• domenica

    Brudarna babblar vidare 8

    Hej tjejer - då kör vi igen

    Vågade inte riktigt sätta en ny slags rubrik för tråden (ni vet vilken) men jag vet att vi snart är där - nu är vi nära målet brudar!!

  • Svar på tråden Brudarna babblar vidare 8
  • icka76

    Domenica: Känner igen det du skriver om. Jag har iofs fått en mängd nya "vänner" nu när jag fått barn men de gamla träffar jag mer sällan. I några fall handlar det om att de inte har barn och i andra att de jobbar och jag går hemma. Vi är helt enkelt inte på samma nivå i livet. Tråkigt när det händer. Tänkte på er idag när jag läste att alla resebolag ställer in sina resor till Egypten. Har ni hört nått ang. er resa? Får ni boka om till annat resmål?. Kram

    Åsa: Visst är det härligt med dagis Jag och min vän brukar skoja om att man borde skicka ut 2 åringar i krig för de skulle slå ut varenda armé med sina baciller. Snacka om suverän biologisk krigsföring. Samma vän fick ta ur sin då 1,5 åring från dagis i ca 2 månader för hon var sjuk hela tiden. Det tog 2 månader innan hennes immunförsvar var tillräckligt bra igen.

    Ego: I morgon är det dags för min datortomogrfi på buken. Fick reda på att utöver den kontrast jag ska drick så ska jag även få intravenös kontrast, jag som hatar att bli stucken Tänk på mig i morgon bitti, för det är synd om mig som ska både ska tvingas dricka sörjan och få den insprutad. Jag kommer att vara självlysande.

  • domenica

    Mmm, det är nog lite av varje som spelar in när man glider ifrån gamla vänner... Den här veckan har jag träffat 6-7 kompisar och haft fullt upp så helt ensam är jag ju inte Är väl bara den där riktigt nära samhörigheten man saknar ibland. Tack för ert pepp tjejer!

    Åsa: hur mår ni nu? Är väl mer regel än undantag att man får vabba hit och dit med dagisbarn, svårt att fatta att man själv är inne i den svängen snart Hoppas ni är krya nu!

    Icka: alla resor tom 23/2 är inställda än så länge. Vi åker ju inte förrän i april. Får väl se vad som händer, det löser sig Finns tre alternativ: vi åker ner till ett - förhoppningsvis - mer demokratiskt Egypten, vi får omboka till annan resa, vi får pengarna tillbaka.
    Lycka till imorrn, tycker nog att de är onödigt taskiga mot dig men jag ska tänka på dig! Kram

    Susie: hur gick det med vagnen? Och hur är det med lilla Violas mage? Vad sa de på BVC?

    Imorrn kommer mannen hem efter en tredagars konferensresa så då ska vi mysa Och på lördag blir det fest för mig!
    Vad händer hos er i helgen?

  • Saga09

    Hej tjejer,

    Icka: Jag hoppas att allt har gått bra idag.

    Domenica: Njae alltså Saga mår ju bra men nu har jag blivit magsjuk. Kräktes 4 gånger igår - där rök mitt 10 års jubileum eller nåt sånt... gräsligt iallafall.
    Mår pyton men var tvungen att hasa mig in till jobbet 1 timma för jag hade deadlines som jag var tvungen att få gjort *suck* men nu är jag hemma igen..
    Med det sagt har jag ungefär 0 planer för helgen - har jour men tror inte det blir nåt jobb för mig direkt...

    Funderar på vad jag ska äta - har inte ätit sen igår morse men något säger mig att jag måste försöka få i mig nåt...

    Nej nu ska jag sätta mig i soffan och kolla på nån film om jag kan hitta nåt..

    kram

  • Susie
    KÄRASTE vänner!

