• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Egensinnig
    Längtandsfull skrev 2010-07-24 17:50:05 följande:
    Tack för tipsen. skall kolla om det finns något vaniljpulver på ica. Annars så får det bli vaniljsocker denna gången så får jag köpa hem vaniljpulver.
    Dr Oetkers flytande vaniljessens är riktigt god med - finns på bakhyllan
    Matilda, Matilda........
  • Missy Cat
    Längtandsfull skrev 2010-07-24 18:35:05 följande:
    asså ok men blir inte glasscremen lös om du häller i något flytande?
    Gör du en tjock vaniljcreme och vispar grädden hårt så lär den inte bli lös av att du häller i några droppar vaniljessens
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • amanda333

    Ja, det kanske är så att jag använder för mycket Maizena.. förmodligen. Men är det någon som brukar använda olja när det kavlar locket? Tänkte om det funkar lika bra eller är det sprickbildande eller på annat sätt kanske inte bra?

  • BiBiMueMue

    Jag bakade cupcakes idag men hade bara vanliga bakformar plus icas muffinsformar, men när det blev klart och jag åt en så tyckte jag att den var super god, för att det var så mycket ägg i. Min syster tyckte den var för torr och jämförde med vanliga muffins. Jag har aldrig ätit cupcakes förr och vet inte hur det skall smakas. En beskrivning vore tacksam!
    Min blev inte så höga och fina som jag har sett på bilder. Kan det beror på formarna, eller? Har fyllt dem 2/3 delar som n¨n bloggare sa, men tycker bara det ser så platt och tråkig ut ( utan frosting, alltså)

    Jag vill också veta om ni använder raps- eller matolja. När vet jag hur frostingen är kalr när jag häller i florsockret? Har tagit Egensinnigs recept på spackeln.

  • MissMurrig
    Frågar igen...Skäms

    Hejsan!!! Vet ni om något bra recept på en cream cheesemousse/kräm som man kan fylla en tårta med OCH spritsa på cc? Ska göra en bröllopstårta och matchande CC till, de ska helst innehålla samma sak. Får gärna passa bra till choklad (blir fudgekaka/kladdkakemuffins). Tack! Hjärta
  • Egensinnig
    Längtandsfull skrev 2010-07-24 18:35:05 följande:
    asså ok men blir inte glasscremen lös om du häller i något flytande?
    Nej du tar ju bara en tsk el så. Plus att du alltid kan stabilisera med mer marsanpluver
    Matilda, Matilda........
Svar på tråden Tårttråden del 17