• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Mamma till Felicia och Simon
    2smågodingar skrev 2010-02-03 07:45:24 följande:
    Hej! Håller på och ska göra en tårta och behöver lite hjälp. Tänkte ha ett lager med ahlgrensbilar fluff och ett med hallon, ska spacklas med grädde. Ska man ha en ljus botten eller en mörk botten till detta??
    ljus tycker jag
    3 barns mamma Felicia 01,05 Simon 05,01 Moa 07,07
  • Egensinnig
    Hera99 skrev 2010-02-02 22:33:47 följande:
    Använder alla här kavlingsmatta el vad det nu kallas?Hur gör man snyggaste rosorna utan utstickare?
    Jag använder en bit vinyl som jag kavlar ut på, sedan lägger jag handen i mitten under vinylen och placerar SP:n på tårtan och "skalar" sedan av vinylen. Innan kavlade jag på bordet o flyttade med händerna till tårtan el rullade SP:n om kaveln o rullad eut på tårtan. Föredrar vinylen helt klart!

    Här är en bra video på hur man gör rosor utan utstickare:

    ">

    Matilda, Matilda........
  • neenoo
    Tasha78 skrev 2010-02-02 20:31:01 följande:
    nu blev jag nyfiken hur och till vad använder ni essence
    Jag har gjort viol/laktis klubbor och geléhjärtan med hallonessence
  • Elisha
    Hera99 skrev 2010-02-02 22:33:47 följande:
    Använder alla här kavlingsmatta el vad det nu kallas?Hur gör man snyggaste rosorna utan utstickare?
    Jag har en bit blank vaxduk som jag kavlar på, perfekt att bara lyfta upp och vända över tårtan och sedan försiktigt dra bort duken. För att få duken att hållas på plats när jag ska kavla så sprayar jag lite vatten på bänkskivan under duken, då sitter den!
    Saga 060526 Elmer 080119 BF 100605 www.tartsmulan.blogspot.com
  • 2smågodingar
    Mamma till Felicia och Simon skrev 2010-02-03 07:48:11 följande:
    ljus tycker jag
    Tack! Kör på det, känns som ett säkert kort {#lang_emotions_laughing}
  • Egensinnig

    Jag ska göra pärlband med utstickare och funderar på om jag kan göra dem i förväg o förvara i lufttät burk? Någon som gjort det?
    Brukar använda det som kantdekoration men gör det alltid direkt när jag dekorerar tårtan. Nu skulle jag behöva spara lite tid på monterings/dekorations-dagen

    Missy cat - du använder ju samma utstickare har jag för mig? har du gjort i förväg ngn gång?


    Matilda, Matilda........
  • zuperduperme
    Egensinnig skrev 2010-02-03 12:19:23 följande:
    Jag ska göra pärlband med utstickare och funderar på om jag kan göra dem i förväg o förvara i lufttät burk? Någon som gjort det?Brukar använda det som kantdekoration men gör det alltid direkt när jag dekorerar tårtan. Nu skulle jag behöva spara lite tid på monterings/dekorations-dagenMissy cat - du använder ju samma utstickare har jag för mig? har du gjort i förväg ngn gång?
    jag brukar göra innan och förvara dem i en matlåda
  • LindaB78
    Hera99 skrev 2010-02-02 22:33:47 följande:
    Använder alla här kavlingsmatta el vad det nu kallas?Hur gör man snyggaste rosorna utan utstickare?
    Koll in:
    http://www.cakejournal.com/archives/how-to-make-a-sugar-rose
    Jag brukr göra cirklar och efer att kronbladen är på plats så skär jag bort överblivet sp (eller vad man nu använder att moddelara) runt basen på rosen.  Ibland besär jag kronblade lite så att de blir lite toppiga.
  • LindaB78
    Missy Cat skrev 2010-02-02 23:16:59 följande:
    Wilton (amerikanskt??)De gör ju inte tårtor som vi med mycket fyllning.Det är ju i stort sett bara tårtbotten med lite smörkräm/frosting/iceing emellan = stabilt ;)
    Har aldrig förtått visten med det amerakniska tårtkonceptet. Tårtor ska vara goda! Det är ju fyllningen som är vitsen (jag brukar aldrig själv äte upp mitt dekorationstäcke. Jag tycker varken om marsipan eller sp
Svar på tråden Tårttråden del 17