• acinna

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    mariekarolina skrev 2013-09-04 15:05:49 följande:
    Hörrni, nu är jag lite orolig.. Tog nyss ett grav.test då jag mått illa och haft molvärk senaste dagarna och ville utesluta en graviditet innan jag kollade upp mig. Och testet var positivt! Väldigt svagt, men positivt! Räknade med att ha mens nu i dagarna..

    Det är 2,5 månad sen jag fick metotrexatsprutan, bör jag vara orolig? Plus att risken för ett till X också finns.. Ska ta ett till test imorronbitti och se om det också är positivt och isåfall ringa gyn och rådfråga, men vad tror ni?

    Jag är iallafall nojjig och orolig och kan inte alls ta till mig de :/ 
    Grattis! Ring och prata med bm, gyn eller KK för de kommer räta ut dina frågetecken och dessutom får ni ju se så det inte är ett nytt X. Lycka till, här hålls tummarna för er!
    Opererad för X i vänster ÄL 17/9-10, men har båda ÄL kvar. E 110731 & L 130127
  • acinna
    tjejmamma79 skrev 2013-09-04 18:24:04 följande:
    har inte skrivit i tråden sen sommaren 2011 då jag fick mutt utomkveds ich blev av med höger äl. Igår fick jag äntligen positivt grav test efter 2 års försök trodde inte det skulle funka som nu hoppas jag den sätter sig rätt denna gång
    Grattis! Håller tummarna för er att det går vägen denna gången!!!
    Ring och prata med bm, så ni får tid för tidigt VUL så ni får veta att allt är bra och på rätt ställe. Lycka till!
  • acinna
    bebinsmamma skrev 2013-09-07 19:21:40 följande:
    Acinna, tack för frågan ? Vi tar en dag i taget, försöker acceptera allt som hänt och försöker att inte tänka för mycket på framtiden än. Kommer inte ge upp, men jag är inte redo att starta tankarna på ivf ännu. Vi pratar mycket och gråter mycket (iaf jag), och senaste fyra-fem dagarna har orken kommit tillbaka lite för varje dag. Fysiskt känner jag mig som efter en månadslång influensa typ, så snart kanske man till och med orkar träna igen. Jag längtar! Men det är en befrielse att kunna gå promenader och vara vaken en hel dag, orka sätta sig med dottern och läsa sagor osv. Ska gå till jobbet på måndag tänkte jag. Nervös för att få frågor och blickar eftersom jag kollapsade mitt i ett kundmöte.
    Försöker skjuta jobbiga tankar åt sidan och ta dagen som den är.

    Hur kände du dig efteråt och hur gick tankarna acinna?
    Jag känner igen mycket i det du skriver. Jag är så förbannat envis, så jag opererades på fredagen, kom hem på lördagen, på söndagen planerade jag hela veckans arbete åt min vikarie och fixade så en kollega tog med det till jobbet (och min chef tyckte inte jag var klok, men som jag sa till henne att även om jag har ont av operationen så är det inget fel på huvudet!) och åkte och hälsade på mina elever och kollegor när de hade friidrottsdag här i stan på tisdagen, åkte till jobbet på fredagen för att hälsa på och kolla läget så jag visste vad jag skulle göra på måndagen. Åkte till bokmässan i Göteborg på söndagen, och det var dumt! Då var första gången jag kände på riktigt hur ont jag hade, och att jag troligen skulle varit hemma en vecka till, men åkte och jobbade dagen efter i alla fall...

    Precis som du sa så gjorde jag allt för att hålla mig sysselsatt och inte behöva tänka! Jag hamnade i denna tråden, och det har hjälpt mig mycket att kunna bearbeta vad som hände genom att höra andra i samma situation.

    Jag har alltid varit ärlig med vad som hänt, både på jobbet med elever, föräldrar och kollegor och utåt också, för jag ville inte ha en massa spekulationer om vad som hänt. Fördelen är att jag fick veta många kollegor som haft missfall men som aldrig talat om det förrän då, och även om det inte är riktigt samma sak är det skönt att veta att fler haft det tufft!

