Inlägg från: Carolina71 |Visa alla inlägg
  • Carolina71

    Myom operation

    Hej,

    Är 46 år och har tre barn. Är frisk i övrigt.

    Jag har nyligen fått besked från gyn att mitt myom är 6 cm och myomet sitter inne i livmorden. Jag har fått utskrivet en medicin ESMYA som skall minska storleken till 50% men den är dyr. 1800 kronor kostar den vid varje uttag! Men det måste jag bara prioritera. Den medicinen ska man ta en tablett i 3 månader för att sedan göra ett uppehåll på en månad och sedan ytterligare 3 månader. Mitt myom växer så att det blir mycket svårt att hålla tätt så jag ska boka tid för att se om jag kvalar in för operation i april. Håller tummarna att jag får ett ok. TVT operation kanske det blir också. Jag har påbörjat processen i alla fall. Man ska genomgå olika fysiska tester m.m.

    Blöder man mycket efteråt myom operation? Klart den kan vara olika men vad är dina erfarenheter? Slutar man blöda efter 2 veckor och blir man alltid sjukskriven? Man får inte bära något på 7 veckor?

    Igår sa gyn att idag kan man ta bort myom via titt hållskirurgi, om de är små, men det återstår att se hur det blir. Jag vill ha operation så man slipper eländet.

    /Carolina

Svar på tråden Myom operation