• Anonym

    Bipolär/manodepressiv sjukdom, vi fortsätter i ytterligare en tråd 2

    Jag är bipolär 2,5 (alltså rapid cycling)
    Jag har testat MASSA olika medeciner ,men inget hjälper.

    Nu har jag varit hypoman i över en månad, men sedan 2 dagar så verkar det vänt och nu känner jag mig deppad.

    Min psykolog tjatar om att jag ska ut och arbetspröva igen. (Har testat förr, funkade i 2 veckor...var där ca 6 timmar sammanlagt).

    Läkaren gör ju självklart sitt jobb, ökar stämningsstab, byter, testar nya, sänker antidepressiva osv.

    Men frågan är...kan verkligen ALLA bipolära komma ut i arbetslivet.
    Jag är 28 år....jag har hållt på såhär sedan 2002...jag mår bra några månader, blir sjukskriven 1-2 år....mår bra nån månad....mår dåligt 1 år....osv.

    Vem faan vill ha en "sån".

    Just nu vet jag nog ingentligen inte vilket stadie jag beginner mig i.
    För 2 dagar sedan va jag hypoman...och nu är jag mest arg och förbannad och vill slå på folk. Och i normala fall är jag en lugn och harmonisk person som inte gör mycket väsen av mig.

    Förra lördagen va jag inne på akut psyk för då fick jag myror i hela kroppen och va som en jäkla studdsboll....och där är jag inte direkt nån stammis...men vad kan dom göra liksom....dom kan jag inte bota mig.

    Det börjar gå upp för mig....jag ska ha det så här HELA JÄVLA LIVET!
    Jag är 28 år...jag kanske blir 80 om jag har otur....vem faan står ut med det?

  • Anonym

    Jo jag vet att bipolära inte bör äta antidepp och min läkare är specialist på just psykiska sjukdomar. Han vet....men jag klarar mig inte utan mina sertralin.

    Känns som jag sitter i ett ekorrhjul.

    När jag blir hypoman drar han ju ner dom antidepressiva direkt och det är ju helt rätt..det vet jag ju.

    Men då blir jag deppad och då ökar han dom igen.

  • Anonym

    FAN måste få skriva av mig, drack i helgen för första gången på ett halvår, har slarvat med mina mediciner och har en minneslucka. Minns att jag var över hos ett par grannar och snackade en massa, dansade vilt och sen minns jag inte hur jag kom hem. Låg i ångest och skrek i telefonen sen till pappa att jag ville dö, att alla hatar mig, mina syskon pratar inte med mig jag hade ringt dom med. Jag skäms ihjäl... fy fan. Jävla bipolaritetshelvete och fan vad dum jagf är"!!!!

    Hur ska jag kunna se grannarna i ögonen igen? hur ska jag veta vad jag har gjort om jag ens gjort något? Har ett blåmärke i pannan, stora sår på händerna faaaan....

    Ska aldrig mer dricka...

  • Anonym

    Läkare och andra personer som i sitt yrke möter barn har anmälningsplikt om barnen kan misstänkas fara illa. 

  • Anonym
    MariaKsk88 skrev 2010-04-28 11:14:43 följande:
    Jo jag vet.. men varför pratade de bara om att anmäla EN av gångerna jag varit inlagd (av kanske 15 ggr)? Är det för att det är så subjektivt?
    För att de andra läkarna inte gjorde sitt jobb korrekt, saknade kunskap eller slarvade. Alltför många lärare, läkare och psykologer saknar barnperspektivet i sitt arbete.
  • Anonym
    Maia skrev 2010-04-28 07:07:05 följande:
    Vet du om grannarna var med på det eller om du krachade deras "party"? Så där har jag också betett mig många ggr, det är inte kul. Tiden läker alla sår. Fråga grannarna rakt ut istället och kanske lite lätt förklara varför du inte hade kontroll över hur du betedde dig. "viftar finger" -slarva inte med medicinerna och försök ta det lugnt eller hålla dig borta helt från alkohol. Kramizar
    jag vet inte, men idag mår jag bättre, igår var också en såndär dag som allt gick snett på nya jobbet men idag börjar jag landa, började ta medicinerna ordentligt igen.
    Tack för att du skrev ett svar på mitt inlägg det betyder massor, att få skrika ut det hemska som jag gjorde och jag vet ju inte om jag kraschade deras party, jag minns bara att jag dansade vilt... och sen inget mer på flera timmar orkar inte konfronteras med dumma grjjer idag.

    Mina syskon pratar inte med mig efter lördagen... min syrra är bipolär och har försökt ta livet av sig och legat inne länge, är detta tacken för att man ställde upp då, att de inte pratar med mig suuuuck. HATA sjukdommen!
  • Anonym
    Anonym (bipolär) skrev 2010-04-28 20:41:44 följande:
    Jag döööörrr... Min man e skitsur.... Han bara skäller på mig just nu, blir så himla ledsen.... Bara gråter...
    *kramar om* ibland är det tyvärr så vad skäller han om? Skriv av dig här och andas så lugnar du nog ner dig lite iallafall!
  • Anonym
    Anonym (bipolär) skrev 2010-04-28 20:44:57 följande:
    jag vet inte... han bara gapar om att jag lägger fram mina önskemål på fel sätt
    usch, sånt är inte skoj, han har säkert bara en kass dag(?)
  • Anonym
    Maia skrev 2010-04-28 21:18:55 följande:
    Vad tråkigt att dina syskon inte reagerar på dina rop på hjälp. Här är du dock välkommen att "ropa" så mycket du vill. ;) *kram*
    Tack! Du gör mig lite gladare!

    Såg detta på facebook nyss:

    ♥♥DEPRESSION is not a sign of weakness it's a sign that you have been trying to be strong for too long. Put this on your status if you know someone who has, or has had depression. Most people won't, but its mental health week, and one in three of us will suffer at some point in our lives......Show your support and when you are down we will support you too♥♥
  • Anonym
    MariaKsk88 skrev 2010-04-28 21:28:30 följande:
    Om jag vågade skulle jag sätta det där som min status...
    Jag tvekade länge men jag gjorde det! Det var så fint skrivet så jag kunde inte låta bli....
Svar på tråden Bipolär/manodepressiv sjukdom, vi fortsätter i ytterligare en tråd 2