• Stossan

    Vi som plussat i februari 2008 forts. (VIII)

    Två år har det gått sen vi plussade efter många års längtan. En del av oss fick hjälp genom IVF och några på "annat" sätt. Våra barn växer och blir stora och tar tiden "ifrån" oss. Vi har nog alla fullt upp på dagarna att familjelivssidan inte besöks lika flitigt längre. Men ett inlägg då och då är trevligt...och lite tips och idéer i svåra tider...
     
     Födda

    Selenea: Flicka, 20/9
    Peki: Pojke, 28/9
    Tic1: Flicka 30/9
    lillawi: Pojke & flicka 7/10
    embla253: Flicka 13/10
    Fjällsippan: Pojke 14/10
    Cakan5: Pojke 14/10
    Stossan: Flicka 19/10
    Primrose: Pojke 22/10
    Selinda: Flicka 22/10
    Pajama: Pojke 29/10
    Carrie: Pojke 1/11
    SysterYster2: Flicka 10/11
    Lycklig 78: Pojke 15/11

    Länkar till tidigare trådar:





    www.familjeliv.se/Forum-7-139/m46047536.htmlwww.familjeliv.se/Forum-7-139/m32421531.html
    www.familjeliv.se/Forum-7-139/m29474744.htmlwww.familjeliv.se/Forum-7-139/m34967649.htmlwww.familjeliv.se/Forum-7-139/m38054168.htmlwww.familjeliv.se/Forum-7-139/m43588833.html
    FD Extreme babymaker -numer mamma till Julia född 19 oktober 2008
  • Svar på tråden Vi som plussat i februari 2008 forts. (VIII)
  • Stossan

    Jahaja...vardagen går ju bara så fort! Känns helt okej att jobba...o Julia trivs på sin förskola. De är imponerade av hur mycket hon snappar upp. Hon suger verkligen åt sig som en svamp av ord o vad man gör o annat.
    "mocka/mockain" = mockasin
    "iiiis" = ris
    "nacka" = knacka
    "pu-ka" = pulka
    "bambam" = armband
    "maka" = smaka
    "tänna/tända" = tända
    "mö" = mörkt, mössa
    "Ea" = Eva....just namn tar hon de två första bokstäverna i många lägen "Ma" = Martin, Madicken "Ka" = Karin.
    o hel del till o så de där vanliga...mamma, pappa, mormor, lampa osv....

    En riktigt goding är hon!
     
    Är idag hemma o vabbar för första gången...Julia kräktes imorses...blöjan innan va inte så trevlig o den har efterföljts av andra goa blöjor...men inget mera kräk.

    Fortfarande inget nytt på syskonfront här...är SÅ nöjd för tillfället...Hur hinner man med fler barn än ett? Men vi har ju som sagt ingen åldersbrådska..O det känns som om sambon behöver få ordning på sin rygg...är både fysiskt o psykiskt påfrestande för honom....inväntar en magnetröntgen...

    Hoppas att allt är bra med er alla!
    Kram


    FD Extreme babymaker -numer mamma till Julia född 19 oktober 2008
  • Primrose

    Jo, tack här flyter vardagen på! O är förkyld med feber i dag så vi stannande hemma från öppna förskolan. Han kommer inte att börja på vanlig förskola förrän tidigast i höst. Nu försöker vi annars vara på öppna förskolan 2-3gg/vecka och så går vi ut och gör något annat skoj de andra dagarna.

    O säger inte många ord (nej, där, bada) men han förstår massor och kan gå enklare ärenden ( ). Han hämtar saker om man ber honom, han stoppar tillbaka saker han har plockat fram etc. Han började kravla och krypa vid sju månader och älskade verkligen att krypa (snabbt som attan). Men nu går och klättrar han hellre. Och springer gör han också.

  • Selenea

    Gjorde ÄP inför vårt sista syskonförsök idag. Fick ta dubbla sprutor i 3 veckor den här gången och det resulterade i ynka 4 ägg. Visserligen vårt bästa resultat, men känns förjävligt efter hela proceduren jag gick igenom för att få dem. ET blir på onsdag, om allt går som det ska.

