• susye

    Bipolär/manodepressiv sjukdom, vi fortsätter i ytterligare en tråd 2

    Trötta frugan: glömde fråga vilka mediciner han har prövat? dosinställnngen på lituim är ju individuell o kan ta tid att uppnå.

  • susye
    Anonym (erfaren bipolär) skrev 2010-10-13 11:19:59 följande:
    Haha! Ja de var ju ett långt uppehåll må jag säga Flört

    Susye: Jobbigt om d har svårigheter att sova. Starkt av dig att skriva om din son! Ser att du skrivit inlägg mitt i natten. Sen kallar inte jag de där grollet att jag tjafsade för jag gav likvärdiga råd som du gjorde samt som råden du gav till anonym (trötta frugan). Om vi säger att hon skulle reagera negativt om att få råden att söka sig till terapeut, har du tjafsat med henne då?
    jag vet att vi skrev likvärdiga inlägg men det som blev jobbigt för mig var när det börjades snacka om att lämna tråden osv. det kände jag som tjafs men skit samma för nu är det ju överstökat.

    jag kan inte sova numera då smärtan o sorgen efter min son är för svår. HATAR verkligen denna sjukdom som faktiskt skördar liv

    var rädda om er alla o sök akut hjälp om ni mår för dåligt på ett eller annat sätt
  • susye

    hoppar in här igen efter mitt break men orkar inte läsa bakåt. hoppas ni tycker det är okej? mår för dålit helt enkelt o sover knappt nått. men nu kommer jag kika in o läsa varje dag

  • susye
    Anonym (erfaren bipolär) skrev 2010-10-19 19:51:45 följande:
    Hoppas du skall sova bätte i fortsättningen susye {#emotions_dlg.flower}. Använder du sömntabletter? Du behöver inte svara om du inte vill.

    Vart de någon shopping Maia?

    Skall ut och gå en promenad ikväll, välgörande, även om de blir lite sent! Nu har jag verkligen kommit igång med min vardagsmotion. Har varit på vattengympa tidigare idag. I november skall jag börja jobba heltid igen, skall bli skönt att slippa försäkringskassan, även om de har varit ett stöd under de gångna året.

    Väntar på att mensen skall komma, 2 dagar sen nu, testade negativt denna månad (första försöket).

    På fredag skall jag i väg och äta gott & bowla, längtar tills de.
    envis (o dum) som jag är så använder jag inte de sömnisar som jag fått utskrivet. fel jag vet men...
  • susye
    Maia skrev 2010-10-19 21:34:12 följande:
    Ingen shopping. Lämnade tillbaka teven jag köpte och stod där med pengarna men, vi åkte hem och de ska sparas. Kanske tar en liiiten peng att shoppa för.

    Kram till er som behöver! 
    duktiga du. spara till nått du verkligen vill ha istället än impulsshoppa
  • susye
    Anonym (erfaren bipolär) skrev 2010-10-20 18:55:29 följande:
    Jag är inne i en sån period nu när jag inte kan somna. Jättejobbigt. Jag har både propavan och stilnoct hemma. Brukar ta propavan, och i nödfall, stilnoct. Propavan får man ju äta under en graviditet men de får man inte med stilnoct. Känner mig utvilad ändå, trots sömnmedicin. Och jag mår mycket bättre när jag får sova, för att orka med allt som hör min vardag till.
    jobbigt att du inte kan sova. sömn är ju så viktigt för att orka. o sömnlöshet kan ju trigga igång en hypomani/mani också. kan du slappa av o vila då eller går du på högvarv? sova är ett helvete här också men det beror mycket på ångest, smärta o saknad
  • susye
    Anonym (erfaren bipolär) skrev 2010-10-20 23:37:01 följande:
    Alltså ser nu att jag skrivit oklart. Jag sover alltså bra med propavan. Men jag önskar såklart att den här perioden går över så jag kan börja sova utan igen. Men tack för din omtanke! Förstår att din situation gör de svårt att sova, jobbigt! Har du släkt o vänner som stöd?
    jo visst har jag släkt o vänner runt mig som stöd om jag vill men nånstans inom mig så knyter det sig omedvetet (har jag o terapeuten kommit fram till) så även om jag vill be om hjälp o få gråta ut hos mina nära o kära så går det inte. skyddar dem då de också sörjer. en impuls om bara blir o jag inte kan styra över men vi tränar på det
  • susye
    psyko II skrev 2010-10-24 19:19:38 följande:
    Hemma igen från gbg turen, har haft det kanonbra, såå skönt att bara komma i väg.
    God mat, biljard hela kvällarna å massa gott att dricka
    är ganska seg nu men skönt att komma hem i allafall.
    då har du tankat en del positiv energi då
  • susye
    Anonym (erfaren bipolär) skrev 2010-10-25 16:31:34 följande:

    Min partner har ju sett mig rejält sjuk en gång, jag är bipolär 1 och kan bli manisk. Han hade väl lite svårt o förstå först och undrade om jag skulle bli frisk nångång. Han tyckte de var jobbigt att jag var inlagd och hade konstiga ideer för mig. Han ställde upp, åkte och häsade på mig ofta och tog ut mig på perm. Men han var lite förbannad på mig delvis för att jag inte var jag....om ni förstår, delvis uppgiven och bråkade på mig ibland för att han kände sig maktlös.


    Nu är jag är som jag brukar, inte frisk... för de blir man väl  aldrig som bipolär, men när jag är fungerande och i mitt sinnes fulla bruk, på arbetsmarknaden igen och fullt ös med alla mina intressen och livet så tycker han allt är frid och fröjd angående min sjukdom.

    Det är väl mest jag som har funderingar angående att äta medicin och bli gravid... rädd!!


    frågor kring medicin o graviditet kan jag tyvärr inte svara på då jag fick mina barn långt innan jag fick diagnos
  • susye

    hmm: jag är en typ 2 o jag är mest deprimerad hela tiden men har haft korta hypomanier ( får inga nu då jag fått rätt medicin för det). mina symptom då är bla shoppa loss långt över mina tillgångar, pratar högt o fort, blir väldigt lätt irriterad på folk för de inte hänger med i mina svängar, sover lite, har massa projket på G mm. du låter som du mest är deprimerad o får korta stunder då du känner dig uppåt. har du bett om en utredning kring bipolär? är man bipolär kan det trigga igång hypomanier/manier om man bara äter antidepp o ingen stämningsstabiliserare. misstänker du att du är bipolär så be om en utredning

Svar på tråden Bipolär/manodepressiv sjukdom, vi fortsätter i ytterligare en tråd 2