Inlägg från: AmmiK82 |Visa alla inlägg
  • AmmiK82

    BF Februari; Nu är snart alla bebbar här!

    Hej hopp! Vad bra tjollabolla!

    Idag kommer det klagåmål...
    Julia sover knappt någonting på nätterna och det har blivit ännu värre. Två tre senaste nätterna har hon dessutom väckt sig själv dom får gångerna hon somnat för direkt börjar hon klämma fast det kommer ingen bajs förran på morgonen. Hon har inte ont i magen men är nog hård i magen. NU somnade hon precis efter att ha varit uppe sen klockan 06.00 och ändå har hon knappt sovit 3 timmar inatt. Min amning fungerar väl men hon blir nte mätt på långa vägar. Hon dricker typ lika mycket ersättning även om hon skulle få bröstmjölk. Sen brukar hon bara somna vid bröstet oftast. Men när jag lägger henne då vaknar hon.
    I bilen sover hon som en stock och under dagarna oftast kan hon sova en period på 2 timmar. Men sen är det bara ytlig sömn nästan.
    Igår började H dessutom att jobba så jag får ej sova på mornarna mera. Mina systrar har dock sagt åt mig att lämna Julia hos någon av dom om jag blir för trött. Skönt att veta.. för jag börjar bli en zombie!

    Säg mig att det går över! Behöver höra upplyftande ord... Jag njuter av henne men ibland är jag så trött att jag inte orkar mer än hålla om henne och hoppas att hon snart somnar. Gråten kommer ibland på nätterna av trötthet.

  • AmmiK82

    Hon har mycket ögonkontakt, haft den sedan första veckan! Första leendet har vi fått och skrattat gör hon i sömnen i alla fall.

  • AmmiK82

    Madeleine,

    Hm alltså inget av det där hjälper.. ja, det är nog närheten hon vill ha. Har just hittat jättebra råd mot hennes hårda mage så jag hoppas det försvinner i alla fall så att inte hon väcker sig själv ur det lilla sömn hon får.
    Absolut ska hon få äta så ofta hon vill, just nu är det bara enormt jobbigt! Väntar på att sambon kommer så att jag får vila ut då i alla fall. På veckorna under 2 nätter är jag annars ensam då han jobbar i Stockholm men nu följde jag med hit.

    Är lite piggare då jag vilade lite. Hon sover nu på mage på sängen så att jag har koll på henne. Då sover hon gott. Bärsele ska jag prova också...
    När hon inte var hård i magen sov hon i alla fall 1 timme åt gången så jag hoppas få gå tillbaka till det.

  • AmmiK82
    Fotavtryck skrev 2010-02-24 13:07:41 följande:
    Har setat ute i en snödriva på en varm fårfäll, iklädd dunjacka o skidbyxor, och druckit varm choklad i solen. Snacka om avslappning. två timmar har vi setat så jag o min granne. Stundom halvsovit stundom småpratat. Ville inte gå in, men har en del att göra. hopas dock på en liten stund till lite senare. Bättre avslappning inför ett ks kan jag inte tänka mig!!
    Låter helt underbart! Så spännande.. är väskan packad? ;) Hihi..
    Alexzandrah skrev 2010-02-24 17:43:58 följande:
    Ja nu är jag helt säker på att det är delar av slemproppen som kommit. Kom en större slaim/snorig klump förut. Molvärken satte igång rejält efter det också. Hoppas Hoppas på att få en februaribebis!!
    Låter som det börjar komma igång sakta men säkert. Min slemmis började ju släppa ca en vecka innan. Sen hade jag en massa förvärkar men en vecka senare var Julia född.
  • AmmiK82

    Julia sparkade ofta på nätterna och hon sover helkasst på nätterna så hon han ganska samma rutiner som i magen. Nu har hon dock börjat sova mer på dagarna i alla fall. Igår sov hon från klockan 21 till 01.00, aldrig hänt förut! Hoppas på samma ikävll..

