• Saga09

    Brudarna babblar vidare 8

    Hej tjejer,

    Är totalt internet lös hemma.. nåt tekniskt problem så jag har inte haft tillgång till nätet sen i onsdags nu eller nåt sånt.. phu... man blir lite handikappad faktiskt...

    Inne på 3:e arbetsveckan nu och det går ju bra hittills.. men det ska bli såååå skönt med lite julledigt snart. Man är ju ovan med jobb.. HAHA.. ja gud ja...

    Susie: Åh vad det låter härligt med UL.. igen..  tänk att tiden gått så fort iår iallafall.. snart så kommer din lilla tjej ju :) wow.. :)
    Vad är du funderar över kring snitt? Jag delar gärna av mig av min egen erfarenhet..

    Nu måste jag jobba vidare

    KRAM

  • Saga09

    Susie:

    Personligen så tyckte jag att kejsarsnitt var jättebra. Man får en jättebra ryggbedövning som gör att man är helt väck från bröstet och neråt kan man säga. Vet att jag försökte vicka på tårna men det var ju såklart helt stört omöjligt. Efter snittet så kändes det absolut ingenting på säkert en 5-6 timmar ( effektiv bedövning vill jag lova)
    och när bedövningen släppte så fick man gott om smärtlindring i form av morfin. Klart man är lite groggy efter det men smärta behöver man inte i den utsträckningen iallafall.

    När de skulle ta ut Saga så fick jag först ryggbedövningen och sedan lägga mig på britsen - Tommy satt brevid mig. Innan de skulle börja frågade de om det kändes när de nöp i magen och jag hade noll koll på vad de höll på med - det kändes ingenting. Själva snittet tog kring 10 minuter - när de tog ut Saga kändes det ingenting - helt plötsligt hörde jag bara hur hon skrek.. då hade hon inte kommit ut ännu.. haha..

    Tommy fick gå iväg med Saga i kanske 10 minuter för att sätta på blöja och så medans de sydde ihop mig - kändes ingenting över huvudtaget.

    På uppvaket var vi alla 3 - jag fick ha Saga vid bröstet och de försökte att hon skulle ammas lite. Där låg vi i kanske 4 timmar och sedan fick vi åka upp på salen. Vi fick vara tillsammans hela tiden.

    På kvällen ( jag snittades kl 10 på  fm ) fick jag försöka ställa mig upp och det i sig var kanske inte så kul för då gjorde det ont - kanske inte alls konstigt med tanke på att man genomgått en operation på förmiddagen.

    När jag skulle hem fick jag ordination om att äta smärtstillande och inte göra för mycket de första dagarna. Jag hade som mest ont de första 5 dagarna då jag inte var så rörlig men sen försvann det väldigt fort och man blev mer och mer rörlig.

    Skulle det bli så att du får ett snitt så kommer det bli jättebra iallafall :)

    Kram

  • Saga09

    Domenica: Jadå det funkar bra på jobbet. Men som sagt man blir ju lite degig i huvet av att gå hemma.. haha.. nej då skämt åsido men att få använda huvudet till att tänka är man väl inte van vid i den utsträckningen.. lite annorlunda att analysera siffor och grejer när man annars mest tänker på vad Saga hittar på för hyss...

    Saga mår bra - hon har nog lite mamma aggrisivitet nu bara. Inget jag gör är bra nog men med Tommy är hon hur snäll som helst.. jaja det är väl en smäll jag får ta som är borta så mycket.. :(
    På sin 15 månaders dag gick hon för första gången längre än 3 steg.. skrattade så hon tjöt för det var så kul :) då blir man ju lite stolt.

    Haha har Bella upptäckt katterna nu.. ja de får det hett ( katterna alltså) när det börjar krypas efter dem.. Saga ska runt runt i lägenheten och hela tiden skriker hon "kaaaaa kaaaaa" och tittar efter katten... haha

  • Saga09

    Glöggkväll lät inte alls dumt....

