• Zirap

    Vårbebisar Umeå 2010 del 3

    Hejsan


    Jag heter Maria och fick min första som den 24 feb (BF 8 Mars). Även jag vill gärna hoppa in här. Bor på Mariehem och fick därför ingen föräldrautbildning då den ställdes in där pga svininfluensevaccineringen. Därmed har jag ingen kontakt med "likasinnade" i den utsträckning som jag önskar, så som sagt det vore kul att få vara med här! 

  • Zirap
    Fika i rådhusparken fredag kl 11:30

    Emma och William
    Marie och Tyra
    Anna och My
    Sara och Ida
    Malin, Meja och Lina
    Maria och Johannes

    Vi hakar också på!

    UmeAnkan: Jo, jag kommer ju ihåg att du visade mig en tråd för länge sedan. Jag hade ingen användare då utan var bara inne å följde två andra trådar, så jag tappade bort den helt enkelt. Dessutom mådde jag ju verkligen uruselt under hela graviditeten och jag kände att jag bara skulle vara en stämmningsförstörare om jag började skriva om allt elände. Men så här i efterhand hade det nog varit väldigt skönt att få "spy lite galla" i ett forum när allt bara var pest å pina. Men så är det alltid lätt att vara efterklok också Flört
  • Zirap

    Tack för trevligt fika i parken igår. Äntligen har jag fått "prata bebis" ordentligt, har verkligen saknat det. Hoppas på nytt tillfälle innom kort!

    Johannes sitter i mitt knä just nu och gör pruttljud. Skärmen är en aaaaningen prickigare än vanligt.

  • Zirap

    Jag har försökt att ge Johannes vatten som en del i "smakis-träningen", men han tycker inte om det ännu, så vi får träna vidare. Morotspure är däremot smaskens tycker han. Kan tillägga att hans bajs hade typ samma färg som puren dagen efter, dvs ordentligt orange. Som tur var kom jag snabbt på vad det berodde på, hihi.

  • Zirap

    Johannes vände sig första gången den 1:a juli och han är född den 24 februari (bf 8 mar). Han var alltså 4 månader fyllda innan han behagade "tippa runt" från mage till rygg. Han var på väg från rygg till mage runt 2 mån ålder, men sen började han bli så tung att utvecklingen på "snurra-runt-fronten" lixom stannade av. Det är som om jordens dragningskraft grabbade tag i honom ordentligt.  Det kommer väl när det kommer Glad

  • Zirap

    Johannes bajsade grönt i en hel månad från att han var ca 2,5 mån till 3,5 mån. Frågade BVC-sköterskan efter en vecka då jag tyckte att det var lääänge, men hon sa att det var vanligt och att det beror på att "maten" går lite för fort genom kroppen på dem och att det kan vara så i längre perioder av och till (en vecka var alltså inte alls länge enligt henne). Bajset var både grönt (moss/skogsgrönt typ) och lite slemmigt. Sedan gick det över helt av sig själv bara som över en natt och han har bajsat gult igen senaste månaden. Jag ändrade inte på kosten eller så och kan inte komma på något annat som skulle ha ändrats i hans tillvaro heller.

    Grönt bajs var heller ingen anledning till att inte vaccinera just under den perioden heller (han fick ju 3-mån-vaccin då). Har läst att grönt bajs kan bero på virusinfektion, men BVC-sköterskan sa att då får man se till bebisens allmäntillstånd och gå på det i stället om de rent verkar sjuka. Grönt bajs betyder alltså inte per automatik sjuk bebis.

  • Zirap

    Vi håller på att flytta och jag looooovar att jag aldriiiig ska flytta med en bebis igen! Inte för att Johannes är speciellt jobbig som bebis, utan för att allt tar 7ggr så lång tid bara för att man har en bebis öht som ska ammas, bytas på, roas, å busas med. Det gnälls en hel del när han kommer 2:a i kampen om uppmärksamhet efter en flyttkartong.


    Förresten så hittade Johannes sin ena fot idag. Så nu är det ännu knepigare att byta blöja. Han är ju som en liten ål som far av å ann på skötbordet. Undrar när han ska inse att han faktiskt har två fötter....


    I och med flytten har hans sovrutiner rubbats en aning och han sover sällan innan 21.30. Sedan vaknar han ett par ggr varje natt, men somnar fort om med amning eller napp. Oftast får jag amma c:a 2ggr efter att jag själv gått å lagt mig. Som tur är så är han iaf morgontrött och sover till 9.00 utan problem.

  • Zirap

    Johannes har smakat på bla morot, potatis, palsternacka, majs, mango och mild havregröt. Jag är lite för bekväm av mig här mitt i flytten, så det har bara blivit burkmat för vår del. BVC-sköterskan sa att det absolut gick lika bra att ge barnmat på burk, men att den såklart blir dyrare. Men för oss känns det värt det nu när det bara är smakisar som gäller och vi har flyttat å renoverat å haft oss senaste månaden och fortfarande har flyttkartonger överallt. Förutom pureerna har han även fått suga lite på melon och persika när jag ätit det. Det är ju knappt att han får i sig nåt på det viset, men han verkar bli glad av att få "smaka" han med.

  • Zirap
    Fika tisdag 10/8 13.30? vart?

    Malin & Inara
    Sara & Ida
    Sandra & Isabelle
    Anna & My
    Maria & Johannes
  • Zirap

    Igår tog vi vagnen och spanade in de 3 närmaste förskolorna i området. Vi ska söka plats så snart Johannes fyllt 6 månader (dvs 6 mån innan 12 mån ålder). Johannes pappa är långtidsarbetslös så får han jobb så MÅSTE han börja jobba direkt och själv så känner jag att jag vill börja jobba deltid till vintern bara det löser sig praktiskt. Visst är det underbart att vara med sin bebis, men jag saknar det sociala från arbetsplatsen (och pengarna såklart Flört)

    Hur tänker ni kring dagis/dagmamma? När har ni tänkt påbörja inskolning?

     

Svar på tråden Vårbebisar Umeå 2010 del 3