    Freja (som är äldst av våra små mirakel i tråden) går fortfarande inte och hon säger inte så många ord heller. "Mamma", "titta" och "kisse", och att jama som en kisse, det är ungefär vad hon kan. Däremot pratar hon en hel del på sitt egna språk och hon går längs möbler och om man håller henne i handen. Börjar bli rädd att det är något fel på henne eftersom hon är så sen i utvecklingen, hon är ju född för tidigt och hon var ju tillväxthämmad, samtidigt som jag känner att jag ju älskar henne lika mycket ändå. Men det är jobbigt att höra om vad alla andra kan, speciellt yngre barn, när hon själv ligger så långt efter. Folk tittar alltid så konstigt på en när man säger att hon snart är 1,5 år och fortfarande inte kan gå. Som om vi gör något fel eller så.

  • Stossan

    Selenea...utvecklingen är ju väldigt individuell. O det är ju inget ni som föräldrar kan snabba på..det kommer när hon är mogen. Men vad jag har för mig att vår bvc-sköterska sa va att går de inte vid 1½ år då kollar de närmre på det. Vissa barn tar ju in jättemycket innan de själv börjar prata...o då rinner det ut som ett vatten.
    Hoppas ni har ett bra bvc som ni kan prata om era funderingar kring..det är ju viktigt att man inte går och undrar. O OM det skulle vara något avvikande så är det ju toppen att det upptäcks tidigt och tas på allvar...så stå på er om ni inte känner att ni får den bekräftelsen från bvc....Det kommer ska du se...
    Håller tummarna att ni får ett syskon tillbaka imorrn!


    FD Extreme babymaker -numer mamma till Julia född 19 oktober 2008
  • SysterYster2

    Hej! Tack Stossan för att du har koll på tråden och fixar ny trots att vi inte är så aktiva.

    Har nu på allvar börjat fundera på syskon till H. Mår inte så bra psykiskt igen av att "alla" blir gravida så fort de tittar på varandra. De kan planera in så att bebisen kommer då de vill ha den... Är nu två stycken i föräldragruppen som är gravida. Som tur är så är papporna hemma där så jag slipper träffa de gravida... Vet att det inte är så snällt att säga så... Vi har bestämt oss för att köra med äl-stickor i ett par månader och ha sex på beställning igen... Inte så kul kanske... Fungerar inte det så ringer jag gyndr igen för ev remiss till Carlanderska då vi inte har några frysisar kvar på su. Känns något bättre nu när jag och sambon pratat om det ordentligt och vi har påbörjat det hela.

  • Selenea

    SysterYster: Det ÄR jobbigt att alla andra kan få barn på beställning. Samtidigt är jag ändå tacksam för vår resa, för den har gett oss en insikt vi aldrig skulle ha haft annars. Ruvar nu på två små embryon och vet att det är vår sista chans till ett syskon. Det känns konstigt, lite orättvist, men samtidigt så enormt efterlängtat om det nu blir ett eller två barn av det hela. Blir det inget...ja, det är orättvist. Men desto mer lär vi ju inse vilket mirakel Freja verkligen är. Även fast vi redan är fullständigt förälskade i henne .

  • Primrose

    Här gjorde vi också ett seriöst hemmaförsök med bebisverkstad den är månaden. ÄL-stickor, progesterontillskott från ÄL och sex på beställning varannan dag. Men det funkade inte. Eftersom jag har åldern emot mig blir det ett par försök till,  t o m mars månad, sedan får det vara. Vi hoppas förstås ... men samtidigt har vi redan fått vår underbara pojke och är så lyckliga över honom att om det inte blir ett barn till så är det inte hela världen.

  • Peki

    Här är det också full fart! C började på dagis 1 dec men ett långt jullov och några sjukperioder har gjort att det inte blivit så lång tid som det låter. Det funkar bra tycker jag. Dagis är litet och det är barn i alla storlekar vilket funkar fint.

    Carl är motoriskt och fysiskt fortfarande rätt framåt och hyfsat tidig. Han är aldrig still en sekund och äter som en häst för att hålla kapp med all energi han gör av med.

    Däremot pratar han inte alls. Eller rättare sagt, pratar gör han men inga ord som man förstår mer än 'ka' som betyder titta. Sedan finns det ett gäng vanligt förekommande ord till som vi inte lyckats identifier som 'koa' 'ke' 'ga' och liknande. Igår fick jag för mig att 'koa' är träd/grenar men jag är inte säker . Han har kunnat säga mamma och pappa i evigheter men använder dem inte.

