Inlägg från: Zelmilainen |Visa alla inlägg
  • Zelmilainen

    Tårttråden del 17

    Seka skrev 2010-12-19 20:52:33 följande:
    I vanliga livsmedelsaffärer finns bara dessa ja. På Tårtdecor (mfl) kan du köpa svart (och alla andra färger också). Men du, prova inte att färga marsipan eller sp svart, det är nästan omöjligt av någon anledning. Det blir grått hur mycket färg du än häver i! Köp färdig svart sp nästa gång.

    Samma gäller för tomteröd sp/marsipan... 
    nu pratade vi ju dock om huruvida det fanns på ica maxi eller ej... *L* sen var det inte jag som skulle ha den. 
    nehepp...
  • Zelmilainen
    loijsen skrev 2010-12-20 13:08:44 följande:
    Ursäkta men vad behöver man den uträknaren till?
    om du har formar i vissa storlekar och vill veta hur många personer en tårta med en viss höjd räcker till. om man tex gör en långpannetårta och skriver in måtten så räknar den ut till hur många tårtan är.

    ni som skrev om recept på sp. receptet nedan har jag inte testat, men en vän till mig använder det:

    1 msk gelatin
    4 msk kallt vatten
    30 gr shortening el cocosfett
    120 ml vit baksirap
    ev några droppar smakessense
    850 gr siktat florsocker

    Ta en kastrull och häll i vatten och gelatin. När gelatinet är smäll tillsätt shortening/cocosfett och låt det smälta. Låt blandningen svalna lite. Sikta upp florsockret i en stor bunka och häll vätskan över. Sen är det bara att knåda!
    Förvara SP inlindat i några lager plastfilm och sen i en lufttät bunke
     
    nehepp...
  • Zelmilainen
    Rigmor Mortis skrev 2010-12-21 18:25:52 följande:
    Sugarpastereceptet ovan, går det att byta ut gelatinet mot agar agar?
    jag vet ej själv då jag ej testat, men nån annan kanske gör. jag sparade receptet tills den gången jag vill göra egen sp
    nehepp...
  • Zelmilainen

    om man vill göra minitårtor, typ bara till en person. har ni nåt bra tips av mått för att skära ut bottnarna? jag har inga små formar, men tänkte man kunde göra i långpanna och sen stansa ut... men osäker på storleken...


    nehepp...
  • Zelmilainen
    mina12 skrev 2010-12-25 19:58:42 följande:
    Borde det inte bli lagom om du gör dem ungefär i en cupcakes storlek? Eller helt enkelt använder muffins, som du delar, fyller och täcker?

    Jag har en 10cm form och den brukar jag beräkna till 2pers har jag för mig.
    det känns ruskigt bökigt att dela muffinsar i 3 delar och sen sätta ihop, så hade helst stansat ut de på nåt vis... jag har dock som sagt inga miniformar utan tänker om man kan använda nåt hemma, typ en kopp eller så, men frågan är bara hur stor som kan va lagom... hm...
    nehepp...
  • Zelmilainen
    Lenilus skrev 2010-12-26 00:37:51 följande:
    Jag har utstansare till bakelser, som är köpta på Cervera, finns i olika storlekar.
    inga pengar att gå och handla det för utan behöver ta nåt jag redan har hemma... *L*
    Missy Cat skrev 2010-12-26 11:53:34 följande:
    Du kan trycka ut med ett glas om du inte har någon rund pepparkaksform
     typ de stora dricksglasen för 5kr från ikea? 
    nehepp...
  • Zelmilainen
    FrippeFripp skrev 2010-12-27 16:04:37 följande:
    Nån som vet ungeför hur många bitar en långpannetårta är? full höjd 10cm minst.
    kolla tårtbitsuträknaren i missycats blogg.. mät bara hur stor långpannan är så får du fram antalet
    nehepp...
  • Zelmilainen
    Missy Cat skrev 2010-12-30 12:46:31 följande:
    För att nämna några.. JA
    tack

    om man ska göra mousse på tex jordgubbar och snabbmarsan. är det bara att passera jordgubbarna med mixer typ och sen bland i snabbmarsan? med slev/elvisp? hur mkt marsan? koka/inte koka?
    nehepp...
  • Zelmilainen
    Rigmor Mortis skrev 2010-12-30 14:49:16 följande:
    Ja, det går att göra fluff på i stort sett vad som helst, men är det gelatingodis måste man anpassa mängden (vet dock inte åt vilket håll)
    mindre godis. har för mig att nån tidigare skrev att man tex bara ska ta 60-80 gram skumbananer ist för 180 gr som är mängden choklad till 3dl grädde annars...
    nehepp...
  • Zelmilainen
    Ängaboll skrev 2011-01-01 16:04:17 följande:
    Hjälp!! Jag brukar oftast köpa färdig tårtbotten då jag faktiskt tycker de är god men nu skulle jag göra egna tårtbottnar och sökte då efter recept.
    Fann en här på en blogg där det stod att med det receptet misslyckas man aldrig...jo tjena, jag lyckades visst med det... ;)

    Så jag letade efter ett nytt recept och testade det...samma sak - misslyckat.... har nu gjort 4 st olika tårtbottnar med olika recept och inge blir bra. Vad gör jag för fel?!

    Och är det någon som VERKLIGEN har ett bra recept som inte kan misslyckas?

    Problemen med mina 4 bottnar har varit dessa:

    1. Såg fin ut när jag tog ut den men det säckade ihop totalt och själva skorpan blev hårt och innehållet segt.

    2. Blev jättehög och fin men den blev bara luftfylld och när man delar det är det liksom bara luft i kakan och går inte att göra en bra tårtlager av.

    3. Blev kompakt och låg.

    4. Kompakt och mellanhög§.

    Ingen av dessa är alltså bättre än de man köper i affären :(
    testat den missycat har i sin blogg?
    nehepp...
Svar på tråden Tårttråden del 17