Inlägg från: FannyGioia |Visa alla inlägg
  • FannyGioia

    Någon som jobbar som psykolog eller studerar till det?

    Jag läser till psykolog, termin 4. Fråga på!


    Let the monsters see you smile. Let them see you smiling.
  • FannyGioia

    Jag pluggar i Linköping och vi läser ju lite annorlunda än på andra universitet då vi har problembaserat lärande, PBL. Vad det är kan du läsa mer om här: http://www.liu.se/utbildning/program/psykolog/student/viktiga-dokument/Problembaserat%2Bl%25C3%25A4rande%2B%2528PBL%2529?l=sv Därför kan vi välja mer fritt vad vi ska läsa om, inom vissa ramar förstås.

    Nej, alla kurser är inte lika intressanta, men jag vill ändå påstå att alla fyller en funktion. Det går nog inte att hitta en utbildning där allt är lika kul, så den biten behöver du inte oroa dig över.

    Här har vi en kurs som heter Studieintegrerad praktik i slutet av andra terminen. Den består av studiebesök där man får en inblick i yrket. Mycket uppskattat av samtliga studenter i min klass! Sedan har vi vanlig praktik termin 9.


    Let the monsters see you smile. Let them see you smiling.
  • FannyGioia
    Janalii skrev 2010-03-01 04:49:32 följande:
    Om du måste välja mellan KBT och psykodynamisk inriktning på din terapidel välj KBT. I vissa landsting anställs inte psykodynamiker alls längre.
    Så där kan du inte säga. Det är ett högst personligt beslut som varje individ måste fatta själv. Det går inte att välja enligt trenden bara för sakens skull, för i så fall finns det en stor risk att man varken trivs med eller blir bra på sitt arbete.
    Let the monsters see you smile. Let them see you smiling.
Svar på tråden Någon som jobbar som psykolog eller studerar till det?