• Vädur 78

    gravid med ivf och bf sommaren 2010 del 2

    vi som gjort ivf och äntligen har fått vårt efterlängtade plus

  • Svar på tråden gravid med ivf och bf sommaren 2010 del 2
  • Höst flickan

    Jag funderar mer o mer på igångsättning denna gång.......
    Vill inte riskera att det blir en för stor unge..


    Nedräkningen har börjat....nu vecka 34...
  • Höst flickan

    Josefin L hoppas du då får det beviljat, el att du kan prata om förlossning med någon el få någon bra doula.


    Nedräkningen har börjat....nu vecka 34...
  • Vädur 78
    Clearblue skrev 2010-04-22 15:48:20 följande:
    Jag känner exakt som du! Helst vill jag inte ha besök av någon alls inom de närmaste veckorna! Jag vill att bebben ska återhämta sig och växa till sig, bli starkare innan lillen utsätts för andra människors bakterier. Min svärmor har sagt att hon längtar efter att besöka oss på BB....  och hm... hon är världens gulligaste jag vill inte såra henne... rys... men vill inte ha besök. Puh! Lite hönsmamma redan innan man blivit mamma kanske men så känner jag.
    Här får inte ens syskon komma och hälsa på när man är på BB, så det är skönt att ingen kan komma dit
    CARLANDERSKA ÄR BÄST!!!♥♥♥
  • Vädur 78
    Josefin L skrev 2010-04-22 17:05:16 följande:
    Jag har oxå begärt snitt, men är jätteorolig för att jag ska få ett nej. Vet att det kan vara väldigt svårt att få och jag ska träffa en läkare som är känd för att vara hård. Nervöst! Måste ladda upp med ett riktigt bra försvarstal känns det som!! Vilka frågor fick ni andra när ni träffade läkaren? Har ju ingen aning om vad dom baserar sitt ja eller nej på! Jag har ju själv ingen medicinsk orsak, bara extrem förlossningsrädsla.
    Första gången jag var där var det både en BM och överläkare med. De försökte göra allt för en vaginal förlossning. Men jag är livrädd för smärta i och med mina EP anfall men de såg inget medicinskt hinder för mig ändå. Sen var vi på samtal nr 2 med bara en barnmorska men jag var fortfarande helt inställd på att jag ville ha snitt och då bokade de in ett tredje besök och där överläkaren var med igen. Var jättenervös igår men de ifrågasatte inget alls igår utan bara frågade om vi var medvetna om riskerna vid kejsarsnitt och när vi sa det gick hon och bokade in operationstid.
    De sa att de aldrig nekar någon men oftast vill de att man går på några samtal först innan det beviljas.
    Men det gäller nog bara stå på sig och vara insatt i hur det går till vid kejsarsnitt och vara påläst om riskerna osv.
    Jag har gråtit och spelat psykfall oxå
    CARLANDERSKA ÄR BÄST!!!♥♥♥
  • Dipsy

    angående trombylen så har jag haft näsblod redan tidigt i graviditeten...varje morgon har jag varit helt tät och snytit ut massa koagulerat blod (varning för känsliga )...vissa mornar och kvällar rinner det även ut....och jag som aldrig blöder näsblod i vanliga fall....så nog påverkar trombylen kärlen alltid...men det kan väl vara klokt att sluta ett par veckor innan så man inte förblöder under förlossningen....

  • mammaNena

    hm, det va en VÄLDIGT LITEN hög vi fick ihop som va neutrala kläder. hade kunnat sälja hur mycket som helst, men har liksom ingen lust att sitta på tradera eller blocket. hade varit lättare med någon form av loppis, men det finns ju klart inte här i byhålan!

  • pessl
    mammaNena skrev 2010-04-22 19:20:28 följande:
    hm, det va en VÄLDIGT LITEN hög vi fick ihop som va neutrala kläder. hade kunnat sälja hur mycket som helst, men har liksom ingen lust att sitta på tradera eller blocket. hade varit lättare med någon form av loppis, men det finns ju klart inte här i byhålan!
    Vi gick igenom gamla kläder efter akutbesöket på förlossningen förra veckan. Blev glad då jag såg att de flesta kläderna upp till 74/80 är könsneutrala. De kan vi använda till den nya killen. Kläderna därefter är en ren orgie i rosa, lila och glitter.
  • Clearblue

    Helenas: Blir spännade att se vem som föder först då ;=)

    Det ska bli så kul att se när allas bebbar ploppar fram här, det kommer bli en strd ström med bebisfödslar, kul :)

    Vädur: Vi har patienthotell man flyttas över till direkt och där tror jag absolut man får ta emot besök (tyvärr...). Märkligt tycker jag att det ens blir diskussion om snitt när du har ep. Borde inte vara någon diskussion, men det är klart, det är väl iofs bra att de vill att ni tänker igenom ordentligt och så. Men skönt för er att det är beviljat eftersom det var det ni ville.

    Längtan: 2,5-2,7 kg låter litet.. har du inte missat ett kilo nu eller är det önsketänkande? tror min bebbe är beräknad till ca 3,4. Hade en  kompis som fick en 5 kgs babbe, det var grejer det (aj aj aj).

  • längtan efter lillamirakel

    Clearblue: hihi.. Näe.. det ena paketet är för bebisar mellan 2 kg och 5 kg och det andra för bebisar mellan 2 kg och 4 kg. Tänker inte klämma ut en 5 kg bebis Det var det jag menade!


    ♥ BF 2010-06-20 ♥
  • Dipsy

    jag fick en 5 kilos gosse och alldeles perfekt...skulle inte säga att det var jobbigare än dotterns födsel som vägde kring 3500...huvudomfånget är ju det samma....

Svar på tråden gravid med ivf och bf sommaren 2010 del 2