Inlägg från: Anonym (erfaren bipolär) |Visa alla inlägg
  • Anonym (erfaren bipolär)

    Bipolär/manodepressiv sjukdom, vi fortsätter i ytterligare en tråd 2

    Hej på er! Hoppar in i tråden. Orkar inte sitta i 7 timmar och läsa igenom alla inlägg, tyävrr. Träning står på schemat idag. Jag har haft min diagnos sen jag var 18, nu snart 32. Har vart inlagd 3 gånger. Senaste gången jag var sjuk var jag inlagd i 3 månader, tog lång tid att bli återställd alltså. Grejjen var den att vi skulle då försöka skaffa barn och läkaren bad mig sluta med lithionit och de gick inte. Nu har de kommit ny forskning som gör att jag kommer kunna äta lithium under graviditeten med tätare kontroller såklart.

    Finns de någon mer bipolär där ute som äter medicin som planerar barn? Vi är inne på vårat första försök nu. Allt är så spännande. Eller finns det någon som har fått barn som äter medicin?

  • Anonym (erfaren bipolär)
    Maia skrev 2010-10-05 14:19:47 följande:
    Hej! Känn dig hemma stadd! (hur skriver man det?)
    Jag åt medicin när jag blev gravid och hela graviditeten. Låg dos, kommer inte ihåg vad den heter. Hjälpte mig dock inte, kunde lika gärna vara utan. Sonen hade inga utsättningssyndrom. Vi fick vara kvar några dar extra för att de ville hålla koll på honom.
    Valde iaf bort amning då han ff kunde få i sig av medicinen och jag ville inte ha skulle ha mer. Bästa beslutet för mig. Jag klarade inte, hmm vad ska jag skriva..? Jag fick en knäpp efter förlossningen och sambon fick ta hand om sonen mesta tiden. Skulle ju inte ha funkat om jag ammat. Och det var underbart att slippa gå upp eller ha lillen hos mig hela tiden bara för att han skulle ammas. Nu fick sambon dela ansvaret och även han gå upp mitt i natten.
    Okej de lät ju inte som nåt positivt, hur var graviditeten? Hur mår du nu och hur funkaer det hemma nu då?
  • Anonym (erfaren bipolär)

    Det är ju inte direkt nån fart i denna tråd Gråter

  • Anonym (erfaren bipolär)
    Maia: Tack för ditt inlägg! Tråkigt att du nu har fallit ner i en depression, hoppas att de kommer bli ljusare fram över.Själv så har jag inga depressioner utan när jag blir sjuk så är jag alltid manisk och då blir de inläggning. Vilket inte sker för ofta. Jag hade väldigt förstående chefer och arbetskamrater för den delen. Trodde jag aldrig. Förut var jag beredd att hugga av mig ena armen än att vara tvungen att berätta på jobbet om att jag var bipolär.

    Roligt att de gick bra att knyta an till sonen igen efter att du varit sjuk. Du måste ha en kanon sambo som har tagit hand om honom själv samt haft omsorg om dig uder den tiden!

    Jag är uppe i 75% arbetstid u igen efter min sjukskrivning och skall snart hoppa in på heltid igen. Känns underbart att få heltidslön igen efter ett år med försäkringskassan som arbetsgivare. Skönt att slippa dem oxå även om de har varit ett bra stöd.

    Just nu känns liet bra gött för min del med jobbet och hemma där vi försöker skaffa liten.

    Ha en bra dag alla!
  • Anonym (erfaren bipolär)
    psyko II skrev 2010-10-06 16:37:03 följande:
    nä, men alla är kanske i lite olika faser så det går väl lite upp å ner :)
    Själv e jag lite hyppo å då skriver jag en hel del överallt, sen när det är neråt skriver jag ingenting. Erkänner aldrig att jag mår dåligt, för det kan ju inte _jag_ göra!? hehe

    Nyss hemkommen efter nästan en heldag i Karlstad, fick köpt ett par skor till minstingen å vantar till de båda små :) Träffade även äldsta sonen som för tillfället tillbringar väldigt mycket tid i K-D :)

    Ögonen känns som tefat å tankarna flyger, energin är rätt hög, men jag vet inte vad jag ska hitta på!? skåp/garderober är rensade och i ordning, Golven dammsugna å skurade, allt e städat/diskat/bortplockat......får sitta på nätet å skriva ett tag.......sen när jag e neråt ångrar jag allt jag skriver å får ångest för att jag är för öppen hahaha känner mig som en idiot!
    Hm.... låter inge bra. Men jag känner igen mig i det där. Förut när jag var sjuk så skrev jag massa saker på min blogg, som jag ångrade när jag vart frisk och tog bort. Då hade alla som läser min blogg sett de där, de var väl inte så smart av mig!!!!!

