• Espem

    Någon som jobbar som psykolog eller studerar till det?

    Jag pluggar också till psykolog och trivs oftast bra med det. Vad som är svårt beror nog på vad man har för bakgrund. Jag tycker statistiken och biologin är lite svåra, för jag har ingen naturvetenskaplig bakgrund alls utan väldigt samhällsvetenskaplig, vilket å andra sidan underlättar när vi läser andra bitar. Men inget är orimligt svårt, tycker jag.

    Uppläggen varierar men generallt kan man väl säga att i början brukar det vara ganska mycket orienterande grundkurser och ungefär vid halva utbildningen blir det mer praktiskt; praktik, klientarbete och mer kurser inriktade mot klinisk behandling.

    Det är som sagt inte helt lätt att komma in. Antagningspoäng/statistik finns på vhs.se för alla olika universitet som har utbildningen, om du vill se hur det ser ut närmast dig, om du inte har möjlighet att flytta vart som helst. På vhs står inte reservantagningspoängen, men dom brukar nog inte vara så där värst mycket lägre än den ordinarie andra omgångsintagningen. Ibland publicerar universiteten själva sina reservpoäng.

    Och vad som är svårt när det gäller yrkesutövandet är ju så klart väldigt olika från person till person. Ett sätt att ha nån att bolla med angående om det är ett jobba som passar en är ju att kolla in t ex forumet som nämndes här ovan!

Svar på tråden Någon som jobbar som psykolog eller studerar till det?