    Här händer det nog tyvärr inte så mycket.. det är mest hem - leka med Saga och sen i säng som gäller för mig. Usch vad trist det låter men jag orkar verkligen inte med så mycket just nu. Har jour i helgen ( känns som flera år sedan.. det var ju det.. juli närmare bestämt 2009.. en halv evighet sedan,, ) har julfest med familjen på söndag här på jobbet... men som sagt ganska så lugnt..

  • Saga09

    Godmorgon,

    Gud så det snöar :(

    Susie: Åhhh jag blir alldeles varm inombords nu.. så fantastiskt...
    Tiden kommer gå så fort och snart så har du din lilla tjej hos dig. Vet du 5:e januari var det datum som jag plussade på.. *s* verkar som det finns lite roligt med just den dagen :) och nu ska du få din lilla tjej på samma dag.. jag blir sååååå glad för din skull.

    kram

  • Saga09

    Icka:

    Visst är de för härliga de små när de hittar sina fötter :)
    Ang det här med snittet så har jag fortfarande ingen känsel precis ovanför - det är nog helt normalt eftersom nerverna blir skadade i samband med ett ks.. men ont gör det ju absolut inte utan känns inget alls...

    Susie:
    Oj oj vad du har haft mycket jobbiga saker för dig.. men så skönt att höra att allt är bra med dig och bebisen.Gud nu är det verkligen inte lång tid kvar.. hur fort går det egentligen?

    Till frågan om mat - alltså jag fick inte äta från kvällen innan - kommer inte alls ihåg tiden men frukost fick jag inte äta iallafall. Snittades vid 10 och låg kvar på uppvaket till 14 kanske.
    När vi kom upp på avdelningen fick vi smörgås, te och juice både jag och Tommy så vad jag vet inte alls ang maten direkt. Sen kommer jag inte ihåg om jag åt mer den dagen - morfinet gjorde mig nog en aning förvirrad. Till den som frågar mig brukar jag kunna säga att de 2 dagarna jag låg där var toppenbra för jag har typ inga minnen direkt - skapligt konstigt. Eller minnen jo men allt kändes så bra ( kan ju kanske bero på all smärtstillande man fick.. hm hm.. )

    Kram

  • Saga09

    Hej bästa tjejerna :)

    Åh en massa fantastiska bilder fick jag se när jag loggade in - så glad man blir :)

    Domenica: Vilken fin bild på Isabella *s* jättefin mössa :)
    Vad tycker hon om vintern då?
    Saga tycker snö är jättekul.. haha.. fast hon tycker nog det är lite konstigt när det är såhär kallt ute.. brrr..

    Susie: Vilken fin säng:) Gud jag kommer ihåg när man fick upp sängen och bäddat den hur himla verkligt allt blev. Kanske lite extra för att man visste när bebisen skulle komma på dagen.. man går ju bara runt och myser och väntar.. men snart snart så... såååå härligt:)

    Vilka fina bilder du fick på 3D - visst ser de lite ihoptryckta ut men på det stora hela tycker jag att de korten är jättefina. Saga såg verkligen precis ut som hon gjorde på sina 3D kort... fast det var ju lite svårt att se allt kanske när man var på UL:et..  *s*

    Jättefint kort på Jolina med - ser hon jättemycket fram emot bebisen nu?

    Icka: Vad söt Alice är:) Och så fort tiden går.. nu är hon ju snart 4 månader redan. Tittade tillbaka på bilder förut och slogs över hur extremt mycket de ändras på bara 1 år. Galet..

    Vad gör ni alla över nyår?

    Kram

  • Saga09
    Domenica: Ja tänk nästa vinter är din skrutt redan 1½ år.. och Saga över 2.. uhhh konstig tanke ;)

    Nyår ja.. vi kommer vara hemma - har väl egentligen inte orkat med att planera in något så vi kör en ensam hemma middag för 2 *s* titta på stackars katten som avskyr fyrverkerier och hoppas att Saga sover sött som förra året...
    Låter spännande att fira sådär med människor man inte känner för väl.. kan nog bli riktigt kul hoppas jag :)
Svar på tråden Brudarna babblar vidare 8