    Han fattar en massa däremot och gillar jättemycket att hjälpa till med att duka fram och av och flytta runt saker när man ber honom. Talet kommer nog så småningom. Han är väldigt duktig på att göra sig förstådd med kroppsspråk och genom att dra iväg med den han pratar med och visa.

    Han är fortfarande grymt envis! Jösses vad mycket vilja han har och ideer om hur det mesta ska vara och vad han ska göra och inte göra. Det är först sista tiden,  efter ca 8 månader! av protester som får vi borsta hans tänder utan att han skriker *pust*

    Några syskon lär det inte bli om det inte blir spontant men C är ju ett mirakel i sig så jag har slagit mig till ro med det även om det så klart är en sorg att inte få några syskon.

    Selenea: Jag kan förstå om du börjar bli orolig men du måste ta med i beräkningen just att hon är för tidigt född. Hjärnan utvecklas inte snabbare för att barnet kommit ut ur magen utan allt sker i samma ordning och tid. Du måste kompensera med de veckor hon var för tidig när du ser till hennes mentala ålder. När föddes hon? Var det inte typ 2 månader för tidigt? Om jag minns rätt så föddes hon några veckor innan C, men han föddes efter ca 41 veckor och hans hjärna hade så klart hunnit mycket längre.

    Om hon går längs väggar och saker så är hon ju på gång. Hon pratar dessutom mer än C gör så det andra kommer nog vartefter tror jag .

    Vi ha några kompisar som fick barn ett tag efter oss. Deras kille fyllde 1 år i början på januari och han står inte själv ens. Han ställer sig upp mot saker och välder omkull. NÄr han var 9 månader kunde han inte sitta själv, men man ser ändå att han utvecklas även om han ligger efter C vid samma tid. Vad jag vet så har de inte kollat om något är fel utan tar det med ro.


    Man har inte roligare än man gör sig
  • Carrie

    Tack Stossan för ny tråd!

    Vad roligt att läsa om hur det går för er andra.

    Selenea: Förstår att det känns jobbigt för er att Freja inte har nått lika långt i utveckling som andra i hennes ålder men jag hoppas att ni har ngn bra person att prata med om detta. Barn utvecklas ju olika så man ska ju inte jämför även om jag vet att det är lätt att göra det. Freja tar det i sin takt.

    Ni är så mkt längre än oss i tankarna/försök när det gäller syskon. Jag vet inte om jag fixar att ta hand om en bebis nu med tanke på hur krävande Ludvig ff är och hur dåligt vi sover på nätterna..... Tänk om vi skulle få ytterligare ett kolikbarn, nä det där får vänta ett tag till.

    Ludvi är ff ganska ledsen när jag lämnar på förskolan, han har ju iofs bara gått en vecka på "riktigt" eftersom sambon började jobba förra måndagen. Det blir ungefär 3 dagar per vecka på förskolan & då är det i princip bara en av de dagarna Ludvig är där kl. 7.30-15.45 så han har inte så långa dagar och det är skönt.


    Äntligen! 1/11 08 föddes vår son!
  • Fjällsippan

    Vi är i full gång med syskonförsök - men inte mina äggstockar. Är på sprutdag 6 idag och läkaren kunde se 4 blåsor på gång. Väntar svar på blodprov, men gissningsvis blir det en ordentlig doshöjning ikväll, eller så får vi avbryta. Tar det med lugnan ro, har inte tid att bli upprörd.


    J håller låda hela dagarna i ända. Tyvärr "vill" han mer än han "kan", och huvudet och benen verkar inte vara helt synkade när han far fram som ett skottspole och i helgen föll han pladask på munnen...igen! Han har ju redan slagit av en framtand när han var 11 månader. Den här gången blödde det rejält, och han fick en stor fläskläpp. Tänderna ser ut att ha klarat sig, men det blir ett tandläkarbesök imorgon för att vara på den säkra sidan. 
    Oj, nu vaknar Julius. Skriver mer vid annat tillfälle.
     
    Kram till er alla.  
Svar på tråden Vi som plussat i februari 2008 forts. (VIII)