• Minkärlek09

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    vad jag hört av läkare kan man känna på ena sidan fast man släpper från andra har med nervbandet nere i magen som gör det svårt att avgöra. däremot har jag kollat upp på vul när jag lossat då jag lossar från vänster har jag alltid ont men inte på höger. kanske för att jag opererad på vänster.

  • Minkärlek09

    någon som vet om man kan spola äggledare efter mf eller måste man vänta tills efter mensen kommer?

  • Minkärlek09
    Sunflower Sthlm skrev 2010-12-13 22:05:36 följande:

    Man spolar på dag 5 till 13 i menscykeln (dagarna kan variera mellan sjukhusen har jag märkt men ungefär de dagarna, inte tidigare eller senare iaf) men det kan vara svårt att få en spolning har många fått erfara i den här tråden. Om du enbart haft ett missfall så kan det nog bli svårt att få en tid för spolning, jag fick en enbart för att jag haft ett X som behandlades med cellgift och därmed har en delvis skadad äggledare i behåll.


    redan fått beviljat för länge sedan går privat. han ville spola den efter mitt x men blev gravid med missfall så undrade nu om jag måste vänta till mensen
  • Minkärlek09
    Sunflower Sthlm skrev 2010-12-13 22:26:36 följande:
    Min kärlek:
    Ok, vad bra. Men då har du mitt svar ovan.
    oki bara svårt att veta var jag i min cykel efter mf.

    har du spolat dina?gjorde d eont?
  • Minkärlek09
    ÄrtaMärta skrev 2010-12-14 18:23:30 följande:
    Som andra redan skrivit så tror jag inte heller att du kommer att få en spolning då du haft ett MF.
    En spolning görs ju för att kolla passagen.
    I mitt fall har jag fått göra tre då vi tänkte operera bort den som var helt blockerad och läkaren ville vara säker på vilken och var blockeringen satt, men den hade försvunnit av sig självt.
    har haft ett x med och har redan tid för spolning. men kommer skjutsa på den efter mensen-
  • Minkärlek09
    ÄrtaMärta skrev 2010-12-25 12:24:48 följande:
    Grattis ni som plussat!

    En fråga till er andra: på vilken vecka har ni känt av era X?
    När jag fick mitt X så har jag för mig att det brakade loss på vecka 6 eller 7 kommer inte riktigt ihåg.
    Grejen är den att vi kommer att åka iväg till Kap Verde den 24/1 dsv samma dag som jag kommer att ha BIM och kommer att vara borta i två veckor.
    Vågar vi köra oskyddat denna månad?
    Tanken finns ju där att "om" jag skulle bli gravid och skulle få veta det ett par dagar senare när vi kommit dit hur stor sannolikhet skulle det kunna vara att ngt "allvarligt" skulle hända OM det var ett X till?

    Jag har ju blivit gravid engång efter mitt X och den graviditeten satt ju rätt men jag har ju trotts allt samma chans som alla andra enligt läkarna att drabbas av ett X då jag haft det tidigare.

    Vad sjutton ska jag göra, hur skulle ni ha gjort? Kört på och tagit chansen att kanske bli gravid, vi har försökt nu i tre månader och har inte lyckats ännu eller hoppat över ett försök?
    din andra grav som satt rätt kunde man se den på vul?
  • Minkärlek09
    ÄrtaMärta skrev 2010-12-25 12:34:48 följande:
    Ja självklart, jag var ju tvungen att göra ett tidigt VUL pga ett tidigare X.
    ja hade oxå ett x i juli 2010. var gravid nu men fick mf dom sa att den satt rätt utan att se den eftersom annars hade jag inte blödit som jag gjorde så lätt. hade inga symptom på x denna gång df ja undra
  • Minkärlek09
    ÄrtaMärta skrev 2010-12-25 12:45:41 följande:
    Hemskt med MF, ju som sagt min graviditet syntes på VUL och då var jag på vecka 5+2 jag födde ju min son så vi har ett barn.
    Men när jag hade mitt X blödde jag bara men de såg inget i livmodern och därav misstänkte de X. Det som bekräftade det hela var ju att hcg gick upp sakta , inte alls som den ska göra i graviditeten + att inget syntes dagarna senare heller.
    Jag vill aldrig uppleva ngt liknande igen!

    Därav är jag liite nojjig just inför att åka på semester och ha BIM precis samma dag, OM jag skulle plussa och OM det skulle vara ett X till, skulle jag hinna hem innan äggledaren egempelvis brister?
    Vet ngn vilken vecka det kan hända förresten? Själv brast ju aldrig min.
    ja förstår dig. skulle åkt i egytpen med min senaste grav men åkte aldrig nu var det bara mf men allafall man är ju rädd speciellt inte vara i sverige om något händer.
    Jag har oxå en son sen innan. min gick sönder i v 7 tror jag oftast händer något vid v 6-7 och frammåt sa läkaren. enligt han funkar min ledare det känns ju skönt men ska ändå spola om jag får min mens snart grrrr. kommer ju aldrig.
  • Minkärlek09
    ÄrtaMärta skrev 2010-12-25 13:09:27 följande:
    Men du kanske är gravid och att den därför inte kommer =)? När skulle du ha?
    Ja, man vill ju gärna vara hemma i sverige när och om ngt händer.
    Jag vet inte alls hur jag ska tänka.
    Visst är man på vecka 4 när man plussar om man plussar på BIM?
    ja typ 3 pluss något men kanske finns bra läkarvård ditt ni ska ifall?
    Nej tror inte det. inte haft sen mitt mf.
  • Minkärlek09
    Mika1980 skrev 2010-12-25 19:55:40 följande:
    Hej alla, hoppas att ni har haft en bra jul.

