• Svar på tråden Vårbebisar Umeå 2010 del 3
  • micksaan

    ;) Ska bli spännande att se nu när det blir dags för 5 Måns kollen. Tror inte hon passerat 7 kg... Återstår att se. :)

    Saga har förövrigt börjat trotsa mer. Man blir nästan tokig emellanåt. Idag var hon billig. Får man säga det är skönt att dagis rullar igång igen? ;)

  • Zirap

    Johannes hade börjat gå lite på pottan i våras, men sedan lillebror gjorde entre så har det mesta gått bakåt i utvecklingen. Han vill inte gå på pottan hemma, kan inte klä på sig och kryper ibland. Däremot går han på pottan hos mormor (om han är där själv) och på dagis... så vi får väl se. Men min plan om att ha lite intensivträning hemma under Juli när dagis var stängt sprack ju helt klart. Jag tror vi lyckades få honom att sitta där typ 2ggr.

    Johannes har även kommit in i en regäl 2-år trots. Spelar ingen roll vad man frågar honom nästan, svaret blir per automatik "NEJ". Väldans frustrerande för oss som föräldrar!

    Lillebror döptes igår. Papperna på namnet till skatteverket skickade jag in för 1-2 veckor sedan med total ångest. Lillebror ska heta Elliot Jonathan där Elliot blev tilltalsnamn. Men jag känner mig fortfarande inte bekväm med att säga det. Så han får mest heta bror eller lillebror här hemma. Kändes verkligen inte lätt med namn den här gången. Inget som riktigt klaffade...

    Lillebror växer så det knakar. På 2mån-kollen var han 59 lång och hade precis passerat 6 kilo. Han ligger 1 månad före i storlek mot vad Johannes var stor.

    2-barnschock är bara förnamnet...    Känns helt klart som om man gjort sig själv en otjänst genom att inte ha större åldersskillnad på barnen, men samtidigt hoppas man ju att de själva ska ha glädje av det längre fram.  

  • Tattyn
    micksaan: Jag vet inte vem som var gladast över att Inara började dagis igen förra veckan, hon eller jag. Juli har verkligen inte varit en rolig månad bitvis. Jimmy har jobbar hela sommaren (jobbar sista veckan denna veckan), Inara visade exakt varför det inte funkar att vara själv ute med en trotsig 2-åring och en 9-månaders så enda gångerna vi varit ute är till och från ICA då båda barnen sitter i vagnen. Jättetrist när vädret varit fint, men eftersom Inara sticker ifrån mig och inte lyssnar alls utan tycker det är jättekul så funkar det inte att vara ute med henne, särskilt inte när dagisen öppnade igen så att alla inhägnade lekplatser "försvann".
    Förra veckan var det knapt några barn på dagis alls, de hade slagit ihop avdelningarna 2 och 2 och de har väl varit max 7-8 barn totalt på Inaras och grannavdelningen tillsammans per dag.  Jag tror nog att barnen har tyckt det varit rätt mysigt med så få barn iofs och Inara har varit jätteglad över att få gå på dagis igen. I tisdags hade hon inte tid att vinka hej då alls så jag fick en annan liten tjej med mig ut i hallen som vinkade och sa hej då åt mig och Ellie, hon ställde sig till och med i fönstret och vinkade åt oss när vi gick iväg *S*

    Zirap: Visst är det underbart med trotsiga ungar? Inara kör varianten "skratta mer ju mer mamma eller pappa säger till" blandat med illvrål för minsta lilla eller NEJ i tid och otid *pust*
  • marieotyra
    Zirap: Jag tycker att jag börjar komma in i tvåbarns-lunken nu, men det har helt klart tagit ett tag. Blev väl en liten chock att vara ensam med dem i sommar också, var ju inte riktigt så jag hade planerat det från början. Här hemma går det väldigt bra att vara ute med Tyra, men åker gärna ingenstans där det finns en massa bilar för hon lyssnar inte heller. Eller jo det gör hon, säger jag stanna eller kom hit så springer hon ännu fortare....

     IMORGON BÖRJAR DAGIS!
  • micksaan

    Första dagen på dagis gick bara bra. Kunde gå efter tjugo minuter trots 8 veckors ledighet. Och inga kissolyckor idag heller. Vi har dessutom tagit bort vilan på dagis också

  • Allies

    Här är en till som längtar tills ungarna kan börja dagis igen! Inte roligt att den ena är inne i 2 års trots och den andra i 4 års trots! Aydin har fortfarande sin blöja, vi har testat några gånger utan blöja och han går till pottan och kissar men sedan går det typ 1 sekund också kissar han på golvet Toan vägrar han dock att gå på och säger att han är rädd för att ramla ner. Annars så är det mycket "nej", "dumma" och sedan ljuger han som bara den, om man säger nej till honom börjar han stortjuta och springer till den andre vuxne och säger: "mamma slog mig". Sedan kan han komma med lögner som att "spindeln bet mig" eller "morfar bet mig". I början var det gulligt men nu börjar det gå till överdrift! Obestämd

  • micksaan

    Och Saga har börjat köra på den här "aj aj aj min fot/arm osv" så fort man tar tag i henne och säger åt henne även om man inte ens tagit hårt i henne.

  • LillTussen

    Ingen riktig trots här just nu, förutom en "liten" incident förra veckan. Hon fick världens utbrott när jag gick upp för en trappa. Jag skulle ju gå bredvid trappan, inte på! (Det var en trappa upp för en backe.) Men det är enda gången som hon riktigt tjorvat på ett tag. Hon skulle sedan inte följa mig hem eftersom jag gick upp för trappen ändå. Då lyfte jag upp henne men då blev hon helt galen och skrek att hon skulle gå själv och kämpade emot som bara den! Men om jag ställde ner henne på marken så vägrade hon följa med. Trotsen är nog på väg här med...
    Härligt med barn!  

    När vi var på stan i fredags så hade vi blöja på Isabelle eftersom vi fortfarande är ganska osäkra. När vi stannade på Wayne's för mat så gick vi på toa och hon testade att sitta en väldigt kort stund, men hon kunde inte riktigt slappna av så det blev inget. Men nu har hon fått för sig att sitta utan toaring när vi är hemma. Jättebra tycker jag, då tränar hon ju! Så vi får se hur det går framöver. 

    Nu får hon i alla fall säga till om hon måste kissa. Vi frågar henne om hon behöver gå, men säger hon nej så får det vara. Vi får se hur det går. Lite kiss på golvet är ju faktiskt ingen fara. :) Däremot så måste hon i alla fall testa vid vissa tillfällen; när vi kliver upp, innan hon går och lägger sig, innan vi åker någonstans. 

  • LillTussen

    Ja, det gick ju jättebra. Hämtade lillan 15.30 igår. Frågar henne om hon behöver kissa några gånger, men nej. Klockan hinner bli 19.00 och det har fortfarande inte hänt något så jag sätter henne på toan för att göra klart för läggning. Hon kissar ju aldrig! 

    Förresten, vad tänker ni ha under dem när de sover på natten och är blöjfria; ingenting, plastad frotté eller något slags madrasskydd? Jag såg att ellos hade något bra som inte prasslar och som gör att man inte svettas. Funderar på att köpa in så vi har när det är dags. 

  • micksaan

    Har plastad frotté som vi alltid haft i Sagas säng. Vet inte om man fortsätter köra på det eller om nåt annat är bättre.

Svar på tråden Vårbebisar Umeå 2010 del 3