• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • dahrma74

    Kan någon upplysa mig om hur man får in bilderna i bildtråden.....???? Får skylla på att det varit många sena kvällar nu och hjärncellerna fungerar nog inte riktigt längre.. :0)   please.... tack...

  • lunkentuss
    dahrma74 skrev 2010-05-16 22:22:33 följande:
    Kan någon upplysa mig om hur man får in bilderna i bildtråden.....???? Får skylla på att det varit många sena kvällar nu och hjärncellerna fungerar nog inte riktigt längre.. :0)   please.... tack...
    Du klickar upp din bild i ditt galleri så den blir stor, sen markerar du bilden (så den blir blå) o kopierar. Sen klistrar du in den i bildtråden... Högerklicka bara i fältet där man skriver svar i tråden o välj klistar in =)
  • Mael
    FrippeFripp skrev 2010-05-16 20:13:47 följande:
    Vilka fina tårtor i bildtråden :)Mae hur gör du pippi så där fin?! =)
    Tack tack

    Jag har hittat en bild på nätet som jag skrivit ut på oh-plast. Klippte en bit för håret , en bit för det hudfärgade och två bitar för tröjan som jag skurit marsipanen efter, sen har jag kavlat och skurit tunna svarta remsor för konturer och övriga streck, liksom vitt för ögon och mun och grönt för snoddarna i håret. Det var lite pilligt men väldigt kul. Till fräknarna har jag en penna med svart ätbar färg.
    - The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return
  • salsajenny

    snabbt svar önskas!

    vad har man för titel när man jobbar med att baka och dekoratera tårtor?

    tårtbagare? känns som bagare, dvs man gör bröd....

    tårtdesigner? känns lite för "fint" för en som är självlärd...

    tårtkonditor? känns inte heller rätt....

    vad????


  • siriius

    hoppas  någon vill och kan svara på denna frågan;


    hur mycket och vilken typ av nougat ska man ha om man ska gör fluff av den?
    *~ Loke 070721 ~*~ Lithea 090517~*
  • maggan75
    Gravid 89 skrev 2010-05-16 21:51:07 följande:
    Vad kul! Bor du i Jönköping också, eller läste du bara via Internet? I sådana fall, får du hålla utkik i Jönköpingsposten nästa vecka Ska vara med där också, det känns jättespännande! (Och väldigt nervöst också)... Tack för komplimangen
    Ja jag bor i Jönköping ja eller Huskvarna    reagerade direkt  när jag såg tårtan i tidningen  "den där har jag sett förut"   sen kom jag på att det var  i bildtråden jag  sett  den   brukar kika på era fina tårtor   försöka göra  själv ibland oxå men  så fina som era blir blir inte mina   men smaken blir ju toppen god i varje fall
  • zuperduperme
    siriius skrev 2010-05-17 10:47:57 följande:
    hoppas  någon vill och kan svara på denna frågan; hur mycket och vilken typ av nougat ska man ha om man ska gör fluff av den?
    dubbelnougat brukar jag använda. brukar ta 3st till 3 dl grädde. det är hemskt gott
  • siriius

    Tack så mycket Maggan


    Räcker det till ett lager på en rund tårta då eller?
    tänkte nämligen ha det både i och lite som dekoration också, kanske bättre att använda typ baknougat då eller?
    En annan fråga också om det är bäst att använda gele av gelatin eller syltsocker om man ska ha det uppepå tårtan?
    *~ Loke 070721 ~*~ Lithea 090517~*
  • Queequeg
    salsajenny skrev 2010-05-17 10:09:39 följande:
    snabbt svar önskas!vad har man för titel när man jobbar med att baka och dekoratera tårtor?tårtbagare? känns som bagare, dvs man gör bröd....tårtdesigner? känns lite för "fint" för en som är självlärd...tårtkonditor? känns inte heller rätt....vad????
    Tårtkonstnär kanske, man kan väl nästan säga att det är en konstform.

    Jag vet faktiskt inte vad som skulle kunna vara en bra titel
Svar på tråden Tårttråden del 17