    LillaFrugan: först och främst - hur länge ska du vara bortrest? Handlar det om en vecka är det ingen fara även om du skulle ha maximal otur och få x igen, äggledaren spricker (om den spricker) tidigast i v.6..BIM är bara i fjärde veckan. Min äggledare sprack i v.9.
    Kolla upp att ni har sjukvårdsförsäkring & kolla upp var det närmsta sjukhuset ligger. Men annars tycker jag att du ska försöka släppa katastroftankarna och fokusera på att ha en skön semester, chansen att bli gravid och risken att få X just den månaden är ju ganska obefintlig eller hur? :)

    Någon frågade också när man kände av sitt x för första gången, jag gjorde det ca en vecka efter att jag plussat. Sedan tog det ca ytterligare en vecka innan jag ställde min egen diagnos (v.6) genom att läsa på FL och tyda känningarna jag hade i ljumsken - men sjukvården tog det ytterligare ett par veckor innan de lyckades sätta rätt diagnos. Detta trots att jag kunde peka exakt var den satt redan i början av v.6, i v.7-8 kunde de med vul se att jag hade haft rätt hela tiden.
    har influensan lagt sig än?
  • Minkärlek09
    Mika1980 skrev 2010-12-25 20:10:39 följande:
    Jag mår bättre nu ja, är feberfri sedan igår.
    vad skönt. när kan du testa om du blivit gravid efter inseminationen?
  • Minkärlek09
    LYCKA82 skrev 2010-12-25 21:23:33 följande:
    Ja i vecka 6 brukar man kunna se.. .annars kan man gå o ta hcg-värde var tredje dag för att se om de dubblas...
    går de bra för dig lycka82?
  • Minkärlek09
    LYCKA82 skrev 2010-12-25 21:33:40 följande:
    Ja är i vecka 7 nu... har varit på 2 VUL redan.. senast fick vi se hjärtaktivitet...
    Hoppas nu bara att den lill* vill stanna kvar hos oss...
    jaaaaaaaaaaaa vad kul!!
    Ser man hjärtaktivitet brukar dessa graviditeter till 95% gå bra läste jag.
  • Minkärlek09
    LYCKA82 skrev 2010-12-25 22:04:08 följande:
    det var ju en bra statistik Då får vi tro på det......
    ja absolut det förtjänar ni!
  • Minkärlek09
    Mika1980 skrev 2011-01-03 15:12:01 följande:
    EwaUlrika: nej jag såg kanske fel, det var i sådana fall väldigt lite rosa..och i dag har det inte varit någonting. Men jag har haft grym mensvärk i flera dagar, kunde knappt sova i natt. Vad är det för vajsing på min kropp..?
    man kan ju få så vid när man skulle haft din mens.
    flera plussar senare hoppas du får ett pluss!!
    Ge inte upp!!
  • Minkärlek09
    Veronica1 skrev 2011-01-09 15:29:33 följande:
    Hej! Jag hoppar in här & hoppas att det är ok. Ni verkar ha lite erfarenhet av X. Ska ta min historia, lite kort... Gjorde vårat fjärde IVF i början av december, fick tillbaka 2 embryon 3/12. Den 22/12 fick jag ett fint Plus på stickan för första gången för oss. Allt kändes så underbart, vi var superlyckliga Skrattande. På julafton 24/12 började jag blöda lite grann, inte alls så mycket, det höll på så tills på kvällen den 25/12. Hade lite småont i magen & kände mig lite orolig för vad det kunde vara så jag ringde sjukvårdsupplysningen & dom tyckte att vi skulle komma in. Jag blev undersökt & tog hcg, lågt 371 tror jag att det var på då. Kom tillbaka tisdag för ett nytt prov & då hade det ökat till 490 el nåt sånt (minns inte riktigt), blev undersökt på e.m men de kunde inte se något med VUL, fick en ny tid på torsdagen för nytt blodprov & VUL, nu var hcg på 712, men de ser fortfarande ingenting. Ny tid på tisdagen den 4/1 & då var hcg på 2500, men inte nu heller ser dom nåt, inget onormalt men ingen tydlig graviditet heller....jag har inte blödit någo mer sen den 25/12 men igår började jag att blöda lite grann igen, ibland brunt & ibland lite lite rött. Har fått en ny tid på tisdag!!! Är livrädd för den smärtan som man tydligen kan få vid utomkveds, hur länge vågar man vänta innan man åker in??? Känner mig som en tickande bomb som snart kommer att explodera!!! Vad ska jag tro???
    tvärr låter det som ett x jag hade som dig. och har man hcg över 2000 så ska man kunna se något enligt mina läkare allafall en uppklarning i livmodern. Jag tycker du ska åka vid minsta lilla.
    Jag hade bruna små flytningar vid mitt x och när mitt hcg låg vid 2000 gjorde dom min op.
    Äggledaren brukar spricka i v 6-7 men kan även spricka senare.
Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3