• Zirap

    Vårbebisar Umeå 2010 del 3

    Tack för trevlig fikastund. Var tvungen att fara hem för att hjälpa brorsans ex med deras hund som tovat igen fullständigt. Det slutade med att jag skickade med kardan hem med henne så att hon ska fortsätta själv,  å så ses vi på fredag igen. Huva va lillstackarn hade tovat igen fullständigt :( Om det inte vore för att brorsan vill ställa ut vovven så skulle jag plockat fram klippmaskinen och rakat ner henne fullständigt i stället.

  • Zirap

    Johannes fick sin andra omgång med sprutor igår,  5,5 mån gammal. Han var 67,5cm lång och vägde 8110g.

    Förra gången var han väldigt grinig och kändes varm efteråt  osv, men den här gången gick det bättre. Han var bara lite gnällig på kvällen.

  • Zirap

    Jag har köpt en Bumbostol till Johannes. Fanns inga på blocket, så vi köpte den till och med ny lite i panik, fast vi normalt bara köper rea-saker och begagnat. Jag köpte den då jag ville börja avlasta hans huvud, då han var rätt så rejält skev i skallen där ett tag då han var så sen med att kunna lyfta det ordentligt när han låg på magen. Han var nästan 4 månader när han fick den. Jag tror inte att Johannes kommer att sitta utan stöd innan han är 8 mån, så därför gissar jag att den kommer att ha en livslängd på i alla fall 4 månader.  (Det var en liten  2-årig tjej på besök igår och hon satte sig i den iof, men då blir det ju inte samma sak).

    Eftersom den är så himla enkel att sätta barnet i så tycker jag att den är himla praktisk. Men det är ju högst tveksamt om den är värd 499:- eg. Men hittar du en på blocket så gissar jag att den fortfarande är i gott skick, å då kan det ju vara värt det. Annars är det nog eg en typisk "lyxpryl" som man eg klarar sig utan. Vi har tex snålat in å hade aldrig något babygym vilket också känns som ett sånt där "skapat behov" om ni förstår vad jag menar. Det går ju att knyta upp lämpliga saker på andra sätt å på så vis spara ett par hundra på samma vis som att barnet kan sitta på andra sätt än i en bumbostol.

    Men samanfattningsvis så tycker både jag och Johannes att det är en rolig pryl, men att den är onödigt dyr. Den är tex bra att sätta honom i när man lagar mat å ge honom en leksak att pilla med. Att ligga på golvet längre stunder är nämligen inte så populärt längre, å han ser fashinerad ut när han kan titta sig runt å se allt ur ett annat perspektiv. Man ska komma ihåg att inte lämna den ensamma i stolen utan att altid ha dem i ögonvrån.

  • Zirap

    Upptäckte häromdagen att Johannes TOTALVÄGRAR att ta flaska längre!?!?

    Första månaden så varvade han hejvilt mellan amningsnapp, bröst, napp och nappflaska utan problem. Första månaden tilläggsmatade vi honom med ersättning. Sedan fick han ersättning några få gånger som 1, 2 och 3 mån gammal när jag skulle iväg på något. I juni och början av juli drack han bröstmjölk ur flaska några gånger...

    Eftersom han sovit dåligt på nätterna senaste två veckorna så tänkte vi prova att peta i honom ersättning på kvällen för att se om det skulle göra någon skillnad, men nu totalvägrar han flaskan. Han gör "äckelminer" och biter i nappen å vänder sig bort och börjar störtböla. Vi har varit "pedagogiska" och försökt med bröstmjölk med sked ur flaskan, sedan att han skulle dricka ur flaskan, å sen sist med napp på igen, men samma sak där...

    Sambon surfade runt lite å det är tydligen inte helt ovanligt att de helt sonika börjar rata flaskan... Fy så opraktiskt *suck*.

  • Zirap
    linaenn: "Jobbade" ni på problemet eller löste det sig helt av sig själv när ni lät det vara? När sambon surfade runt lätt det som om de flesta som stött på problemet fick dras med det en månad åtminstonne...

    Dagens projekt är annars att plocka fram amningsnapparna för att se om han behagar suga på dem som ett steg i rätt riktning.
  • Zirap

    Den som någon gång varit omnämnd i en artikel i tidningen vet hur förvrängt och konstigt det lätt blir. Man säger en sak som sedan vinklas till något helt annat medan vissa saker inte kommer fram alls eller utesluts. Hur som helst tycker jag inte att du låter lat i artikeln, även om det finns upptaget som kommentar. Visst kan man hellre gå från universitetet och hem om man i förväg vet att det kommer att ta exakt 2h innan man får plats, men det vet man ju aldrig. Man står ju där å hoppas att det ska ta max en halvtimma varje gång.

  • Zirap

    Vi kommer också  GladTupperware tisdag 7/9 18.30 Hjältev. 20
    Anna & Saga
    Malin & Inara
    Emma & William
    Sara & Ida
    Ev. Mikaela & Saga
    Sandra
    Malin
    Marie (ev. Tyra)
    Maria & Johannes

    Fika hos Mikaela & Saga (sunshined) torsdag 9/9 kl.12
    Mikaela & Saga - Kaffe, te och annan dryck
    Sandra & Isabelle
    Malin & Inara- mjölkfri bärpaj
    Marie & Tyra - vanligt bröd
    Emma & William - mjölkfri glass till pajen
    Anna & Saga -
    Sara & Ida
    Anna & My - gifflar
    Maria & Johannes

  • Zirap

    Jag tänkte ta med mig en mjuk kaka med bär i.

    Fika hos Mikaela & Saga (sunshined) torsdag 9/9 kl.12

    Teaterallen 12, Umedalen
    Mikaela & Saga - Kaffe, te och annan dryck
    Sandra & Isabelle - rulltårta
    Malin & Inara- mjölkfri bärpaj
    Marie & Tyra - vanligt bröd
    Emma & William - mjölkfri glass till pajen
    Anna & Saga - 
    Sara & Ida
    Anna & My - gifflar
    Maria & Johannes - mjuk kaka (mjölkfri)
    Ev. Daniela och Liam - pålägg, grönsaker och smör till brödet.

  • Zirap

    Nu förstår jag varför IKSUs hemsida klappade ihop igår när tanken var att länkarna till Babysimmet skulle komma upp. De ändrade anmälan till idag i stället och jag sitter här å laddar om sidan å har mig. När länkarna väl är där är det bara 3 platser kvar på gruppen jag klickar på. Jag snabbar mig att fylla i all information. Kl 09:10 när jag är klar med betalningen och har skrivit ut kvittot på vår nya skrivare (fick klura lite på vart papperet skulle va) så är alla platserna slut! 30 platser gick altså åt på mindre än 10 min. Tråkigt att de inte har fler platser och instruktörer när trycket är så hårt!

    Var det någon annan här som fick plats?

    Sunshined
    : Min kompis hade samma problem med sin dotter i deras förra matstol. De tog helt sonika ett hundkoppel i läder och knöt fast stolen i bordet. Inte så snyggt men funktionellt. (Dvs dom knöt högt uppe i bordet å högt uppe i stolen.) Går säkert lika bra med ett spännband om man inte har hund Skrattande.

Svar på tråden Vårbebisar Umeå 2010 del 3