Inlägg från: Zelmilainen |Visa alla inlägg
  • Zelmilainen

    Tårttråden del 17

    MLT skrev 2010-11-27 23:12:46 följande:
    Ja, det var det jag hade för mig.. Stoppar in den i kylen som den är och slänger vitlöken ;) Tack så mycket!
    hoppas den smakar
    nehepp...
  • Zelmilainen
    Strumpan08 skrev 2010-12-01 08:40:59 följande:
    hjälp! Ni som är erfarna tårtmästare... Jag gör fluff med ahlgrens bilar för första gången och smälte en tredjedel (bara rosa bilar) i 3 dl grädde igår. Ställde in i kylen. Idag går det att vända glaset upponer och konsistensen är typ "skumgodis". Går det att rädda eller är det bara att börja om?

    Och en annan fråga... Kan jag fylla en tårta (med rulltårtsbotten och fluff) och ställa in i frysen till på lördag och spackla med vaniljkräm och mmf då?
    nu svarade jag i din andra tråd, men gör man fluff där godiset innehåller gelatin bör man använda ca 60-80gr godis istället för 180gr som man använder vid choklad... till 3dl grädde.
    nehepp...
  • Zelmilainen
    Sigrid skrev 2010-12-07 13:04:54 följande:
    Vilka fyllningar tycker ni passar till dumlefluff?
    skumbanan?
    nehepp...
  • Zelmilainen
    Rigmor Mortis skrev 2010-12-12 13:21:30 följande:
    Iiiiiik panik, jag gjorde Mjölkchoko-fluff innan. Smälte det igår och vispade den idag på förmiddagen... och nu är den rinnig igen! Varför?! 
    blev den för varm eller började koka igår? eller svalnade den inte innan du ställde in den i kylen? tänkte om det hade betydelse...
    nehepp...
  • Zelmilainen
    Rigmor Mortis skrev 2010-12-12 13:27:57 följande:
    Kokade inte och svalnade i vattenbad innan den åkte in i kylen. Och var helt som vanligt när den vispades... tur att den inte används som fyllning utan uppepå pepparkakan, nu kan man sleva upp den med sked  
    *L* då vet jag inte vad som kan va fel. annars kunde kanske det jag skrev varit en förklaring, men så var ju uppenbarligen ej fallet nu. hmm...
    nehepp...
  • Zelmilainen
    Rigmor Mortis skrev 2010-12-12 17:09:38 följande:
    Det enda jag kan komma på är att Mjölkchoco inte skulle funka att göra fluff på, å andra sidan funkar det ju på precis allt annat och Mjölkchoco är ju väldigt likt Dumle. Det är ett mysterium i alla fall. 
    helskumt...
    nehepp...
  • Zelmilainen
    loijsen skrev 2010-12-16 16:52:22 följande:
    Tack snälla ni:) Ska googla lite om sugarpaste, för visst är det det man ska använda och inte marsipan?
    du kan även använda mmf
    nehepp...
  • Zelmilainen
    mina12 skrev 2010-12-16 19:31:19 följande:
    Att göra MMF är iallafall superenkelt! Marschmallows, florsocker och olja/cocofett - lätt att få tag i!
    tar inte ens 5 min pefekt.
    nehepp...
  • Zelmilainen
    MissMurrig skrev 2010-12-16 19:38:47 följande:
    Jo det vet jag.. Men tycker itne alltid det blir så bra, hinner inte chansa egentligen. Så tänkte vilket som var det BÄSTA...
    jag har en doseringstabell jag hittat på nån blogg på nätet där det står hur mkt florsocker/marshmallows man ska ha om du vill ha?
    nehepp...
  • Zelmilainen

    MMF-beräkning


    Marsmallows    Florsocker             MMF


    50g                    125g                       175g


    100g                  250g (½ paket)       350g


    200g                  500g (ett paket)      700g (räcker till en normalstor tårta)


    300g                  750g (1½ paket)     1050g


    400g                  1000g (2 paket)      1400g (räcker till två normalstora/en stor tårta)


    500g                  1250g (2½ paket)   1750g


    Det går att göra figurer i SP/MMF. Det går att färga med hushållsfärger, men pastafärger är mycket bättre, då dessa inte blöter ner pastan.


    nehepp...
Svar på tråden Tårttråden del 17