    Eftersom jag har äggledaren kvar valde läkarna att följa mitt hcg ner till under 5 med ett blodprov varje vecka, och jag fick ägglossning ungefär 2 veckor efter operationen och mens knappt 4 veckor efter jag opererades. Fick klartecken ungefär då att om jag ville och orkade försöka så var det helt oki. Rädslan för nytt X fanns, men just då ville jag försöka trots allt. På BIM+9 fattade jag varför mitt humör var så konstigt... Flört
    Min rädsla för nytt X var ännu större när vi skulle försöka få syskon, och jag kommer aldrig mer utsätta mig, min kropp eller mitt psyke för en graviditet till nu! 
    Opererad för X i vänster ÄL 17/9-10, men har båda ÄL kvar. E 110731 & L 130127
  • acinna
    bebinsmamma skrev 2013-09-08 06:34:10 följande:
    Jag har insett att jag får ett sjukt över bröstet av att tänka på dom senaste veckorna, så jag kör istället med min vanliga strategi att keep myself busy med så mycket annat så man inte hinner tänka och känna efter. Ska kanske boka tid hos kurator längre fram, men måste vara ifred lite till.

    Vad tycker ni, mår man verkligen bättre av att bearbeta saker med främlingar?
    Jag kände inte att jag behövde hjälp efter allt som hänt, men är förvånad över att de inte ens erbjöd mig! Däremot när bf för vårt X och likadant årsdagen för operationen närmade sig hade det varit skönt att få pratat med någon som inte känner mig!
    Jag känner samma sak i år att nu närmar sig 17/9 då jag opererades och jag blir deppig eller låg. Fördelen är att jag vet vad orsaken är, och kan titta på mina barn och glädjas över dem!
    Varje allahelgona går vi till kyrkogården och tänder ett ljus för de två små mirakel vi förlorat (ja, vi har förlorat ett innan vårt X också) och vet att de vakar som skyddsänglar över våra barn. 
    Opererad för X i vänster ÄL 17/9-10, men har båda ÄL kvar. E 110731 & L 130127
  • acinna
    adnils skrev 2013-09-14 17:57:01 följande:
    I november / december så var jag fram o tillbaka till sjukhuset gjorde vul och hcg mätningar. Läkarna misstänkte utomkveds men dom såg aldrig något. Så var troligen ett vanligt mf.

    Nu är jag gravid igen, v 6 (5+4) idag. Imorse blödde jag lite, och sen under dagen har det kommit lite bruna flytningar. Är orolig att det ska va X.
    Har också emellanåt lite ont i magen.

    Vad tror ni? Borde jag ringa gynkliniken även fast dom bara har nr till akutfall nu på helgen.
    Hoppas du ringt, för som du beskriver hur du har det började turerna med vårt X!
  • acinna

    17 september är förbi, och mitt humör är bättre. Skrev så här på Facebook den kvällen:

    "Idag är ett datum som för alltid kommer skava i mitt hjärta! 17 september 2010 grusades drömmen om en familj, om att få barn tillsammans. Då var vår 5 veckors helvetesresa äntligen över, jag gick från gravid i vecka 10+0 till ogravid med en 
    trasig, ärrad och för alltid skadad äggledare, en äggledare som för alltid kommer göra att risken finns att råka ut för en ny helvetesresa... 
    Detta var dagen när mitt "pågående missfall", "ma", "livmoderhalsgraviditet" äntligen fick sitt rätta namn, nämligen utomkvedeshavandeskap! 

    Nu tre år senare ligger jag i min säng och ler trots sorgen. Jag har sedan dess välsignats med två underbara barn istället för en ny helvetesresa!!!"


    Och så klart var där med bilder på mina skatter!

    Hoppas allt är bra med er andra här inne också! 


    Opererad för X i vänster ÄL 17/9-10, men har båda ÄL kvar. E 110731 & L 130127
  • acinna
    Pemberly skrev 2013-10-15 09:50:22 följande:
    Skräp! Jag fick komma på kontroll idag hos min fertilitetsklinik och läkaren tyckte sig se en svullnad på vänster äggledare så hon misstänker utomkvedeshavandeskap
    Kram! Hoppas verkligen inte det är ett nytt X!
    Opererad för X i vänster ÄL 17/9-10, men har båda ÄL kvar. E 110731 & L 130127
  • acinna
    RaraS skrev 2013-10-15 11:09:44 följande:

    Hej allihopa!

