• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • h80
    sommarpar skrev 2010-07-23 16:38:31 följande:

    undrar om ngn har lust att hjälpa mig lite snabbt!!!

    jag ska baka tårtbotten men insåg att jag har packat ner kokboken i en av alla flyttlådorna...
    är det ngn som har leilas "a piece of cake"?
    jag söker hennes grundrecept till muffinsen (vanilj) har letat på internet men hittar det inte.


    det var ett tag sen du skrev, behöver du fortfarande receptet? har boken
  • h80
    sommarpar skrev 2010-07-23 20:13:59 följande:
    ja tack, det hade varit kanongulligt h80!!
    inboxar dig
  • guppyn

    Gravid89: gör ett nytt försök härOskyldig Skulle jättegärna vilja ha recept på fyllningen till violatårtan.

    Nu står min andra tårta i kylskåpet. Jag konstaterar att man inte blir proffs på andra försöket Tungan ute Tobleronemoussen blev för lös och rann ut överallt (maken blev iaf nöjd för han fick säga; jag sa ju att du skulle vispa grädden hårdare, Vad var det jag sa) Kristyren som jag skulle skriva med blev för lös, smörkrämen skar sig och marsipanen smälte. Den blir nog god att äta imorrn iallafall och lite fin tyckte jag den blev ändå. Men jag vill inte sabba bildtråden med den.

    Börjar klura på nästa....

  • salsajenny

    då var denna veckans 5 tårtor avklarade! härligt att få göra det på betald arbetstid! Jag har lagt i genomsnitt knappt en och en halv timme per tårta, så det går undan, men det känns som man stått hela dagen idag, då jag gjorde 4 av dem. =)

    jag har inte den tide jag kanske skulle vilja önsak ibland, att stå och pilla med derkorationerna, men jag tänker att det får det "kosta" om det betyder att jag får lön för det! =) Så jädra gött!

    tårtorna hittar ni i bildtråden, mer info på www.metrobloggen.se/jennymolin


  • sommarpar

    tack så hemskt mkt!!!!
    det blir nog natt bakning så pigg som min lilla skrutta är...

  • mina12
    sommarpar skrev 2010-07-23 21:40:53 följande:
    tack så hemskt mkt!!!!
    det blir nog natt bakning så pigg som min lilla skrutta är...
    Känner igen det där med nattbakning. 0500 är mitt "rekord" Min skrutta tycker inte heller att det är så kul att kolla på när jag bakar...
  • Gravid 89
    guppyn skrev 2010-07-23 21:04:05 följande:
    Gravid89: gör ett nytt försök härOskyldig Skulle jättegärna vilja ha recept på fyllningen till violatårtan.

    Nu står min andra tårta i kylskåpet. Jag konstaterar att man inte blir proffs på andra försöket Tungan ute Tobleronemoussen blev för lös och rann ut överallt (maken blev iaf nöjd för han fick säga; jag sa ju att du skulle vispa grädden hårdare, Vad var det jag sa) Kristyren som jag skulle skriva med blev för lös, smörkrämen skar sig och marsipanen smälte. Den blir nog god att äta imorrn iallafall och lite fin tyckte jag den blev ändå. Men jag vill inte sabba bildtråden med den.

    Börjar klura på nästa....
    Du menar viol-fyllningen då, antar jag? Hihi...

    Jag köpte bara 60-80 g såna där "violpistoler" som jag smälte tillsammans med 3 dl grädde. Det är som att göra fluff, du vet hur man gör eller?

    Kraaaam!
  • Missy Cat
    Lilla fröet skrev 2010-07-20 21:33:09 följande:
    åh, riesenfluff lät ju gott, tror ni att det passar till lemoncurdgrädde? Är lemoncurd o hallon lika känsligt? Tänkte att det e ju oxå lite surt så..
    ska prova att göra min första barbietårta, nåt speciellt man bör tänka på? hur mycket är en normalt bakad barbietårta beräknad till ungefär?
    Jag har en steg-för-steg beskrivning lindarunn.blogg.se/2009/december/halvrund-tarta.html
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
Svar på tråden Tårttråden del 17