    Vad jag saknat er och velat skriva.... Har haft en riiiktikt intensiv period nu men inget som är nåt utöver det som hör till
    Tycker mest jag ammar o ammar hela tiden, byter blöjor och plockar o tvättar. Känner mej lite smått deprimerad faktiskt Det e nog kombinationen av alldeles för lite sömn, att man e instängd ganska mycket, dottern har börjat bråka om det mesta och jag har en massa besvikelser på karln
    Egentligen är allt bra men ibland blir man ju lite extra känslig och jag e nog definitivt i en sån period Icka, Åh missade fredagen Hoppas allt har gått bra! Berätta när du orkar, hoppas du slipper ha för ont gumman! Kram!

    Domenica,
    Kära vänHjärta Du är inte ensam! Jag känner sååå väl igen mej i det du skriver och det e sorligt. Jag va väldigt deppad, ungefär runt samma tid då Jolina var i Bellas ålder. Upplevde samma när jag var gravid......Endel av mina vänner som jag kände var nära vänner liksom bara "försvann", jag ringde dom och ville ses över några glas (alltså inte när jag va gravid), ses o fika, shoppa, ja allt som innan jag hade barn men ändå var det dom som liksom droppade av och inte hörde av sig....Kände mej väldigt deppad över det och kunde inte förstå det med tanke på att jag absolut värnade om mina "singel vänner" och vänner som inte ännu hade barn och ville behålla dem även om jag fick barn....Men men, jag säger som Icka, man e ju på olika nivå men ändå inte, det e verkligen deras förlust! Dessutom lär man ju känna andra vänner när man får barn och världen öppnas verkligen då tycker jag vad gäller vänner och "vänner".
    Tråkigt att du har kännt såhär gumman och förstår dej verkligen som sagt. Massor med Kramar och jag vill vara din kompis, önskar att vi framöver kan ses lite mer och kanske "festa lite" shoppa eller bara "mamma hänga med ungarna"
    Hur går det med mannen? E ni mer samspelta nu än för några veckor sen? Här är det förjävligt irriterat tyvärr  
    Oj, å du som efterlyste "glada tjejer" HA HA HA!
    Skönt att det ordnar sig oavsett hur det blir med Egypten

    Våran vagn e till total belåtenhet! Jag har varit ute på ett par riiiktigt härliga långpromenader längs vattnet och bara njuuutit!Solig Jag mår så himla bra nu i kroppen, frånsett ett ryggskott som spökar ha ha ha! Det e väl allt bärande och ingen magmuskulatur som satt sina spår Är i full gång med "bantning" vilket e sååå skönt! Har redan gått ner 3 kilon på 2 veckor. Alltså jag bantar inte utan äter efter en lagom kalorinivå, så jag äter ju lagom och nyttigt, frånsett en o annan chokladbit när jag känner mej som deppigast!
    Viola mår bara fin fint, den lilla sötnosen med den stooora kalufsenHjärta Magen känns lite bättre men hon spänner sig endel. Hon är en glupsk liten tjej Förra veckan gick hon upp 250 g och veckan innan hela 450g!!! så allt funkar bra med amningen som ni förstår hihihi. Tycker nätterna blivit liite mer OK, vet inte, men det känns som hon vaknar liiite mer sällan..... 23.30, 02,30, 04.30, 06.30, 08.30......Det är hennes tider då hon vill amma i ca 30 min....så visst e man lite sliten allt! Dock känner jag mej bortskämd med att hon somnar om ganska fort efter när jag släcker lampan o ger henne nappen, ibland blir det lite krångel och skrik men oftast inte. Däremot har vi haft några tillfällen, tänkte kolla med er andra vad er erfarenhet är. När de har ammat (har bara hänt på kvällen), är mätta men fortsätter att "tokgapa", hacka och kasta med huvet, man ger bröstet igen fast hon borde va proppmätt, hon tar bröstet, släpper och gallskrikerSkrikandes Min egen tolkning är att hon inte vet vad hon vill och egentligen är hon övertrött? Vad känner ni? Alla fall, när det har hänt har det bara blivit värre o värre när jag försökt amma och när jag väl tagit bort bröstet och börjat "gå runt med henne o vagga" henne så har hon slocknat som en stock på två sekunder...... Gärna tips o erfarenheter efterlyses från er fd ammande mammor

    Åsa, Åhh fy va jobbigt det låter! Din stackare! Krya på dig gumman o hoppas du känner dej bättre nu!