    Det var längesedan nu jag var aktiv i denna grupp. Hade ett X i oktober 2010. Sedan gick jag en dotter i januari 2012 och idag faktiskt har jag upptäckt att jag är gravid igen. (Glad och nervös på en gång!)

    När jag blev gravid med min dotter ringde jag direkt och fick en tid för VUL. Denna gång känns det inte lika bråttom, men jag skulle ändå vilja ha ett VUL, dels för att bara få se att allt är ok OCH såklart kolla att den sitter rätt, så det inte är X igen. Med min dotter var det inte självklart att jag skulle få VUL (fast läkaren hade sagt vid operation att jag skulle ringa när jag blev gravid igen). Denna gång känns det som att de ännu mindre kommer vilja ge mig ett VUL. Jag har ju haft en normal graviditet sedan X:et.

    Så till mina frågor? Är det någon här som har gått på VUL även vid sin andra graviditet? Tycker ni man ”har rätt till det”? Personligen tycker jag det, för att om det är X igen så vill jag ju upptäcka det så tidigt som möjligt och bara för att det gått fint en gång så kan det ju gå illa igen. Jag är ju underbart lyckligt lottat att ha fått ett barn och då känns det som att sjukvården inte tycker det är lika viktigt att kolla tidigt att det är ok... Mest känner jag att jag behöver vässa mina argument innan jag ringer dem och bokar tid Sist började jag gråta i telefon och vips, då fick jag tid  


    Grattis, och vad roligt att höra från dig igen!
    Vi fick kämpa för att få VUL med första graviditeten efter vårt X, men gav oss inte eftersom det stod i min journal att jag skulle få det (än mer eftersom jag har båda äggledarna kvar efter operationen).
    Andra graviditeten hade vi laddat upp för ny strid och hade tom varit på en privatklinik som lovat oss hjälp direkt. Men när vi ringde vår bm fick vi komma direkt!
    Tycker det är självklart att man ska få VUL efter X!!! 
  • acinna

    Orginalmodell: Jag har också min äggledare kvar trots operation för X. Min rädsla för ett nytt X är stor, men trots det har jag fött två perfekta barn efter vårt X, och det är konstaterat attbåds barnen kommer från den andra sidan.


    Opererad för X 17/9-10 men har båda äggledarna kvar. E 110731 & L 130127
  • acinna

    Välkomna hit alla nya, och jag beklagar era X! Och grattis till er som blivit gravida och sett era små i livmodern!

  • acinna

    Välkomna hit alla nya, och jag beklagar era X! Och grattis till er som blivit gravida och sett era små i livmodern!

  • acinna

    bebismamma: Så tråkigt att det inte lyckas. Tycker landstinget borde ta er på allvar också eftersom de konstaterat att din äggledare faktiskt är skadad. Har inga goda råd om hur man distanserar sig. Vi har bara behövt två försök efter vårt X och dethar blivit två underbara ungar.


    Opererad för X 17/9-10, men har båda äl kvar. E 110731 & L 130127
  • acinna
    Lappgeten skrev 2014-01-30 09:52:52 följande:
    Den 7/1 föddes äntligen våran lilla Rut. Nio dagar över tiden och fyra år efter första utomkvedet. Det mesta känns fortfarande ganska overkligt men vi är otroligt glada över vår dotter. Vad tråkigt att det är så många nya i tråden, hoppas ni får bra hjälp och snart får ert efterlängtade barn. Jag har haft jättestort stöd av tråden och tyvärr är jag en av de som varit med väldigt länge. Jag fick första utomkvedet januari 2010, missfall 2011 och utomkved igen  2012 och opererat bort bägge äggledarna så Rut fick vi via IVF.

    Ett stort grattis till er Rut! Som ni väntat på henne!
  • acinna

    Jag håller alla tummar och tår jag bara kan för er alla som kämpar för pluss och bebis!!!

    Jag är lyckligt lottad som efter vårt X fått två underbara ungar, trots en trasig äggledare och en enorm risk att få X igen...


    Opererad för X 17/9-10 men har båda äggledarna kvar. E 110731 & L 130127
Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3