• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • salsajenny
    Queequeg skrev 2010-05-17 11:54:40 följande:
    Tårtkonstnär kanske, man kan väl nästan säga att det är en konstform.Jag vet faktiskt inte vad som skulle kunna vara en bra titel
    tja, kanske...? känns inte helt hundra, men jag får smaka på ordet under dagen här. =)

    ingen annan som vet vad man ska ha för titel om man jobbar med tårtor?
  • Missy Cat
    zuperduperme skrev 2010-05-17 09:25:50 följande:
    nån som har förslag på 2 nötfria fyllningar till en barntårta??
    Päronmousse/glasscreme
    Jordgubbsmousse/glasscreme
    Ahlgrensbilar/jordgubb el glasscreme el päronmousse
    salsajenny skrev 2010-05-17 10:09:39 följande:
    snabbt svar önskas!vad har man för titel när man jobbar med att baka och dekoratera tårtor?tårtbagare? känns som bagare, dvs man gör bröd....tårtdesigner? känns lite för "fint" för en som är självlärd...tårtkonditor? känns inte heller rätt....vad????
    Tårt designer tycker jag är bäst.
    Men jag tror det heter tårtmakare.
    siriius skrev 2010-05-17 11:45:08 följande:
    Tack så mycket Maggan Räcker det till ett lager på en rund tårta då eller? tänkte nämligen ha det både i och lite som dekoration också, kanske bättre att använda typ baknougat då eller? En annan fråga också om det är bäst att använda gele av gelatin eller syltsocker om man ska ha det uppepå tårtan?
    Finns ett socker som heter multisocker och det står precis på paketet hur du ska göra.
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • karin h

    Hej, jag ska göra tårta för 50 personer och undrar lite hur många jag ska göra. Tänkte göra 26 cm tårtor. Jag tycker de där tårtbitsuträknarna är lite knepiga, ska man räkna på att de tar en mellan bit?

    En annan fråga, när ni spacklar eller ska spritsa med grädde, har ni i nåt för att den ska bli lite hårdare ?

  • Lenilus

    Jag brukar säga Tårtmakare... vet inte om det är bra, men...

    Har nu sett och röstat på Kakburkens tävling "Våningstårta" på Facebook nu, många härliga bidrag som setts här i tråden! FIIINT! Ni som inte vart inne och röstat, gör det! {#lang_emotions_smile}

  • Mael
    siriius skrev 2010-05-17 11:45:08 följande:
    Tack så mycket Maggan Räcker det till ett lager på en rund tårta då eller? tänkte nämligen ha det både i och lite som dekoration också, kanske bättre att använda typ baknougat då eller? En annan fråga också om det är bäst att använda gele av gelatin eller syltsocker om man ska ha det uppepå tårtan?
    Jag brukar använda odenses nougat till fluff. 180g på 3 dl grädde.
    Godaste fluffet jag vet
    - The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return
  • Mael
    Lenilus skrev 2010-05-17 13:06:27 följande:
    Jag brukar säga Tårtmakare... vet inte om det är bra, men...Har nu sett och röstat på Kakburkens tävling "Våningstårta" på Facebook nu, många härliga bidrag som setts här i tråden! FIIINT! Ni som inte vart inne och röstat, gör det!
    Det var kul att vara där och känna igen så många riktigt riktigt bra tårtor. Hoppas någon av "oss" vinner. Själv var jag för "lat" för att skicka in något. Nöjer mig med att rösta ...
    - The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return
  • KSB

    Hej allihopa!
    Har läst endel i tråden och letat efter ngt tips när man ska göra laktosfri tårta, finns ju endel laktosfria produkter, men har svårt att tänka vad man ska fylla tårtan med?

  • siriius

    Tack så jätte mycket för era svar :)


    *~ Loke 070721 ~*~ Lithea 090517~*
Svar på tråden Tårttråden del 17