• Äldre 11 Feb 17:55
  149949 visningar
  2830 svar
  2830
  149949

  MajMammor 2007 15

  Tack för länken!
  Vilka saknas mer?

 • Äldre 11 Feb 18:31
  #17
  2små2stora skrev 2010-02-11 18:01:05 följande:
  puzzgurkan, cii, zasata sedan har jag ingen riktig koll faktiskt på vilka mer som är med. Vi har ju tappat några stycken under tiden. Nu är nog J frisk för nu är det världens fart på henne även om hon låter en del när hon andas.
  Har skickat till!

  Skönt att hon är frisk igen. Hoppas andningen blir bättre också.
 • Äldre 14 Feb 11:08
  #34

  RosaNapp, mmm. Jag tycker nog också att det låter som att det är något mer som spökar. Och mjölk och soja är tyvärr en mycket vanlig kombination.

  Det lät ju som han blev bra på mjölkfritt och det är ju toppen, men sen misstänker jag att han fått sojaallergi. Det står mer i min blogg om det.

  Barn under 1 år brukar de avråda från att ge soja till och med, pga risken.

  Det är så himla lurigt. Barnen tål ju varken mjölk eller soja och med sonen bytte jag ut allt mot havre och ja, då blev han allergisk mot det också. Risken är att man ökar mängden så mycket och då fixar inte kroppen det utan utvecklar allergi.

  Låter skitjobbigt nu när ni fått honom att acceptera mjölkfritt. Men det är helt klart värt att testa utan för risken är stor att det är det.

  Använd så varierat ni kan, havre, ris och kokos istället för mjölk och soja... KRam!

 • Äldre 14 Feb 13:15
  #39
  2små2stora skrev 2010-02-14 11:22:09 följande:
  Vi kör enbart på havre här och det funkar Vi testade med risdryck och den gillade hon inte. Idag har J klätt på sig själv med ett mindre utbrott för att hon inte fick upp dragkedjan i byxorna så långt som hon tyckte att den skulle dras.
  När jag ammade åt jag havregrynsgröt med havredryck, kaffe med havredryck och brago (för att dölja havresmaken, Imat (havregrädde) i den mesta maten, pasta, pasta och smörgåsar. Ja, det var vete och havre i det mesta.. Vet inte om det gjorde sitt till, men känns som om jag gjorde det värre..

  Sen är det väl alltid bäst att äta så varierat man kan. Men jag fick rätt mycket panik när jag inte visste vad jag skulle äta i början på mjölk, soja och äggfritt.. 

  Idag gör vi alla gratänger (där man behöver grädde) på kokosmjölk, funkar bra så länge man smaksätter med chili, vitlök mm.
 • Äldre 15 Feb 14:40
  #52
  RosaNapp skrev 2010-02-14 22:42:20 följande:
  syrra och K Kavat: ok. Men jag kanske ska vänta med att utesluta soja till dess vi varit till läkaren igen. Så ser dom också hur det ser ut, trots mjölkfritt. Han gillade ju verkligen inte  havredrycken eller havreyoghurten. Hoppas han kan vänja sig lite bättre vid risdrycken sen då. Men det finns väl inte i youghurt? Kokosmjölk är alltså ok? För ren kokosmjölk (från kokos) vill han gärna ha ibland. Vi köper kokosnöt ibland då äldsta gillar det. mumia: usch vad jobbigt. Blir också så där arg någon gång, känns inte bra på något sätt. syrra: Mel: klart man sitter på stolen
  I och med att du beskriver att han blev så bra först så  tror ju jag att det var mjölk som var boven först. Annars hade du nog inte märkt någon förbättring alls.
  Symptomen på sojaallergi är ofta samma som på mjölkproteinallergi, men kan givetvis skilja sig.

  Du gör ju som du vill, men om jag hade varit du så hade jag undvikit åtminstonde ren soja och sett om det blir förändring. Egentligen kanske ni behöver ta bort ärtor, baljväxter och stabiliseringsmedlen också, men det får man i så fall testa sig fram.

  En tanke som slog mig när han inte gillade havre, är just att det är den han inte tål, ibland är barn smarta, men dock inte alltid.