  • AmmiK82

    Emma o Loppan, FY FAN för BM som tror dom bestämmer över dom små och vägrar ersättning. Men härligt att allting gick så bra.

    Min amning gick upp och ner och jag mådde så dåligt psykiskt vissa dagar då jag stressade att jag bestämde mig för att sluta med amning för ett par dagar sedan. Fortfarande sår då hon vägrar suga rätt och mjölken räcker inte till mm. Vet dock inte om jag ska nämna det till BVC alls då tanten där redan är lite på mig.. Hon tycker man ska amma oavsett vad typ.
    Jag är lite rädd för vad folk ska tycka och även om jag försöker att inte tänka på mig som misslyckad finns tankarna där så jag har inte berättat för någon. H stöttar mig fullständigt. Han hatade att se mig må dåligt och huvudsaken är att lillan växer och mår bra, sa han.
    Julia sover fortfarande inte på nätterna och inte allti heller långa stunder på dagen så jag är helt slut på dagarna. Denna vecka är H dessutom borta hela veckan så det blir inte avlastning på kvällarna heller så jag har försökt sova korta stunder. Roliga är att hon vaknar direkt när jag ska sova. :-P Men jag mår så bra nu.
    Köpte babyvakt igår och vilken hjälp det är! Julia har sovit i vardagsrummet p ådagarna så vi hör henne men nu är det bara vaggan som gäller! Hon somnar så gott där jämt. (även om hon vaknar 1 gång i timmen )

    Jag älskar henne så mycket och kärleken bara växer!

  • AmmiK82

    Emma, ja den där hysterin.. inte konstigt att man börjar må dåligt! Axel har säkert gått upp lite i vikt! Vi ska väga på fredag, hoppas det inte kommer anmärkningar! Man blir nervös för de där besöken.

    Idag har dock varit en helt underbar dag. Nya nappen accepterades av Julia så idag har hon somnat själv alla gånger. Så hon känner sig trygg i vaggan och det är så skönt att veta. Får se hur natten blir.

    Nu har det gått lite över 3 veckor. Vissa dagar blöder jag inget men sen fortsätter det igen. Idag har jag blödit ytterst lite. Fortfarande kan det göra lite ont att göra nummer tvåan både pga musklerna och klippet men för det mesta känns det bara jättelite och gör inte ens ont. Hoppas allting växer ihop finfint och inte blir ojämt där nere bara. H tyckte det fanns en liten flik men det går nog bort! Han är min gynekolog som får titta då och då hur det ser ut där nere.

    Idag kommer Desperate Housewives ÄNTLIGEN! Vad jag längtat! Julia ligger och sussar som sagt och jag känner mig avslappnad även om jag är HELT ensam med henne denna vecka. Därför hoppas jag mer än någonsing att hon inte vaknar 1 gång i timmen som hon brukar.

    Ha en trevlig tisdag tjejer!

  • AmmiK82

    Tjollabolla, verkar vara så att hon är hungrig.. Hm jag vet inte hur mycket ersättning man ska ge dom. Första två  veckorna åt Julia ca 20-40 nästan varje timma pluss bröstmjölk.. Kom inte så mycket mjölk iofs.  Prova dig fram, kanske hon lugnar ner sig nu. Lycka till!

    Vet ni vad? Jag har första gången fått sova ca 6 timmar på natten/morgonen utan avlastning! Annars på helgerna tar ju Håkan Julia på morgonsidan så jag får sova så länge jag vill. Men denna vecka är jag ensam hela veckan.
    Jag känner mig utvilad!!! Hon vaknade "bara" varannan timma!!" Tyvärr så tar det lång tid för mig att somna så varje gång hon somnade blev det kanske en halvtimme jag kunde sova tyvärr. Men ändå.. 1 timme mot 6 timmar är skillnad. Alltså nappen är rena underverket. Och så provade jag ett nytt sätt att ge henne mat på så nu blir hon verkligen mätt verkar det som och inte behöver vakna varje timme. Upp till bevis inatt..

Svar på tråden BF Februari; Nu är snart alla bebbar här!