• malush

    För oss som ska föda i vår/sommar och vill förbereda oss på en förlossning utan medicinsk smärtlindring

    Kristina30p

    Jag håller med de andra, detta är en tråd om positiv förberedelse inför något som man kan uppleva på miljontals olika sätt. Vi som skriver här tror på att skapa bra och goda bilder av födandet. Vi förstår att det gör ont (hur kan den infon ha undgått någon på denna jord..) och vi är INTE ute efter en Oscar i barnafödande. Tror du verkligen man kan förbereda sig för en fl utan ms för att få känna sig duktig efteråt..? En förlossning blir som den blir. Det går inte att planera. Dock är det min fasta övertygelse att man kan förbereda sig åt det ena eller andra hållet (negativit/positivt) vad det än gäller. Många i tråden har förberett sig för fl utan ms och även gått igenom en (eller flera) sådana med oerhört positiva erfarenheter.
    Livet är inte svart eller vitt...
    Bf ♥100723♥
  • malush
    Monsterpannkaka skrev 2010-03-07 13:58:33 följande:
    Ja! Jag visualiserar! Men jag föreställer mig slidan och förlossningskanalen som ett dragspel, i ljusrosa som öppnar sig och som vidgar sig där jag ligger. För det är ungefär så det går till, och DET GÅR. Smärtan hjälper oss på vägen, att nå målet. men för att inte ligga där och känna panik och låta kroppen skrika "nej", så ska jag försöka "öppna upp" och tänka positivt. Tänka på vad min kropp faktiskt klarar av och vad jag är kapabel till. Då hjälper den bilden mig, ganska bra.. För oavsett hur ont det gör, så är det faktiskt det här, vi är skapta för. *nickar* (:
    Låter underbart!
    Bf ♥100723♥
  • malush

    Jag tror inte att man öht hade kunnat förbereda sig inför något på ett bra sätt om prestige eller liknande är själva målet med det hela... fokus/energin hade då riktats fel och ett försök till positivt förberedande skulle vara omöjligt.. tror jag..
    Mycket av syftet (i alla fall mitt personliga syfte) med detta är ju att förstå förloppet, bilda bra och trygga bilder för sig själv och sen "låta naturen sköta sitt".. vara lugn i att det som sker - det sker..


    Bf ♥100723♥
  • malush
    MammaEmilie skrev 2010-03-07 18:46:05 följande:
    Hej jag har bf i juni och vill hälst klara mig utan medicinsk smärt lindring, men jag har funderat på att pröva tens jag vet inte om det räknas som medicinsk smärt lindring eller inte men det är i alla fall inget som på värkar barnet. 
    Nej TENS är inte medicinsk
    Bf ♥100723♥
  • malush
    MammaEmilie skrev 2010-03-07 19:53:38 följande:
    Ja men då kan jag vara med i den här tråden
    Haha ja du är såklart jättevälkommen {#lang_emotions_smile}
    Bf ♥100723♥
  • malush
    Monsterpannkaka skrev 2010-03-07 22:25:06 följande:
    Ja! (: Visualisera mera! Sen, en annan smart sak som en god vän till mig sa idag. Han är pappa till fyra och säger helt lugnt vid middagen: "Men Anna. Du och Kennet har skapat det här barnet. Det är ett barn av er. Det är ju skapat av er, för att komma ur din kropp. Självklart så är barnet anpassat efter din storlek!" Lät inte det hemskt bra?
    Jo, håller med. Kan ju inte bli annat än bra
    Bf ♥100723♥
  • malush
    ica003 skrev 2010-03-08 11:50:05 följande:
    Jag tycker det är väldigt tråkigt om det ska bli någon prestigediskussion över det här och att man kallar någon mesig som vill ha ms... I så fall är ju jag ms med två förlossningar bakom mig med eda och allt... och i sådana fall har jag en hopplös utgångdspunkt att förbereda nästa förlossning utan ms...
    Ja skittrist ju! Det "lustiga" är ju att de (få) som kommit in i tråden och liksom insinuerat att det är pga att man vill ha en klapp på axeln efteråt är ju sådana som är motståndare till förberedelse inför en fl utan ms... De som skriver i tråden med en önskan om fl utan ms verkar inte ens tänkt tanken att det skulle vara någon prestige inblandad.. (förrän någon påpekar det..)
    Men men.. som tur är är de som sagt få och detta kommer inte bli en tråd där vi som ser positivt på försök till fl utan ms ska behöva försvara det på något vis (bestämmer jag som är ts )

    (Så märkligt egentligen... jag tycker prestige/känna sig duktig och den typen av mentalitet känns som raka motsatsen till att lära känna sin kropp, lita på naturens förlopp och skapandet av positiva bilder inför det stora och fina som komma skall... jag kan verkligen inte identifiera mig med den personen många som tror att man gör detta för att verka duktig stämplar en med...)
    Bf ♥100723♥
  • malush

    Och alla förlossningar är unika! Det blir som det blir i slutänden och oavsett och denna trådens förlossningar slutar med eller utan ms så kan vårt peppande aldrig vara av ondo! Att vara väl förberedd osv är väl otroligt bra även om man skulle ta ms av någon anledning. Är det någonstans man inte dömer varandra så är det just här. Jag kommer inte se det som ett nederlag om min fl blir med ms. Då var det ju meningen att det skulle bli så och jag kommer ju ändå vara glad för allt trevligt förberedande och all lärdom jag tagit av bl.a denna tråden {#lang_emotions_sunny}


    Bf ♥100723♥
  • malush
    Kristina30p

    Inte behöver du be om ursäkt. Dock jättefint av dig att skriva ditt senaste inlägg sådant man blir glad av. Hoppas din fl blir som du vill {#lang_emotions_sunny}
    Bf ♥100723♥
  • malush

    Jag är så glad att tråden blivit så aktiv {#lang_emotions_flower}{#lang_emotions_sunny}

    Nu ska jag ut i solen och leka med katten {#lang_emotions_cool} Hoppas ni alla har en fin dag!


    Bf ♥100723♥
Svar på tråden För oss som ska föda i vår/sommar och vill förbereda oss på en förlossning utan medicinsk smärtlindring