  Det finns ju smaksatta risdrycker också, men vanilj och choklad. Dock bör du akta dig för karregan som finns i tror jag Carlshamns risdryck, så det är soja-stabiliseringsmedel. Dumt att ersätta soja med soja, även om det är mindre.

  Jag upplever att läkare och dietister har dålig kunskap om allergier - vad man kan äta. Men om man ser till de som reagerar på soja i allergitrådarna, så reagerar de flesta tyvärr mer på stabiliseringsämnena (kolla min sojablogg) än på ärtor och bönor. Detta verkar inte dock inte vara allmänt känt, eller så är det bara en slump att många av barnen i allergitrådarna reagerar på det..

  Kokosmjölk är helt ok! Jag har hört att man göra egen kokosmjölk till honom att dricka också. Man blötlägger kokosflingor i vatten och silar. Dock blir det ju inte kalciumberikat.

  Kolla i min pres, där finns länkar till mjölk och allergitrådar, och där finns ytterligare länkar till tips på sidor med  mat, vad som är mjölk osv osv. Och du är självklart välkommen till trådarna också!
 • Äldre 17 Feb 15:04
  #67
  RosaNapp skrev 2010-02-17 07:46:17 följande:
  Inatt kräktes mini så det blir en omgång till med magsjuka. K Kavat: jag tänker som så att eftersom vi bara skulle prova mjölkfritt till nästa gång kanske det är dumt att ta bort annat också? Väntar på att få tiden den här veckan iallafall. Är ju dags nu. Har provat risdrycken med chokladsmak, men han var inte överdrivet förtjust i den heller. Den gick ner, men inte mycket mer. Har nu provat mer havredryck, men han gillar det verkligen inte. V har bra fantasi. Han har haft ett bra tag nu. När jag frågar äldsta vad dom gjort på förskolan svarar han . Han har rollekar med leksaker och med äldsta, och mini då, men han hänger ju bara med .
  Ja, du. Egentligen så är det ju så att läkarna kan ju bara säga vad de tror (om det inte visar på tester) liksom jag kan.
  Så är det fler än en sak så måste man testa fram och tillbaks. Det spelar ingen som helst roll egentligen för läkarens skull om ni tar bort soja innan eller efter. De måste ju lita på vad du säger. Säger du att eksemen försvann och blev bra och de nu inte varit bra på länge och sedan blev det samma igen, så bör de också komma med slutsatsen att ni ska testa och ta bort soja, om de har någon som helst kunskap.   30-50% av alla mjölkallergiker  (läst lite olika siffror) utvecklar som sagt sojaallergi, så det är tyvärr alltför vanligt med kombinationen.
 • Äldre 19 Feb 09:22
  #86

  RosaNapp, trist, men som övriga redan skrivit, så skönt att ni är vänner! Kram!

 • Äldre 23 Feb 11:58
  2små2stora skrev 2010-02-23 11:38:51 följande:
  Vi har snöfall nu Vill ha vår nu.
  Här snöar det pytte pytte, men strålande sol! {#lang_emotions_sunny}
 • Äldre 23 Feb 11:59

  Vad härligt allla verkar ha det.

  Här fick vi inbjudan till vattkoppor-träff. Så om 2 veckor så kanske jag ångrar mig.

 • Äldre 25 Feb 19:07
  2små2stora skrev 2010-02-25 16:47:05 följande:
  Frågan är om den förra ens läkt ut.
  Krya på J! Trist att hon aldrig får vara frisk...

  Själv har jag varit "halvakut" med sonen hos tandläkaren, han slog ut en bit framtand igår. Men vi hoppas att det inte blir några men.

  Sen var vi på rul och kollade in den mycket livliga och osamarbetsvilliga bebisen i magen.   Försökte se om det var en tjej eller kille, och när hon mätte lårbenet tyckte jag mig se en snopp, men nej, det måste varit navelsträngen insåg jag sen. Men hur ser man egentligen skillnad? Alltså på tjej och kille. Maken vill inte veta, men jag vill veta, så då var det lättast att inte veta (om hon nu berättat).
  Jag tror ju egentligen att det är en tjej, pga mina cravings, samma som med dottern. Men tja, nu blev jag osäker.
Svar på tråden MajMammor 2007 15