• Laisa

    Decembermammor Hudik 05, tråd 13... Forts!

    Jahapp då fortsätter vi här med våra diskussioner om stort och smått!
    Välkommen in!


    Förvirrad tvåbarnsmorsa till Emmy 051213 och Tim 071129
  • Svar på tråden Decembermammor Hudik 05, tråd 13... Forts!
  • Laisa
    Men hualigen, stackars Jeppe!! Lät verkligen inte somnån höjdare... Men tur det var armen, som sagt och inte nät "värre".
    Typiskt, jag har precis lovat bort mina tjänster som speaker på Tunalids dressyrtävlingar på söndag, så jag blir där från 8-14 som det ser ut och sen är väl fårens dag slut Det var ju mysigt ifjol så jag hade gärna kommit annars! Om ni får till nån träff så får ni ha så mysigt ni som åker dit!

    Ser också väldigt fram emot att gå på bröllop!! Men sofi, en liten "vett och etikett" fråga... Ni har angett kostym. Enligt klädkodsreglerna är det antingen kavaj eller mörk kostym, vilket har ni egentligen tänkt er? Mörk kostym är väl lite snoffsigare med llängre klänningar medans kostym kan vara knälångt eller t.o.m tvådelat om det hör ihop.... Bara så vi inte klär upp oss fel liksom
    Förvirrad tvåbarnsmorsa till Emmy 051213 och Tim 071129
  • Marre78

    Då måste jag oxå fråga om klädseln. Jag har nämligen 20 kg övervikt och har ganska svårt att hitta nåt snyggt plagg, sen ska jag samtidigt hitta nåt som går att amma i....svårt!! Så jag kommer att komma i det jag kommer i helt enkelt, klänning eller kjol vet jag inte än. Hoppas det är ok Sofi??

  • Marre78

    Hade inte riktigt tänkt på klädkoden så noga förrän du skrev om det Lisa. Måste in och läsa och detta är vad jag hittar:

    Mörk kostym 


    Vid klädkoden mörk kostym påbjuds traditionellt mörkgrå eller mörkblå kostym och vit skjorta. Måttligt mönstrad slips rekommenderas snarare än enfärgade slipsar, randiga skolslipsar eller för den delen fluga. På senare tid används även svart kostym, vilket traditionellt var reserverat för begravning. Kvinnor bär knälång dräkt, klänning eller kjol. Kvinnans klädsel skall ej vara axelbar och kjollängden skall inte vara golvlång. Det är ej fel att om mörk kostym gäller, påpeka vad som gäller för kvinnor då detta kan skilja sig från tillfälle till tillfälle.


    Att endast skriva "Kostym" syftar på en inbjudan till en maskerad, då utklädnad är påvisad. Det är således viktigt att skriva ut hela termen "mörk kostym" om det är den klädsel som påbjuds. Inom anglo-amerikansk etikett kallas mörk kostym för informell klädsel.


    (Kavaj)                                                                                                                                                                                 Kavaj är numera den minst strikta av vedertagna klädkoder. För män kan det vara mörk eller ljus kostym med till exempel en färgad skjorta. Fluga kan användas istället för slips, även om det numera är ovanligt. Kvinnor bär klänning, kjol, dräkt eller byxdress som är elegantare än vanlig vardagsklädsel och runt knälång.

  • Maria i Hudik

    Sofi -tack för tipset. ja jag tänkte ringa 112 men tänkte att det går nog fortare om vi åker själva o så ni skulle slippa leta er fram i skogarna. Det skulle dessutom känts lite löjligt att ringa ambulans för bruten arm..
    imorgon ska han röntga samt träffa ortopden..håll tummarna att det ser bra ut så han slipper "skära upp"..

  • Marre78

    Ser nu när jag läser mitt tidigare inlägg att det dä med att jag kommer klädd i det jag hittar lät lite spydigt. Ber om ursäkt för detta. Självklart ska jag se till att klä mig enligt den klädkod som stod på inbjudningen KRAM

  • Laisa
    Maria K, då kommer du i maskeradkostym alltså?? Hahahahahaha.... det var ju faktiskt lite festligt ))) Jag googlade ju också på det men hittade ingen så bra beskrivmning som du hade hittat, men nu vet vi ju Tror inte någon uppfattade dig som spydig, snarare lite less Knälång klänning låter ju godtagbart på både kavaj och kostym så det blir jag!!
    Förvirrad tvåbarnsmorsa till Emmy 051213 och Tim 071129
  • 70 talisten

    Hej på er!

    Just nu står Sigrid och sparkar på sin dörr för att hon inte får en glass till frukost.
    Så nog förstår jag dig allt Elisabet. Ibland måste man bli arg känner jag.

    Klarar inte riktigt att vara som Jesper Juul förespråkar.

  • Laisa
    Ja Jesper Juul har antagligen drogat sina barn eller hur. Har iofs inte testat hans tips och tricks men är ytterst tveksam till resultatet... Emmy bröt ihop idag för jag tänkte ta bort stödhjulen på hennes cykel som hon cyklar på, medans hon ville träna utan stödhjul på Tims lilla blå cykel så hon är för stor för. Då stod hon och skrek på gatan och sparkade till sin sparkcykel som låg där, vad nu den hade gjort för ont... Då blir jag en totalt urspårad, opedagogisk mamma och väser att hon kan väl cykla med stödhjul tills hon är 30 då, det struntar väl jag i. Moget va...
    Förvirrad tvåbarnsmorsa till Emmy 051213 och Tim 071129
  • Laisa
    Maria H, hur har det gått med Jeppes arm, hur gick det hos ortopeden?
    Förvirrad tvåbarnsmorsa till Emmy 051213 och Tim 071129
Svar på tråden Decembermammor Hudik 05, tråd 13... Forts!