Inlägg från: silhuett |Visa alla inlägg
  • silhuett

    Bipolär/manodepressiv sjukdom, vi fortsätter i ytterligare en tråd 2

    Hoppar in här.

    Har länge misstänkt att jag har någon form av bipolär sjukdom (har haft många återkommande depressioner, och i alla fall 2 längre hypomana perioder. Har lidit av självmordstankar och destruktiva tankar/beteenden sen tonåren, samt att min farfar tog livet av sig pga psykisk sjukdom, och flera syskon har lidit av depressioner).

    Var till en psykiatrisk klinik häromveckan, och efter en timmes samtal så nämnde läkaren det själv - att jag troligen är bipolär typ två. Kommer nog inte göra någon riktig utredning (måste man det?) utan ska få börja med Lamictal. Gjorde ett blodprov för att kolla levervärdena för en vecka sen, och läkaren skulle ringa upp mig och ge klartecken när jag kan börja med medicineringen. Men har itne hört nått från honom än, och nu är det ju påskhelg..

    Har haft mycket ångest den senaste veckan, och hade seriösa självmordstankar igår. Nu mår jag bättre, men känner fortfarande av ångesten och rastlösheten i kroppen..

  • silhuett
    Anonym (Bippo2/adhd) skrev 2011-04-21 21:45:21 följande:
    Jag vet inte riktigt vad de gör för utredning men på mig gjorde de aldrig någon såsom när man utreder ADHD.

    Jag fick litium direkt och det är en livräddare för mig faktiskt.

    Tog du upp ångesten med läkaren? Det finns bra ångestdämpare att ta.

    Det enda jag kan säga är grattis till att du fått chans till ett bättre liv =)  Och håll ut! Det blir bättre och nu är målet så nära.

    *massa varma kramar*
    Jag tog upp att jag hade haft mycket tankar på självmord och döden. Han frågade om det var seriösa planer, och det sa jag att det inte var - för det har inte varit det förut. Det var fler år sen jag hade seriösa planer på självmord.

    Ångesten har itte varit så jobbig förut heller, men det blir ofta såhär för mig.. När jag väl har sökt hjälp så är det som att allting släpper, och jag mår skiiitdåligt under en period. Räknade dock inte med att jag skulle drabbas av denna ångest. Men när läkaren ringer efter påsk (eller jag ringer honom) så får jag väl ta upp det här med ångesten också och be att få nånting utskrivet.
  • silhuett
    Anonym (Bippo2/adhd) skrev 2011-04-22 07:06:29 följande:
    å andra sidan har jag nästan aldrig ånges när jag är med barnet utan det kommer på kvällen efter läggning passande nog.
    Det är samma sak här. Har barnen varannan vecka hos mig. När de är här anstränger jag mig verkligen till 100% för att vara en bra mamma. Hittar på saker med dem, bakar, lagar mat, diskar, städar, leker..
    Sen veckan efter när de är hos sin pappa så mår jag skiiit och orkar knappt ta mig upp ur sängen.
  • silhuett

    Om någon bor i Linköping och har svårt att hitta en bra läkare så kan jag tipsa om den jag går till. Han är superbra.
    Det är bara att inboxa mig.

    För egen del har jag ätit Lamotrigin i drygt en månad nu. Det, plus att jag nu är ledig, gör att jag mår otroligt bra Hoppas det håller i sig.

Svar på tråden Bipolär/manodepressiv sjukdom, vi fortsätter i ytterligare en tråd 2