• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • neenoo
    Fru Indosaurie skrev 2010-02-02 16:09:22 följande:
    neenoo vilken jättefin prinsesstårta! :) Inte alls tråkig. Stilren! :)  Fast sylt, då blir det ju operatårta, hihi! Jag har köpt ett sånt här kantmönster: www.kakburken.se/product_info.php?products_id... är den svår att använda? Jag har inte tid att testa innan utan det måste funka första tårtan..
    Ja men visst är det så! Min farmor som är 86 hävdar dock bestämt att det ska vara hallon sylt i. Jag brukar aldrig ha sylt i när jag gör princess tårtor.
  • Lenilus

    Har fått helt fria händer till helgens tårta. Både ang. utseende och fyllning. Och tänkte bara höra vad ni skulle önskat er för fyllning? Ändamålet är dop. Utseendet har jag nästan klurat ut :)

  • Egensinnig
    Tasha78 skrev 2010-02-02 20:31:01 följande:
    nu blev jag nyfiken hur och till vad använder ni essence
    Framförallt för att smaksätta frosting till cupcakes men även i mousser, smörkräm, grädde och i smeten för cupcakes. Och i praliner
    Matilda, Matilda........
  • mamma till 3 små

    hej såg tidigare att månaga hadde olika recept på sp som man gör själv.. skulle varajätte snällt om nån vill inboxa några till mig så jag kan prova vet inte vart i tråden elelr om det var i förra tråden dom var med..

  • Egensinnig
    Lenilus skrev 2010-02-02 20:34:14 följande:
    Har fått helt fria händer till helgens tårta. Både ang. utseende och fyllning. Och tänkte bara höra vad ni skulle önskat er för fyllning? Ändamålet är dop. Utseendet har jag nästan klurat ut :)
    Päronmousse och glasscreme! Mums....
    Matilda, Matilda........
  • Life is a bitch

    Ser det alldeles för simpelt ut att inte täcka sidorna på tårtan med SP, utan spritsa grädde eller kan man använda smörkräm?

    har en ljusgrej som ska stå på tårtan samt att det ska stå namn, vill inte att det ska se så taffligt simpelt ut bara :-S men jag har inte material att täcka hela.

    Eller ska jag strunta i att täcka öht och bara spritsa grädde/smörkräm/chokladkräm  ?

    rabarbermousse och vitchoklad är det i, blir det för mastigt med choklad eller smörkräm då?

    jösses, det är nästan ett år sen jag tårtade.. huuujamej


  • Tasha78
    Egensinnig skrev 2010-02-02 21:00:11 följande:
    Framförallt för att smaksätta frosting till cupcakes men även i mousser, smörkräm, grädde och i smeten för cupcakes. Och i praliner
    intressant det måste jag prova
Svar på tråden Tårttråden del 17