    Kramis på er! 
  • icka76

    Susie: Vilken skönhet Undersökningen gick bara bra. Sörjan var vidrig men gick ner blandad med saft, men det dröjer innan jag kan dricka saft igen. Det kändes ingenting när ssk satte nålen i armen. Ska få svar den 1/3.
    Jag har även fått en infektion i näsan. Har haft en massa sår i näsan en längre tid pg.a. av överkonsumtion/beroenda av nässpray. I söndags svullnade hela näsan upp, gjorde skitont och blev röd. Sökte akut och fick penicillin. Vad trist att du känner så om D, har ni pratat om det? Det är tufft när man är på olika nivåer. Min D har svårt att förstå att jag känner A bättre än honom, han är nog lite sotis på det. Hon har även börjat bli lite mammíg, speciellt när hon är lite lessen. Hoppas innerligt att ni kan lösa era problem. Är Jolina svartsjuk?

    Jag och en tjej i min mammagrupp har praat om att åka till Kreta i slutet av maj, skulle vara så skönt. Vi ska ha med barnen så klart men karlarna får stanna hemma.

  • domenica

    Hej på er!

    Susie: Vilket underbart inlägg till mig - TACK Hjärta Det som sårat mig mest gällande vännerna är att vi har varit ett gäng i flera år. I gänget finns det singlar, barnfamiljer, barnlösa, par.... Helt plötsligt är det dock så att flera av dem träffas mer regelbundet utan att jag/vi bjuds in. Tror inte att det är med flit men såklart undrar man ju... Speciellt en av de här tjejerna har jag varit väldigt nära men nu verkar hon stå de andra närmre. Om jag ska se på det med lite självinsikt så tror jag att mycket av det här handlar om att de bara har varann medan jag och mannen har flera olika "gäng" som vi ingår i. T ex en midsommar så är det inte självklart att vi spenderar den med dem utan man kanske hunnit planera annat men för dem är det självklart att det är "gänget" som ska fira ihop. Förstår du? Så jag har säkert del i det också men det känns ledsamt att inte ingå på samma självklara sätt som förut. Himla deppiga dagar hade jag men nu känns det bättre, jag har så mycket annat/många andra!

    Mannen och jag är på banan igen, häromdan kom han hem med blommor för att muntra upp mig och på griffeltavlan står små söta hälsningar Jag älskar honom!

    Jag träffas förresten gärna framöver för fika/fest/lekdejter!!

    Härligt att ni är nöjda med vagnen! Inte lika härligt att du och D har det tufft Det går ju upp och ner, är det nåt du vill dela med dig av så finns vi ju här (både i tråden och inboxarna)!
    Skönt att du tycker att amningen funkar och nätterna känns bättre men du ammar ju för fasen varannan timme!! Och om hon ammar i en halvtimme och sen kanske styr lite till så är det ju knappt 1½ timmes vila emellan, tacka f**n för att du är trött!
    Känner så väl igen det där med att de hackar mot bröstet och skriker fast de inte vill ha mat. När jag försökte trycka in bröstet (haha) så blev hon skogstokig och gapade ännu värre. Tror också att de liksom bara vill ha närhet, söker sig mot bröstet men sen upptäcker att det inte var vad de ville. Tyvärr har jag inte nåt bra råd mer än att fortsätta gå runt med henne då, den "fasen" gick faktiskt över ganska snart. Håller tummarna för att det blir likadant för Viola!

    Hon är ju underbar förresten! Så stor hon har blivit, ska bli kl att träffa henne "på riktigt" sen Håret är så härligt, B har ju inte ens en sån kalufs nu... Sötis!

    Stor kram!

Svar på tråden Brudarna babblar vidare 8