• acinna

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    Mika1980:  Jag ryser i hela kroppen när jag läser din berättelse. Det måste ha varit fruktansvärt!!!

    Är själv nyopererad efter X, men med titthålsoperation Fick behålla äggledaren, men det gör mig mer nervös för att det ska kunna fastna där igen. Statistiken för det är inte bra...

    Hoppas verkligen du kommer förbi denna händelse, och känner att du kan starta om igen för att få din efterlängtade bebis!

    *styrkekramar* 

  • acinna

    Mika1980: De kunde inte hitta en orsak på mig heller, men de nämnde i förbifarten 2 timmar efter narkos att de inte tagit bort äggledaren och att risken ökar lite eftersom det kan bli ärrvävnad i den eftersom de bara skurit upp den och plockat bort fostret.

    Samtidigt så försöker jag tänka såhär: om nu äggledaren klarade sig, eftersom de menade att den skulle sprängts i vecka 7 och jag var i vecka 9+0 när de gjorde operationen, och att jag fick gå med dropp i 25 timmar för att jag rent ut sagt var för frisk och hade för lite ont, så borde chansen vara större att vi lyckas nästa gång!

    Nu väntar vi på att hcg-värdet ska gå ner till under 5 och att läkaren ska tala om när vi får försöka igen! Vi har inte gett upp hoppet, trots att jag verkligen inte vill göra den operationen igen!!!

    Skönt att höra att du mår bättre både fysiskt och psykiskt!!! 

  • acinna

    Mika1980: Jag tror de menade att om fostret hade utvecklats normalt så skulle äggledaren sprängts vi vecka 7 eftersom fostret skulle ha varit för stort. Mitt foster var underutvecklat, säkert mest på att det satt där det satt.
    Visste inte att de kunde se vilken äggstock som är på väg med ett ägg. De har inte nämnt något om det... 

  • acinna

    Grattis till er som blivit gravida efter era X!!! Det ger hopp till mig också, som är livrädd att det ska hända igen eftersom de lät min äggledare vara kvar efter mitt X.

    Är trött som tusan nu efter att igår haft konsert och spelat solo, sedan middag hos faster och idag har det varit 4,5 timme i bilen och ungefär lika länge på bokmässan i Göteborg. Vill ge en eloge till min sambo som står ut med mig och som fått bära nästan alla böcker vi köpte... Han är bra underbarast!!! 

  • acinna

    Har varit och tagit ett nytt hcg-prov idag. Är första sköterskan som lyckats ta provet utan att jag kände det! Nu hoppas jag att hcg-värdet ligger riktigt lågt nu!

  • acinna

    Sunflower: Visste inte ens att man kunde få en spruta för det...
    Jag hoppas faktiskt för din skull att det är mens på gång och att du har sjukvårdens tillstånd att försöka igen! 

  • acinna

    Sunflower: Så sant. För mig pratade de om cellgifter och då var det upp till 6 månader innan man fick försöka igen.
    Fick genomgå titthålsoperation istället och de lämnade kvar min äggledare, men risken är att det kan fastna där igen om det blir ärrvävnad när den växer ihop igen. De lämnade den med hål i... Är orolig för att det ska fastna igen där. Vill inte genomgå den operationen igen! 

  • acinna

    Frikadellen: Så tråkigt att höra allt elände ni gått genom!
    Hoppas att allt går bra nu!! *styrkekramar* 

  • acinna

    Mika1980: Jag förstår din tanke och känner likadant. Det är så konstigt att de gör olika mellan olika sjukhus och olika landsting. Eftersom de inte hittade mitt X så tog de bara blodprov och skickade hem mig. Hade inte jag varit mer på själv så hade jag gått med detta ännu. Det märktes på personalen att de skämdes när jag var opererad och de hade hittat fostret. Detta efter 4 veckor! Då hade jag fått diagnosen " Pågående missfall", "Missed abortion" och sist X. Men de hade nog det i baktanken hela tiden eftersom jag sa att jag var stel i vänster sida hela tiden...

    Är tacksam att jag inte råkade ut för samma sak som dig!!!

    Håller tummarna för att det kommer fungera för dig denna ägglossningen och att du kommer iväg till Köpenhamn! 

Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3