Fläskfile recept!
Fylld fläskfilé med ananas och kokos500 g fläskfilé
1 ananas ca 600 g
½ liten rödlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk curry
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl vispgrädde
½ dl kokos
Gör så här
Putsa flälskfilén och skär en djup skåra längs med filén. Skala och dela ananasen. Ta bort den grova stocken i mitten och tärna fruktköttet. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Blanda ananas och lök och krydda med curry, peppar och salt.
Fyll fläskfilén med ananashacket. Bind upp filén eller fäst ihop med tandpetare. Lägg resten av fyllningen vid sidan om filén.
Stek fläskfilén i 225°C, ca 35 min. Späd efter halva tiden med grädde och strö över kokosen.
Servera filén uppskuren med ris, gärna jasminris, och sallad.