• DenNamnbitne

    Hetvägg, torr bulle eller

    Blev inspirerad av andra semleinlägg. Hur äter ni era semlor. I min familj har vi alltid ätit semlor i varm mjölk. Jag har smakat att äta den torr, men uuh, det är ju en helt annat sak. Vad tycker ni är godast?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Hetvägg, torr bulle eller
  • Atamon

    Som den är, det blir så slemmigt att ha den i varm mjölk, jag blir illamående av att äta den så

  • Butterscotch

    Vi brukade äta med varm mjölk när jag var yngre och bodde hemma, men nu för tiden äter jag den hellre som den är. Godare så och inte så geggigt.

  • DenNamnbitne
    Atamon skrev 2010-02-17 21:42:41 följande:
    Som den är, det blir så slemmigt att ha den i varm mjölk, jag blir illamående av att äta den så
    Tack för svar, själv tycker jag att semlor på det moderna sättet blir så torra och tråkiga. En rätt alldaglig bulle med grädde istället för den utsökta deserten den är annars! Testa!!!!Den heta mjölken som omvälver bullen gör den sagolik
  • LyNxQ

    Äter den som den är, men har faktiskt aldrig provat att äta den som hetvägg. Men jag gillar inte att doppa kakor och sådant, för det blir så slemmigt att jag får kväljningar, så jag tror inte att det är något för mig

    De godaste semlorna gör de på Einars Konditori i Uddevalla. De med vaniljkräm och grädde Mums! (vanilj istället för mandelmassa, men deras mandelmassa är också god)

  • Viggo och pyrets mamma

    Jag vill ha den ren, som den är, geggigt annars.


    Ett år går så fort... Viggo 080425
  • Zixi

    Tycker att det är läskigt när bullen löser urr sig i mjölken, blir som välling. Sen gillar jag inte att ha mjölk till min havregrynsgröt heller...

    När jag fortfarande åt selmor (eller slemor som vi kallar dem) så tog jag först av locket och åt det. Sen skrapade jag av all grädden och la den till sidan, skrapade av nästan all mandelmassa och sen la jag tillbaks en femtedel av grädden och åt den så. Tycker att det är alldeles för mycket grädde och äcklig mandelmassa i dem.

    Nu tåler jag inte längre bullen så det är bara florsockret som tilltalar mig, rätt poänglöst att äta slemor för mig men det är ingen förlust.


    Juli - 2010
  • DenNamnbitne

    Ni som tycker att det är geggigt, det är det inte alls, den får bara en ljuvlig konstistens som inte ska beskrivas med ordet geggig:)

  • Zixi
    DenNamnbitne skrev 2010-02-17 21:58:56 följande:
    Ni som tycker att det är geggigt, det är det inte alls, den får bara en ljuvlig konstistens som inte ska beskrivas med ordet geggig:)
    För det bestämmer du?
    Juli - 2010
  • Atamon
    DenNamnbitne skrev 2010-02-17 21:51:37 följande:
    Tack för svar, själv tycker jag att semlor på det moderna sättet blir så torra och tråkiga. En rätt alldaglig bulle med grädde istället för den utsökta deserten den är annars! Testa!!!!Den heta mjölken som omvälver bullen gör den sagolik
    men det är ju genom att jag har testat som jag vet att jag blir illamående av den varma mjölken och den gegga som blir. För övrigt så äter inte jag semlor som är torra och tråkiga
  • Linda1976

    UTAN varm mjölk (uppblött bulle, urk *ryser*) och utan mandelmassa, istället vaniljkräm. I år har Ica Maxi börjat göra semlor med vaniljkräm, tjohooo! (jag är allergisk mot mandelmassa, ja - jag vet att vaniljkräm inte är renrasigt i semelsammanhang!


    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
Svar på tråden Hetvägg, torr bulle eller