    Kom nyss hem från bion, sett Resident Evil Afterlife.

    Hoppas ni haft en bra kväll!
  • Anonym (erfaren bipolär)
    Maia skrev 2010-10-07 06:29:48 följande:
    Var filmen bra? Funderar på att gå och se den men... 

    Vad härligt att livet känns bra för dig och du är tillbaka på arbetsmarknaden igen, utan fk. Bra tidpunkt att planera barn nu när du är så stabil.
    När hade ni tänkt börja i så fall? För personligt kanske...
    Kul iaf!  
    Vi är inne på första försöket nu men jag har inte hittat ÄL dagen denna månad så vi fortsätter nästa.

    Jag tyckte filmen (Resident evil) var bra min sambo tyckte den var så där. Men helt klart sevärd!!
  • Anonym (erfaren bipolär)

    Kom nyss hem från jobb, varvar ner lite framför FL innan det är dax att fixa maten. Vad gör ni ikväll?

  • Anonym (erfaren bipolär)
    susye skrev 2010-10-09 17:38:56 följande:
    jag ska på kalas, min kusin fyllde 25 år igår
    nått annat än sorg o smärta att tänka på en stund
    Roligt med kalas! Mindre roligt med sorg och smärta?
  • Anonym (erfaren bipolär)
    psyko II skrev 2010-10-10 09:51:19 följande:
    Jag hoppas att du kunde koppla av en stund på kalaset susye

    När ni är uppe i hyppomani/mani hur länge brukar det sitta i då?
    hur länge sitter neråt perioderna i? Känner ni nån gång att
    ni är normala, alltså inget av hyppo eller depp?
    funderar å funderar.........
    För min del när jag har varit manisk har de suttit i allt i från 1 till 2 veckor. Senaste gången jag var sjuk så var jag inlagd i 3 månader pga att jag fick en psykos och var manisk. jag har inga depp perioder, känner mig bara nere som vanliga svensons gör.

    Absolut att jag känner mig normal, som vem som helst mellan mina manier som kommer vart 5-7 år ca. Jag kan jobba heltid, de funkar bra, jag har sambo, vänner, fungerand kontakter med alla i släkten, fritidsintressen. Kan gå ut och festa ibland.

    Har du mera frågor, de är bara roligt när någon är intresserad! Skrattande
  • Anonym (erfaren bipolär)
    psyko II skrev 2010-10-11 08:47:08 följande:

    min hyppotid börjar inne på tredje veckan nu, men jag undrar om inte jag "manar" på den själv också för jag e livrädd att det ska försvinna. Jag får ju inte direkt manier och psykoser, vad jag vet i allafall :)


    Allt är så konstigt, hur vet man att det är mani och att man har psykoser? vissa säger att man hör röster, ljud, kan känna lukter mm. Jag har ju alltid varit så som jag är och har inget annat att jämföra med. Kanske är värre än vad jag tror, men för mig e det normalt hmmm om ni förstår vad jag menar? kanske inte e så illa som jag tror heller? agghhrr snurrigt värre.


    Är inne i en period där jag måste analysera mig själv massor för att få veta hur jag är/beter mig, hur jag har varit/betett mig. Ett jättejobb!


    Svåra frågor ;) jag har inte sett eller hört nåt som inte finns. Dock har jag under man haft vaneföreställningar. Ibland inkluderar svåra episoder av mani eller depression symtom på psykos. Vanliga psykotiska symtom är hallucinationer och vanföreställningar.

    Bipolärt syndrom kännetecknas av dramatiska svängningar i humöret mellan att vara mycket uppskruvad, intensiv eller irriterad eller motsatsen, med hopplöshetskänslor och depression. Ofta kan man ha perioder med "normalt" humör mellan dessa ytterligheter. En person med bipolärt syndrom uppvisar mycket skiftande beteenden beroende på om han/hon är i en depressiv eller i en manisk fas eller ett skov.

    Kopierat från nätet bitvis.
Svar på tråden Bipolär/manodepressiv sjukdom, vi fortsätter i ytterligare en tråd 2