägglossning, vilket jag ska ha haft enligt tempen.

    Jag är lite nyfiken på om det är någon här som vet om det finns någon som helst fördel med att de inte tagit bort hela äggledaren? De läkare jag pratat med i Sverige har läst journalerna från grekland och har pratat i temer som att den skulle vara helt borta/inte att räkna med. Så jag hade börjat tänka på den som helt borta, men sen ville inte försäkringsbolaget ersätta något eftersom den inte var helt borta och då funderade jag på om den kunde ha någon funktion...
  • majbebbe
     Lemis skrev 2011-11-22 20:49:53 följande:
    Min men var regelbunden förr och jag hade alltid svåra smärtor, dem har jag sluppit nu efter op. Har du gjort någon äggledar spolning? Jag gjorde för snart 2 månader sedan och allt var fint han kollade även den som var borta. Han ville visa på att det var stopp i flödet där. Och det var det så där kan de aldrig blir x igen. Jag är också lyckligt lottad som har en son sen innan, men har oroat mig för att det inte får bli för långt mellan barnen. Men det är verkligen det sista jag tänker nu. Hur gammal är din son? Min blir 3 snart.
    nepp ingen spolning. har bara gjort vul och kollat att livmodern och stockarna. det var bra. men vet ju inte hur ledaren ser ut.

    min son blir 3 i maj.
  • majbebbe

    en fråga till er som använt äl-test, hur mycket sex har ni haft och när har ni haft sex, bara vid utslag eller mer generellt? har inte testat ältest än och kan inte riktigt se fördelen för mig som har hyfsat regelbunden cykel och en tempning som ger en väldigt fin tempstegring... eller finns det någon finurlig funktion/tanke med dem som jag missat

  • majbebbe
    Mmmbop skrev 2011-11-24 21:05:43 följande:
    Haha, jag insemineras ju så man kan väl säga att jag hade "sex" en gång, ca 18 timmar efter omslag på ÄL-stickorna. Ägget släppte nog ca 1 dygn efter omslag kändes det som.

    Men annars säger dom väl att sex varannan dag är det bästa för spermakvaliteten.
    Ja då kan jag tänka mig att det är viktigt att veta precis
    För vi har försökt köra varannan dag principen den här cykeln, har kört oftare tidigare cykler , men eftersom jag läste att det rekommenderades varannan dag så testar vi det. Maken är lite sur, men jag har sagt att det bara är den här cykeln så han överlever nog...
    kanske 4a skrev 2011-11-24 21:07:00 följande:
    Välkommen hit Majbebbe, beklagar ditt X :(. Läskigt att få det utomlands dessutom, tur att det gick bra.
    Tack, däremot så kändes det aldrig så läskigt. När smärtorna kom ville man ju bara ha hjälp och efter första mötet med sköterskor och läkare så var det bara rädslan för vad som var fel som fanns där. Sedan var det lite segt att ligga inlagd för det fanns ju inte så mycket att göra, grekiskt tv var sådär, kan ju ingen grekiska , men annars var det inte så stor skillnad mot att ligga inlagd i sverige (har opereats för gallsten och haft blodförgiftning, så jag har testat den svenska vården med).
  • majbebbe
    Grip skrev 2011-11-30 08:23:33 följande:
    hallo! hur går det här inne? Lemis, Supers och Kanske 4a?
    Här går det skit som vanligt. Kom hem från Gran Canaria på fredagen, på lördagen kom mensen..
    Nu blir det ett sista försök med bim 23 december, sedan blir det utredning i januari.
    Vet inte hur jag känner inför detta, det kommer ju inte lösa sig på något magiskt sätt bara för att man går på utredning. Jaja, vi får väl se.
    Hoppas att ni har det bra alla här inne!
    Hej, vad skönt med semester hade ni en bra resa?
    Det finns ju inga garantier för att en utredning fungerar men kan det ändå inte vara skönt att få det undersökt?
  • majbebbe
    Grip skrev 2011-11-30 09:12:32 följande:
    Tack, vi hade det väldigt bra. Soligt och lagom varmt. Sonen visade sig vara en badkruka, men poolen var inte uppvärmd så man kan knappast klandra honom för det!
    Jo, det är väl det som är skönt, att få kolla upp så det inte är något tokigt. Jag skulle också vilja göra en spolning av ledarna, men det ingär väl i utredningen antar jag. Något skall man väl få för de 5000:- det kommer kosta! Flört
    får ni bekosta allt själva? tyckte jag läste någonstans att det skulle gå på högkostnadsskyddet, men det kanske var något annat. det är lite för mycket olika man läser om så jag kan blanda ihop det hela...
    Tycker definitivt du borde få spolning som en del av utredningen med tanke på x-et.

    Skönt att ni fick en bra semester i alla fall, och att tant röd kunde vänta till efteråt i alla fall.
    Vi var ju på semester i våras (när jag fick mitt x) och vår son älskade poolen men var inte alls på att bada i havet .
  • majbebbe
    Grip skrev 2011-11-30 10:16:40 följande:

    Jag har faktiskt inte brytt mig om att höra med Sahlgrenska, utan vände mig direkt till Carlanderska (privat). Då behöver man inte ha försökt ett helt år och sedan ställa sig i kö, utan vi fick tid inom en månad. (Eller två för vår del eftersom jag ville vänta till januari.) Jag opererades i mars och har allstå försökt i "bara" nio månader, men när det väl gått ett år så har jag hunnit fylla 35 och då skall man helst söka hjälp efter 6 månader redan.
    Kör ni på varannan dag nu?
    Jag sa till min man igår att han måste hjälpa mig nu att inte testa med äl-test och så skall vi köra varannan dag. Jag försökte förra cyklen men lyckades inte hålla mig ifrån det jäkla testerna och stressade upp mig i vanlig ordning! Arghhhhhhhhhh..........!!!!


    okej, då förstår jag kostnaden.
    Vi var duktiga med varannan dag fram till för några dagar sen då jag antagligen fått svamp. enligt tempen har vi i alla fall kört förbi äl men kommer då inte att köra cykeln ut p.g.a. svampen.
Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3